"Brđani" bi na 'zimovanje' sa trenutne pozicije

Autor: Beta Beta
četvrtak 12.11.2015.
13:56
Izvor: Beta

Prvi čovek sportskog sektora FK Čukarički Vladimir Matijašević poručio je da će cilj "Brđana" biti da na zimsku pauzu u šampionatu odu sa jedne od prve četiri pozicije na tabeli.

Beta/ZoranMilovanović/Dr
Beta/ZoranMilovanović/Dr

Povezane vesti

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da je cilj tog fudbalskog kluba da do pauze u Superligi Srbije ostane među četiri najbolje ekipe i osvoji što veći broj bodova.

"Do pauze je ostalo još pet prvenstvenih utakmica. Cilj je da ostanemo u prve četiri ekipe i da steknemo što veću bodovnu zalihu pred prolećni deo šampionata", rekao je Matijašević.

Čukarički je posle 17 odigranih kola treći na tabeli Superlige Srbije sa 29 bodova, osamnaest manje u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu.

"Mogu da budem zadovoljan, u dobrom smo ritmu. U ovakvoj fudbalskoj sredini, gde su ekipe približnog kvaliteta, nije jednostavno biti u seriji od sedam utakmica bez poraza. Ipak, poslednji meč protiv Rada opomena je da imamo i određenih slabosti koje moramo da umanjimo. Na tome će se sigurno raditi u narednom periodu", rekao je Matijašević.

Posle reprezentativne pauze, ekipa s Banovog brda dočekuje Borac a onda sledi serija teških utakmica među kojima su dueli sa Radničkim i Zvezdom, ali i utakmicao osmine finala nacionalnog Kupa.

"Pred nama su teški mečevi. Borac je druga ekipa na tabeli, pobedila nas je u prvom delu prvenstva. Onda idemo OFK Beogradu koji hoće da pobegne iz donjeg dela tabele, pa slede utakmice protiv Radničkog i Crvene zvezde o čijim kvalitetima nije potrebno da govorim", rekao je Matijašević.

"Očekuje nas i susret u osmini finala Kupa Srbije. Videćemo ko će nam biti protivnik, ali bez obzira na ime potencijalnog rivala, učinićemo sve da prođemo u naredni krug", dodao je on.

Matijašević je naveo da je još rano govoriri o eventualnim pojačanjima u zimskom prelaznom roku.

"Pratimo dvojicu-trojicu talentovanih fudbalera na različitim pozicijama. Ukoliko bude novajlija, sigurno da će doprineti da tim bude još bolji i da će osvežiti ekipu u drugom delu sezone. Trudićemo se da sve završimo pre zimske prozivke i odlaska na pripreme u Turskoj", naveo je Matijašević.

Matijašević je rekao i da će sa nekadašnjim trenerom Čukaričkog Vladanom Milojevićem u njegov novi klub, kiparsku Omoniju, otići i Vladimir Janković koji je do sada obavljao funkciju pomoćnog trenera.

"Kada će neko zameniti Jankovića i ko će to biti, odlučivaće isključivo trener Zoran Popović. Mislim da nove promene u stručnom štabu možemo očekivati tek posle 16. decembra i završetka prvog dela sezone", rekao je Matijašević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke