"Brđani" pošto-poto žele u Evropu

Autor: Beta Beta
sreda 13.01.2016.
20:05
Izvor: Beta

Fudbalski klub Čukarički želi da u prolećnom delu Superlige izbori plasman u Evropu i afirmiše mlade igrače, rekao je danas trener Zoran Popović.

BETA/BETAPHOTO/FK CUKARICKI/ZORAN MILOVANOVIC/DS
BETA/BETAPHOTO/FK CUKARICKI/ZORAN MILOVANOVIC/DS

Povezane vesti

Čukarički je danas obavio prvi trening pred početak priprema za prolećni deo sezone. Popoviću se javilo 26 igrača, svi osim Tijaga Galvaa i Lukasa Pjasentina, kojima je dozvoljeno da se kasnije priključe ekipi.

"Naši ciljevi ostaju isti kao jesenas, borićemo se za Evropu i želimo da do nje dođemo na bilo koji način. Takođe, moramo da afirmišemo mlade igrače, a do toga ćemo doći samo kroz naporan rad u narednom periodu jer je njima rad više potreban nego iskusnijima", rekao je Popović novinarima na Banovom brdu.

U ekipi je nekoliko novih igrača u odnosu na jesenji deo sezone, neki su iz omladinskog pogona, neki su vraćeni sa pozajmica, na kojima su se prema Popovićevim rečima veoma dobro pokazali, a klub je angažovao Đorđa Đurića iz pljevaljskog Rudara, Dušana Lagatora iz podgoričke Mladosti i Nemanju Radonjića, koji je stigao kao pozajmljeni igrač Rome.

"Mladi igrači će morati mnogo više da se dokazuju kako bi zaslužili mesto u ekipi i poziv za drugi deo priprema na Kipru. Na Kipar neće moći da idu čisto da bi bili tu ili oni koji bi samo da nose vodu", kazao je Popović.

Njemu su u stručnom štabu priključeni Žarko Ćurčić, koji je bio trener mlađih kategorija Čukaričkog, kao i Simone Lukezi iz Rome.

Trener ekipe sa Banovog brdu je rekao da je igračima bilo dovoljno 25 dana odmora i da je zadovoljan fizičkom spremom sa kakvom su se vratili.

"To je veoma pozitivno, nijedan igrač nema kilogram viška i izuzetno me raduje takvo stanje", dodao je Popović.

Fudbaleri Čukaričkog će trenirati u Beogradu do 31. januara, kada će otputovati na Kipar na dvonedeljne pripreme.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke