"Čarapani" traže izlaz iz krize na severu Bačke

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.03.2017.
17:56
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Fudbaleri kruševačkog Napretka pokušaće da se izdignu iz trenutne situacije i da eventualnom pobedom u Subotici stave tačku na niz rezultatskih neuspeha, navode u stručnom štabu "Čarapana".

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Superligaš iz "Lazarevog grada" loše je otvorio prolećni deo sezone i sa dva poraza i remijem doveo u pitanje evropske ambicije o kojima se govorilo tokom zimske pauze.

Napredak je u okviru 24. kola Superlige Srbije pretrpeo poraz od niškog Radničkog na domaćem terenu zbog čega predstojeće gostovanje u Subotici predstavlja veliko iskušenje za tim Vuka Rašovića.

"Moramo da podignemo ekipu i da utakmicu protiv Radničkog što pre zaboravimo. Spartak nam je tradicionalno neugodan protivnik, koji takođe kroz gornji deo tabele traži svoju šansu za izlazak u Evropu, što je i naš cilj" rekao je pre odlazak na sever Bačke pomoćni trener Napretka Ivan Stefanović.

"Čarapani" su u devet dosadašnjih okršaja sa Spartakom ostvarili samo jedan trijumf, onaj u jesenjem delu tekuće sezone kada je Vladimir Jovović, sada član "Plavih Golubova", postgao jedini gol pod Bagdalom.

"Iz subotnjeg poraza moramo da izvučemo pouke, da momci daju svoj maksimum i da ispoštuju sve ono što se budemo dogovorili u svlačionici. Nadam se da ćemo prekinuti tu neugodnu tradiciju i da ćemo se vratiti kući sa sva ti boda" dodao je trener Stefanović.

Sa pomoćnim trenerom slaže se i iskusni štoper Nemanja Tubić koji je u subotu odigrao svoj prvi meč za Kruševljane na stadionu "Mladost".

"Daćemo svoj maksimum, jer mi nemamo krizu igre, već krizu rezultata, kao što je Ivan rekao. Mišljenja sam da treba da malo 'dodamo gas', i da ova situacija ne sme da nas sputava. Ne znam kakvo je mišljenje javnosti, ali kod nas u ekipi nema pada samopouzdanja" istakao je Tubić.

Šef stručnog štaba Vuk Rašović u Subotici neće moći da računa na Nenada Šljivića zbog suspenzije i Filipa Kasalicu koji se još uvek oporavlja od povrede.

Utakmica 25. kola Superlige Srbije između Spartaka i Napretka zakazana je za sredu, 8. mart, od 14 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke