Brojke ne lažu - On je Zvezdin čovek za SVE zadatke!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 14.11.2016.
18:46
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Francuski internacionalac iz redova aktuelnog šampiona Srbije Damjan Le Talek izrastao je tokom prvog dela sezone u Zvezdinog čoveka za sve zadatke što potvrđuju i statistički podaci.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Prvotimac Crvene zvezde Damjan Le Talek neočekivano je tokom prvog dela sezone dobio novu ulogu u timu Miodraga Božovića pošto je tokom većeg broja mečeva umesto u veznom redu igrao u zadnjoj liniji na poziciji štopera.

Na bivšeg fudbalera Borusije iz Dortmunda ovakva promena nije uticala negativno već je prihvatio izazov što je dovelo do toga da postane najkorisniji igrač u odbrani od početka sezone.

"Razlog ovako uspešne statistike vidim u tome što sam veći deo karijere igrao na sredini terena. Razumem igru, navikao sam da dosta pasova ide preko mene, da ulazim u duele. Kao štoper svestan sam da moram da budem još uspešniji i agresivniji u duelima, to je valjda i dovelo do ovog rezultata" kazao je Le Talek.

Zvezdin Francuz je igrač koji ima najveći broj dobijenih duela u odbrani po meču, kao i najviše uspešnih startova na loptu.

"Ne smeta mi nova pozicija u timu, ali ne smatram da je igranje na mestu štopera samo po sebi unapredilo moju igru. Zapravo iskustvo koje sam stekao kao vezni igrač odlično koristim u ovakvoj postavci. Rekao sam mnogo puta, igraću na kom god mestu treba ako će to pomoći ekipi i doneti dobre rezultate. Za sada ne vidim razlog da se bilo šta menja" dodao je Le Talek.

Pored pomenutih statističkih podataka Damjan Le Talek ima sjajne procente u vazdušnim duelima (61% dobijenih), a najuspešniji je i po broju prekinutih napada.

"Od starta sezone sam igrao na dve pozicije u timu i to vidim kao glavni uzrok dobrih partija. U budućnosti u igri Zvezde sebe takođe vidim na obe pozicije. Biće dobro da ne zaboravim kakav je osećaj stvarati igru na sredini terena, a očigledno je to ono što pomaže dosta da ostvarujem uspešne pasove, prekidam protivničke napade i u poslednjoj liniji odbrane" kaže Francuz.

Damjan Le Talek je u redove Crvene zvezde stigao iz ruske Mordovije, a od početka sezone propustio je samo jednu utakmicu u šampionatu upisavši tako 22 od 23 moguća nastupa za šampiona Srbije u svim takmičenjima.

"Obožavam da igram fudbal i zato me raduje činjenica da sam propustio samo jedan meč u dosadašnjem delu sezone. Mnogo mi znači što imam poverenje trenera i što stalno računa na mene. Kontinuitet u igri je ono što je potrebno svakom fudbaleru. Nije novo za mene da budem igrač koji u timu ima najviše odigranih utakmica, takva situacija je bila i u Rusiji. Volim ovo što radim i radujem se svakom novom minutu provedenom na terenu" ističe Le Talek.

Uprkos tome što se po statističnim parametrima izdvaja u odnosu na ostale saigrače Zvezdin univerzalac skromno poručuje da mu je kolektiv ispred svega.

"Siguran sam da neću govoriti u svlačionici sa saigračima o ovome, nije nam bitno ko je po statistici najbolji, važno je samo da pobeđujemo. Ipak, lično mi znači za samopouzdanje i lep mi je povod da i na narednim mečevima dajem sve od sebe" poručio je Zvezdin čovek za sve zadatke.

Nakon pauze u šampionatu crveno-beli će u goste kruševačkom Napretku, a do kraja jesenjeg dela sezone ostaje da se odigra još šest prvenstvenih utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke