"Brđani" sumirali utiske i podvukli crtu posle ispadanja iz Evrope

Autor: Beta Beta
petak 22.07.2016.
15:28
Izvor: Beta

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je danas da je cilj njegove ekipe da u novoj sezoni visok plasman kako u Superligi, tako i u Kupu Srbije.

Beta/ZoranMilovanović/Dr
Beta/ZoranMilovanović/Dr

Povezane vesti

Nova sezona u Superligi Srbije počinje danas, a Čukarički u prvom kolu igra protiv niškog Radničkog. Utakmica između Čukaričkog i Radničkog na programu je u Nišu u nedelju od 20.00.

"Na prvom mestu je plasman u Evropu, a to podrazumeva vrh tabele. Isto se odnosi i na takmičenje u Kupu", rekao je Matijašević za sajt kluba.

On je naveo da Čukarički želi da nastavi sa praksom afirmacije mladih igrača.

"Paralelno sa takmičarskim ciljevima, želimo da ponovo afirmišemo mlade igrače, pružićemo im priliku da se nametnu i da se izbore za mesto u ekipi. Čukarički ima sistem koji za sada donosi pozitivne rezultate. Na nama je da pokušamo da taj sistem učinimo boljim i da ga unapredimo u odnosu na realne mogućnosti i okolnosti", naveo je Čukarički.

Kada je reč o prelaznom roku, Matijašević je rekao da očekuje dolazak još dvojice igrača.

"Biće i odlazaka. Uskoro ćemo i konkretno o imenima", rekao je sportski direktor Čukaričkog.

Fudbaleri Čukaričkog eliminisani su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su sinoć na svom stadionu igrali 1:1 sa Videotonom, koji je prošao ukupnim rezultatom 3:1.

"Posle svega viđenog, očigledno da je presudio rezultat prve utakmice. Dobro smo počeli sinoć, na vreme postigli prvi gol. Ipak, na kraju nismo uspeli da dođemo do rezultata kojem smo se nadali. Videoton je iskusna ekipa. Imala je veliku prednost, samim tim i dovoljno prostora da bude strpljiva i da čeka svoju šansu. Nismo imali snage da jurimo rezultat iz prvog susreta", rekao je Matijašević.

"Igračima čestitam zbog načina na koji su odigrali jučerašnji meč. Borili su se, pokazali, karakter i želju da prođu dalje. Zbog toga mogu da budem zadovoljan", dodao je Matijašević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke