Bunjevčević: "Srpski fudbal bio u zapećku, ali se vratio"

Autor: Beta Beta
četvrtak 07.09.2017.
22:27
Izvor: Beta

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Bunjevčević rekao je danas da je taj sport "bio u zapećku" i da je bilo pitanje vremena kada će se vratiti.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je u utorak pobedila Republiku Irsku i dva kola pre kraja kvalifikacija došla na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo.

"Naš fudbal je dugo bio u zapećku, bilo je samo pitanje vremena kada će da se dogodi neka pozitivna promena i da se on vrati", rekao je Bunjevčević za sajt Saveza.

Bunjevčević je kazao da je trijumf u Dablinu "velika pobeda za Srbiju", ključna u kvalifikacijama.

"Mnogo znači jer sami kontrolišemo situaciju i to je ono što je najbitnije, ne zavisimo od drugih. Igrači su pokazali da imaju i kvalitet i veliko srce, mislim da najveće zasluge idu pre svega njima, odnosno selektoru i njegovom stručnom štabu. Ali, nije sve gotovo. Očekuju nas još dve utakmice, a stvorila se velika euforija u zemlji", kazao je Bunjevčević.

On je naveo da može da se kaže da je napravljen dobar posao tek kako Srbija matematički obezbedi plasman u Rusiju.

Po njegovim rečima, FSS je omogućio najbolje moguće uslove kako bi ekipa dala maksimum.

"Za nas je važno da nemamo poraz, da je hemija izmedju svih struktura veoma dobra, da ekipa raste. Tačno se zna šta ko radi, i to je ono što me mnogo raduje, svako zna svoju ulogu na terenu. Pokušavamo da iz meča u meč izgledamo sve bolje. Nismo, dakle, još završili posao, ali veoma smo blizu konačnog cilja", rekao je direktor Saveza.

Pored dobrih rezultata reprezentacije, uspeh su ostvarili klubovi Crvena zvezda i Partizan, koji će igrati grupnu fazu Lige Evrope.

Bunjevčević je ocenio da "nije bilo realno" da Srbija poslednjih 10 ili 20 godina nema više klubova u Evropi.

"Možda je ovo bitan momenat da upravo zbog dobrih rezultata sada ne nabijemo glavu u pesak i ukažemo na probleme kojih ima mnogo. Jer, svi ti problemi koji nisu mali brzo će nas stići. Govorim o infrastukturi, huliganizmu, stadionu Partizana koji je sada prazan u evropskim mečevima, a to može da zadesi i druge klubove i reprezentaciju", naveo je Bunjevčević.

On je dodao da mora da se radi na preventivi i stalnoj edukaciji kako bi se mnoge stvari učinile boljim nego što su sada.

Bunjevčević je rekao da su očekivanja velika i od mlade reprezentacije i da želi "jako dobru" sponu između mladog i A tima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fejs str Hehe sport
Friday, 08.09.2017
08:47

To cemo zek videti na Mondijalu oprace nas svi....

avatar
gosfkcz
Thursday, 07.09.2017
23:23

Sigurno ne zahvaljujuci savezu.

avatar
GoGiLFC
Thursday, 07.09.2017
23:10

Vratio? Nas fudbal je jos uvek na dnu.. Nadam se da je ova godina, godina preokreta I da ce samo da ide na bolje.. Ali znajuci korupciju I lopove u nasem fudbalu to ce biti tesko..