''Brđani'' već počeli pripreme - Pavlović sigurno odlazi, ko će ga zameniti?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 06.06.2016.
20:54
Izvor: Beta

Fudbaleri Čukaričkog okupili su se danas u Beogradu i počeli pripeme za novusezonu, a na prvoj prozivci trenera Milana Lešnjaka bilo je 26 igrača.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Ove godine, za razliku od prethodnih, fudbaleri Čukaričkog su rano, posle samo 15 dana pauze i završetka prethodne, počeli pripreme za novu sezonu. Prozivku su zbog reprezentativnih obaveza propustili Andrija Pavlović, Filip Stojković i Branislav Janković.

"Takav je sistem takmičenja, što u suštini nama može da odgovara. Momcima je malo manja pauza, ali jednostavno moramo da se spremamo za tu Ligu Evrope, što smo izborili. Krećemo sa dvojicom novajlija, jedan je na probi iz Australije, a tu su Alen Mašović i Marko Docić. Nadamo se da će u sledećem periodu da nam se priključe dva, tri nova igrača", rekao je sportiski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Ekipa Čukaričkog će do petka biti u Beogradu, a onda putuju na dvonedeljne pripreme u austrijski Vindišgatšten. Tamo će odigrati četiri utakmice, a protivnici će biti madjarski MTK, austrijski Admira Vaker i Lask iz Linca, kao i Austrija iz Beča.

Matijašević je rekao da će u narednim danima gotovo sigurno Andrija Pavlović napustiti klub, a da je Čukaričkog "pod hitno" potrebno pojačanje u napadu.

"Mislim da smo blizu dogovora za Pavlovića, ali dok se ne potpiše ugovor, to ništa ne važi. Domaći i strani klubovi su zainteresovani, trenutno smo u pregovorima. Ne odbijamo ništa... Neke smo već odbili, ali ne bih da direktno pričam o kojim klubovima je reč. U svakom slučaju mislim da smo blizu završetka pregovora i ja se nadam da ćemo u naredna dva, tri dana to rešiti", rekao je Matijašvić i dodao: 

"Došli su Alen Mašović iz Voždovca i Docić iz Javora. Imamo trenutno preogovore sa još dva, tri igrača. Pod hitno nam je da nadjemo još jednog špica. Naravno, u zavisnosti od odlazaka vidćemo ko će još doći", dodao je on.

Sportiski direktor "Brđana" kazao je da se traže i rešenja za Filipa Stojkovića, Nemanju Stevanovića i Dragoljuba Srnića.

"Tražimo soluciju za Stojkovića, Srnića i Stevanovića. To su momci koji su ovde već duže vreme i koji su zaslužili svojim igrama i odnosom u klubu da nastave negde dalje, u nekom drugom klubu. Ako odgovarajuće ponude bude i za njih i za nas izaćićemo u susret, a ako ne bude ništa od toga nastaviće karijeru u Čukaričkom", rekao je Matijašević.

On je dodao da bi fudbaler Rome Nemanja Radonjić i naredne sezone trebalo da ostane na pozajmici u Čukaričkom.

Čukarički će prvu zvaničnu utakmicu odigrati 30. juna u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa. Protivnika će saznati 20. juna, kada će se u Nionu održati žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za LE.

"Ove godine se nadam prolasku famoznog drugog kola kvalfikacija. U zavisnosti od žreba, moramo da imamo sreće, a dalje je sve na momcima i stručnom štabu. Naravno i na nama, ako se pojačamo dobro ili ostane gro ove ekipe, kako se planira, mislim da možemo da prodjemo to drugo kolo, a sve ostalo je stvar sreće", rekao je Matijašević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke