''Bravo Fiorentina''! Božinov u Partizanu upoznao ''novog Ibrahimovića''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.03.2017.
11:29
Izvor: Sportske.net

Italijanski mediji i dalje veliku pažnju posvećuju pregovorima Fiorentine i Partizana oko transfera Nikole Milenkovića i Dušana Vlahovića.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

A izgleda da Valeri Božinov u svemu tome ima nekakvu ''insajdersku'' ulogu, s obzirom da je donedavno bio član kluba iz Humske i odlično poznaje kvalitete i jednog i drugog Partizanovog bisera.

U intervjuu za ''Calciomercato'' koji je naslovljen sa ''Bravo Fiorentina'', on je čestitao ''Ljubičastima'' na izboru igrača o kojima je izneo samo pohvale.

''Fiorentina je sa Milenkovićem napravila veliki posao. On je fizički prava 'zver'. Za svoje godine, veoma je snažan. Italijanski fudbal biće najbolja škola za Milenkovića'', poručio je Božinov.

On je ponovio ono što je tokom zime već izjavljivao, da je i Juventus bio zaniteresovan za mladog štopera, ali nisu bili dovoljno uporni.

''Juve vrlo dobro zna Milenkovića, ali je očigledno imao i druge izbore. Juventusu su potrebni potpuno spremni igrači, posebno u odbrani koji dobro igraju sa loptom. Milenković ima različite kvalitete, ali treba još da se usavršava na tehničkom nivou'', objasnio je Božinov zašto Milenković nije završio u Juventusu.

Što se tiće, 17-godišnjeg napadača Dušana Vlahovića, Božinov je njegove kvalitete ilustrovao kroz način na koji se svojevremeno upoznao sa ovim fudbalerom.

''Veoma je mlad, ali je izgrađena ličnost. On je klasa 2000, kada sam došao u Partizan on je imao 15 godina, ali mi je odmah rekao: 'Ja sam novi Ibrahimović'. Igra bez straha, talenat mu ne nedostaje'', istakao je Božinov.

Inače, Bugarin se još uvek adaptira na život u Kini, priznaje da bi pre par godina teško poverovao da će jednog dana igrati u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, ali...

''Iskreno, nije lako prilagoditi se na neki drugačiji fudbal, ali oni su spremni na avanturu, koja i mene motiviše da otkrijem novi svet. Jedva čekam da počne'',
poručio je novi napadač Meižua.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PLAYBOY
Sunday, 12.03.2017
17:43

e moj Vlahovicu, da ti znas kakva zver je bio Ibrahimovic u tvojim godinama...previse si se ti uzdigao...ne mozes gola u Srbiji da das a kamo li u Italiji

avatar
zg partizan igokea
Sunday, 12.03.2017
16:08

Haha, novi Ibrahimovic :D :D

avatar
Branislav
Sunday, 12.03.2017
15:06

Zasto onda taj Ibrahimovic ne trese mreze u smesnoj Srbiji? A da, on se sprema da u Italiji trese, pa onda u Engleskoj, kao pravi Zlatko. I ja se bezveze pitam...