Božovićev rebus - Kako 'skrpiti' odbranu posle novog peha?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.11.2016.
09:27
Izvor: Sportske.net

Juče je sa stadiona "Rajko Mitić" stigla umirujuća vest vezana za stanje povrede Aleksandra Lukovića, ali daleko od toga da trener Crvene zvezde sada može "mirno da spava".

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kada je u završnici prvog poluvremena derbi susreta 16. kola Superlige nezgodno pao na ruku a igrači na terenu počeli da okreću glavu, činilo se da je Aleksandar Luković doživeo horor povredu i da ga duže vreme nećemo gledati na terenu.

Već u subotu uveče iz Crvene zvezde su saopštili da veruju da nije u pitanju teža povreda, što je u nedelju nakon dodatnih pregleda potvrdio i sam kapiten aktuelnog šampiona Srbije.

Pošto nije došlo do preloma već samo do "iskakanja" lakta i povrede ligamenata, Aleksandra Lukovića očekuje pauza od "svega" nekoliko nedelja, ali to svakako nisu dobre vesti za trenera Miodraga Božovića.

Kapiten Crvene zvezde propustio je od sredine avgusta samo jednu utakmicu, zbog nagomilanih žutih kartona, zbog čega će njegov izostanak predstavljati veliki hendikep za crveno-bele, a dodatni problem predstavlja kadrovska situacija vezana za ostale štopere koje Božović ima na raspolaganju.

Kada bi prvenstvena utakmica sa Metalcem u Gornjem Milanovcu bila zakazana za utorak, strateg crveno-belih na raspolaganju bi imao samo dvojicu štopera a to su Tomas Fibel i Damjan Le Talek.

Zoran Rendulić se žali na bol u kolenu i upitan je njegov nastup pod Rudnikom, dok mladi Miloš Stojanović i Adam Mičel ne predstavljaju opcije na koje Božović može da se osloni do kraja jesenjeg dela sezone.

Jasno je da će do odlaska na zimsku pauzu Grof morati da "krpi" štoperski tandem i ostaje nada da se u preostalih pet kola više neće dogoditi nijedan peh jer bi svaka nova suspenzija ili povreda predstavljala veliki hendikep za aktuelnog šampiona Srbije.

Crvena zvezda do završetka jesenjeg dela sezone treba da odigra još pet utakmica od čega tri protiv timova iz gornjeg dela tabele. Prva naredna zakazana je za subotu, 26. novembar, protiv Metalca u Gornjem Milanovcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 45
Monday, 21.11.2016
18:40

Da je sve pošteno zvezdi bi igrala beton ligu, a da je suđenje bilo pošteno u Kruševcu Božović ne bi imao nijednog štopera na raspolaganju jer Le Talek to nije, a Fibel je zaslužio crveni karton.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 21.11.2016
16:31

Милош Стојановић је заслужио да му се укаже поверење, а мислим и да Мичел сигурно не може бити гори од Фибела.

avatar
Don Silvio
Monday, 21.11.2016
11:11

Ne znam zasto Micelu ne daju sansu, ako je zadovoljio i zasluzio potpis ugovora a onda kazu kako je on zalog za buducnost a dobio ugovor na godinu dana. Opet se neko ugradjuje u platu

avatar
CZYNWA
Monday, 21.11.2016
11:09

Fino neka vrati Stojanovica sa dvojne registracije i onako je sigurno bolji od Fibela.