"Braća" pune kasu i šalju dva pojačanja u Zvezdu?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.07.2014.
21:31
Izvor: Sportske.net

Povremeni reprezentativac Srbije Darko Lazović uskoro bi mogao da se preseli u Pirej a Zvezda bi pored novčane zarade mogla od Olimpijakosa da dobije i dvojicu bivših igrača Vojvodine i Partizana na "zajam".

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Čelnici Crvene zvezde i Olimpijakosa rešeni su da tokom tekućeg prelaznog roka odrade kvalitetan posao koji bi zadovoljio i jedan i drugi klub.

Dobro je poznato da šampion Grčke želi da dovede Darka Lazovića u svoje redove a čini se da su u Zvezdi našli način da osim dobre zarade izdejstvuju paket aranžman koji bi podrazumevao i dolazak Aleksandra Kataija na "Marakanu".

I ne samo to, Crvena zvezda bi osim Kataija mogla na pozajmicu ili u trajno vlasništvo da dobije i bivšeg omladinca Partizana Marka Jankovića što je za "Novosti" potvrdio Zvezdan Terzić.

"Tačno je da smo uspostavili kontakt s Olimpijakosom. Razgovarali smo o transferu Lazovića, ali i o mogućoj saradnji i opciji pozajmice jednog ili dvojice igrača s pravom otkupa na kraju sezone" rekao je generalni sekretar i sportski direktor Crvene zvezde.

O Aleksandru Kataiju (23) ne treba trošiti previše reči jer je ovdašnjoj fudbalskoj javnosti taj igrač odavno demonstritao nesporan potencijal nastupajući za novosadsku Vojvodinu.

Radi se o fudbaleru koji je u prethodnoj sezoni igrao na pozajmici u Platanijasu gde je ostavio odličan utisak što bi moglo da oteža posao beogradskim crveno-belima, imajući u vidu da pojedini grčki superligaši takođe žele ovog igrača "na zajam".

Drugi "pik" šampiona Srbije je Marko Janković (19), omladinski reprezentativac Crne Gore koji je u prošlosti branio boje Partizana. Nakon što se nije dogovorio sa crno-belima o profesionalnom ugovoru karijeru je kao slobodan igrač nastavio u klubu iz Pireja.

Ukoliko čelnici Crvene zvezde uspeju da u transfer Darka Lazovića ugrade i ove dve pozajmice nema sumnje da bi Nenad Lalatović u Kataiju i Jankoviću dobio sjajna pojačanja a Zvezda dodatnu snagu po bokovima jer obojica deluju kao krilni igrači sredine terena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke