Bravo, Partizane! Iz DŽUNGLE u Ligu Evrope!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.08.2014.
19:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope šesti put u svojoj istoriji nakon što su u revanš susretu plej-of faze kvalifikacija savladali Nefči rezultatom 1:2 u Bakuu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije plasirao se u grupnu fazu Lige Evrope nakon što je u revanš susretu plaj-of faze kvalifikacija savladao Nefči u Bakuu rezultatom 1:2 (0:1) a ukupno 5:3!

Kompletan tok susreta OVDE!

Nefči -
30 Stamenković, 2 Kardoso, 3 Denis Silva, 5 Junušade, 7 A. Abdulajev, 9 Flavinjo (od 54' Bruno Bertući), 10 Vobaj (od 83' Masimov), 15 Ramos, 18 Kaue, 19 Seidov (od 54' Kanales), 90 Nfor

Partizan
- 25 Lukač, 4 Vulićević, 5 Petrović, 6 Stanković, 30 B. Ilić, 8 Brašanac, 18 Drinčić, 14 Grbić (od 60' S. Ilić) 17 A. Živković (od 94' Ostojić), 27 Lazović (od 84' Pantić), 32 Škuletić

Očajan teren i ne tako "vruća" atmosfera dočekali su fudbalere Partizana u revanš susretu plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope u Bakuu.

Trener Marko Nikolić napravio je jednu promenu u startnoj postavi u odnosu na duel u Beogradu pošto je umesto Nikole Ninkovića od prvog minuta zaigrao Andrija Živković.

Prva uzbuđenja viđena su već u četvrtom minutu susreta kada su obe ekipe imale po jednu sjajnu priliku za postizanje gola. Najpre je Škuletić izašao pred Sašu Stamenkovića ali je bivši golman Zvezde dobro intervenisao i izbacio loptu pre driblinga koji bi napadaču Partizana omogućio da nesmetano uputi loptu ka praznoj mreži.

Nekoliko sekundi kasnije na drugoj strani Nefči stiže do prilike preko Abdulajeva ali Milan Lukač otklanja opasnost prvom od dve sjajne intervencije, koliko ih je imao u prvom delu susreta.

Većih uzbuđenja od tog trenutka nije bilo ni pred jednim golom iako su obe ekipe u nekoliko navrata stizale u opasnu zonu protivničke polovine.

Sredinom prvog poluvremena Partizan stiže do gola koji je crno-belima otvorio vrata grupne faze Lige Evrope a strelac je bio Petar Škuletić. Andrija Živković je bacio u vatru robusnog napadača Partizana a Škuletić je podboo loptu i prebacio istrčalog Stamenkovića i zatresao mrežu Nefčija!

Gol pogledajte OVDE!

Od tog trenutka crno-beli nepotrebno prepuštaju posed lopte domaćinu a Nefči do najbolje prilike stiže u 33. minutu preko Vobaja. Očajan teren umalo je prevario Lukača koji krajnjim naporom brani loptu koja nezgodno odskače i šalje je u korner.

Do odlaska na odmor mogao je i Flavinjo da donese izjednačenje Nefčiju ali je lošim prijemom lopte u petercu učinio uslugu odbrani Partizana pa se na odmor otišlo sa prednošću beogradskih crno-belih od 0:1.

Drugo poluvreme donelo je velika uzbuđenja, pre svega zahvaljujući pogotku do kojeg su domaći stigli u ranoj fazi nastavka utakmice.

Posle prekida na sredini terena Petrović i Brašanac očajno reaguju kod pasa Vobaju pa tamnoputi fudbaler Nefčija neometan ulazi u šesnaesterac i poravnava rezultat na 1:1 već u 58. minutu!


Od tog trenutka strasti su se rasplamsale na terenu, domaći su demonstrirali kako se igra fudbal u opštinskim ligama naše zemlje pošto su do kraja utakmice "lomili noge" fudbalerima Partizana pri svakom kontaktu sa loptom.

Još jedna loša reakcija odbrane Partizana umalo je omogućila azerbejdžancima da već u 66. minutu povedu sa 2:1 ali je u toj situaciji Milan Lukač još jednom fantastično reagovao i sačuvao svoju mrežu posle udarca Rezerviste Kanalesa.

Od tog trenutka pritisak domaćih jenjava a crno-beli ne koriste prilike da stave tačku na ovaj meč nakon sjajnih asistencija Živkovića za Škuletića i Lazovića. Udarac Petra Škuletić zaustavio je Stamenković dok je Lazović dosta loše reagovao minut kasnije kada je loptu poslao pored stative.

Završnica utakmice donela je pravi haos na terenu. Domaći su bili nemoćni da ugroze Lukača pa su još žešćim startovima krenuli na igrače Partizana. To je prvo rezultiralo crvenim kartonom za Nfora a u nadoknadi vremena za još dvojicu igrača Nefčija.

Partizan je u 92. minutu preko Petra Škuletića stigao do pobede a onda je usledio haos na terenu i divljačko ponašanje fudbalera Nefčija!

U gužvi koja je nastala sevali su udarci a sudija je isključio još dvojicu igrača domaćeg tima pa je predstavnik Azerbejdžana utakmicu završio sa osmoricom igrača.

Šteta je samo što je u toj gužvi i junak utakmice Petar Škuletić zaradio isključenje pa verovatno neće biti u prilici da igra na startu grupne faze Lige Evrope.

Partizan će rivale dobiti u petak žrebom u Monaku koji je zakazan za 13 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke