Čari žreba, ako eliminiše Poljake, Partizan će imati lakšeg protivnika!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 15.07.2016.
09:09
Izvor: Sportske.net

Treba proći Zaglebje, ali spisak mogućih rivala, nakon što je UEFA skratila žreb će se svideti navijačima Partizana!

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Partizan čeka težak put u Poljskoj do naredne runde, ali ako prođu mogli bi da dobiju lakšeg protivnika.

Naime, crno-beli bi bili nosioci, a mogući rivali su Slovan ili Jeglava (bez golova u Bratislavi u prvom meču), švajcarski Lucern, Stromodset ili Sonderjusk (2:1 za Damnce u prvom meču), Slavija Prag ili Levadija Talin (3:1 za Estonce u prvoj utakmici), Harts ili Birkirkara i Janjina (Grci su dobili norveški Od sa 3:0 u prvom meču) i na pragu su naredne runde.

Sam letimični pogled pokazuje da su rivali ipak slabiji od Poljaka, makar tako izgleda. Harts je igrao nerešeno na Malti u prvom meču, svakako da b bi bilo iznenađenje da Levadija eliminiše Čehe, ali 3:1 nije mala prednost. Svakako da bi Partizan rado prihvatio Estonce za rivala, ali i boljeg iz duela Norvežana i Danaca.

Što se Janjine tiče, ubedljiva pobeda nad Norvežanima je ipak iznenađenje, ovaj grčki klub je završio kao 6. prošle sezone, imaju trojicu Španaca, tu je i albanski reprezentativac Lila. Nikada nisu igrali u Evropi, ove sezone su se plasirali kada je Panionis odustao zbog finansija.

Vojvodina nije nosilac, ali bi mogla recimo na Vorsklu ili pobednika Dinamo Minsk vs Sent Patrik (Irci imaju sjajnih 1:1) iz prvog meča. To su lakše opcije, najteža su Sent Etjen i Spartak Moskva, a ne bi bilo lako ni protiv pobednika duela Kairata i Makabija iz Tel Aviva.

Novosađani imaju 1:0 protiv Velšana, realno je da se plasiraju dalje, sa Francuzima i Rusima bi bilo veoma teško, najbolja varijanta je svakako Dinamo iz Minska koji ima velike probleme ili Sent Patrik ako prođe.

Što se Čukaričkog tiče, biće im potreban podvig protiv Videotona nakon 0:2 iz prvog meča, ako ga naprave, mogući rivali su Gent, Slovan Liberec, Vest Hem, Mitjitland, Apolon Limasol i bolji iz duela Beroe i Helsinikija, što bi bila verovatno želja "Brđana".

Ali, sada treće kolo izgleda daleko...

Žreb za LE je u 13 časova, pa ćemo pričati o mogućim rivalima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Friday, 15.07.2016
11:29

Prvo skoči pa reci hop...Lucern ne znam, Slavija je pukla od Levadije, Škoti odavno nisu bili gori..ovi Grci mi deluju najteži protivnik.

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Friday, 15.07.2016
10:08
avatar
Lord of Nottingham
Friday, 15.07.2016
11:49

Lagano vi prvo prodjite Zaglebje

avatar
Povratak kralja XLI
Friday, 15.07.2016
09:27

Može da bude lakši protivnik od Zaglebja ali ne mora da znači, zavisi ko će proći u 3. kolu, najbitnije je da Partizan odigra ponovo dobro i pobedi u Poljskoj.

avatar
Maximovic
Friday, 15.07.2016
11:52

Ponovo dobro ? pa ekipa im imala igraca manje od 55 minuta a mi od 70 do kraja utakmice se dobacujemo na sredini ko da vodimo 5:0 i tebi je to dobro. Jeste da nismo imali srece do tad (nisam gledao) ali morali su da napadaju do kraja a ne da cuvaju 0:0 . Iskreno nema opravdanja za onakvu igru od 70 minuta pa do kraja bez obzira sto nisam gledao do tog minuta.

avatar
Maximovic
Tuesday, 19.07.2016
15:42

@Partizan/Lazio --- O cemu ti pricas kakvo bre tempiranje forme. Pa mi imamo svega 17 utakmica u zimskom delu sezone(liga i kup) i posle toga idu na pauzu od 2-3 meseca zavisno od zime dal ce im unisti terene ili ne. Oni nek skrate zimsku pauzu pa bi imali leti vise da odmaraju a i vise da se utreniraju za evropu. Mi od ove evrope uglavnom prezivljavamo tako da nam je ona jedini izvor para sto od nagrada sto od prodaje igraca kako su se pokazali u toj istoj. Niko nama nije kriv sto se mi direktno neplasiramo u neko od ovih takmicenja pa da imamo duzi odmor. Tako da ta teorija o fizickoj spremi nesme da pije vodu dok god krecemo da igramo od 1-2 kola kvalifikacija i za to krivim i ove sto organizuju nasu ligu i ove u klubu koji tu gresku ponavljaju godinama umesto da vrse pritisak na vodece funkcije u savezu da se taj sistem od 2-3 meseca u zimskom periodu smanji a poveca letnji odmor i pripreme.

avatar
Povratak kralja XLI
Friday, 15.07.2016
16:20

Ne dobro, nego fantastično smo odigrali kad se sagleda cela utakmica, nedostajali su samo golovi. To je opšti zaključak svih onih koji poznaju fudbal i koji su gledali utakmicu.

avatar
Partizan/Lazio
Friday, 15.07.2016
13:48

Ovo je prva zvanicna utakmica i ekipa ni nije spremna za vise od sat jakog ritma,ne bi bilo ni logicno jer da sada meljemo onda bismo se u jeku sezone(oktobar) imali veliki pad i bili totalno razbijeni.Forma se ne tempira za sredinu jula,kada ga nismo dali do 70-og ja sam znao da posle mozemo samo iz neke guzve ili greske da ga uteramo.Ukoliko si pratio pripreme morao si da vidis na kom je nivou ekipa,posebno se to odnosi na ofanzivce gde ima dosta onih koji jos nisu ni na 60% mogucnosti.

avatar
Kontra
Friday, 15.07.2016
09:20

Idemo dalje, Partizan Sampion.

avatar
Friday, 15.07.2016
09:16

Samo da mi prvo prodjemo Poljake. Artmedija ili prva utakmica polufinala Kupa protiv Spartaka kod kuce, ali zato Zilina u gostima, ne bih se bunio:-)