Božović: "Zvezda je stalno pod nekom sumnjom"

Autor: Beta Beta
subota 11.03.2017.
14:14
Izvor: Beta

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da ne razume zašto se svaki put sumnja kada njegov klub napravi preokret i da je utakmica protiv Vojvodine najzanimljivija u Superligi ove sezone.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda je u sredu pobedila Vojvodinu sa 3:2, iako je na poluvremenu gubila 2:0.

"Od kako sam u klubu, Zvezda je stalno pod nekom sumnjom. Da čovek ne zna o kom klubu se radi, da je neki Pofalićki, pa je senzacija kada napravi preokret", rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Miodrag Božović je naveo da je u tom susretu bilo mnogo lepih poteza, ali i sudijskih grešaka, jer je, kako je rekao, Nikola Trujić bio u ofsajdu kod poslednje velike šanse.

"Utakmica u Novom Sadu bila je izvanredna, možda i najbolja u ligi ove sezone. Vojvodina je igrala izvanredno u prvom, a mi u drugom poluvremenu. Mogli su da nas pobede 3:0. Sve je bilo otvoreno. Ne vidim zašto ljudi to pominju", rekao je trener Zvezde.

Božović je istakao da je u ekipi "dobra atmosfera bez obzira na sve šta se okolo dešava".

On je kazao da Zvezda mora da nastavi da pobeđuje jer je pred njom težak raspored i borba za titulu.

"Igraćemo s većim samopouzdanjem, ali to ništa ne znači. Moramo i dalje da pobeđujemo, a neće biti lako. Težak je raspored do kraja, a biće teško i u plej-ofu jer su to sve ekipe koje mogu da pobede svakoga", kazao je Božović.

Crveno-beli će narednu utakmicu igrati sutra protiv Javora, u 26. kolu Superlige Srbije.

"Favoriti smo, to je sigurno, ali moramo da budemo oprezni jer je Javor organizovana i disciplinovana ekipa. Neće biti lako, ali se nadam da ćemo pobediti", kazao je Božović.

Trener Zvezde je u nedoumici jer ne zna da li da u postavu uvrsti napadača Ričmonda Boaćija, koji je poslednje dve utakmice igrao povređen. "Muči ga zadnja loža. Možda se desi da ga odmorimo", rekao je on.

Zvezda posle 25 kola ima šest bodova više od Partizana, a 10 više od trećeplasirane Vojvodine.

"Sve je pokvarila prošla sezona kada smo napravili toliku razliku. Mnogi misle i očekuju da se to dešava svake godine, ali je teško praviti takve rezultate, a Partizan da ponavlja tako lošu sezonu. Partizan je klub koji je navikao da pobeđuje i bude Zvezdin najveći rival. Niko ne brani i Vojvodini da bude prva. Bila je prva u onoj Jugoslaviji. Ako je bolja, neka bude prva", rekao je Božović.

Upitan da li bi više voleo da se bodovi ne dele posle regularnog dela sezone, a za plej-of, Božović je rekao: "Što manje pričam, to mi je bolje".

"Sve što kažete može da bude zloupotrebljeno protiv vas, tako da je bolje da ćutim. Što kraće konferencije, što kraće izjave", rekao je Božović.

On je naveo da ga raduje formiranje lige B timova, koja će biti dobra za igrače koji ne igraju jer samo kroz takve utakmice mogu da uđu u takmičarski ritam.

Božović je ponovo govorio o strancima u svom timu, ali i srpskom fudbalu. On je rekao da je to trend u svetskom fudbalu i upitao koliko Italijana igra u Juventusu ili Engleza u Premijer ligi.

"Nemoguće je dovoditi u Srbiju kvalitetne strance i svaki put pogoditi. Pravili smo greške, praviće se i dalje. U suštini je najbolje da se dovode mlađi pa da se prodaju jer se ovde radi samo o preprodaji. U Zvezdi igraju kvalitetni stranci, druga je stvar koliko neko pruži na terenu", rekao je Božović. 

Utakmica između Crvene zvezde i Javor Matisa igra se u nedelju od 17.00 na stadionu "Rajko Mitić". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

59 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 12.03.2017
17:33

Grofe, Dejo Savićević ima komleks jednostavno jer čovek kaže da je u 53 Večita derbija za 22 godine bar jednom bio nedosuđen penal za Partizan, a ustvari bilo ih je na desetine. Vi ste pod pritiskom? Što ne kažeš ko te to pritiska da igraš prijateljske utakmice sa amaterima pa te optužuju i za te utakmice da su ti nameštene?

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Sunday, 12.03.2017
11:32

Grofe,imaju kompleks jednostsvno,i onda izmisljaju i to je to

avatar
Доктор фудбала Гроф
Sunday, 12.03.2017
10:53

Само да кажем да су мени синоћ блокирали мој налог без икаквог образложења. Можда су ме блокирали због тога што ја не лажем, не вређам и не провоцирам на вестима о партизану и што немам 20 налога.

avatar
Maja Babić
Saturday, 11.03.2017
22:34

A kako da ne bude pod sumnjom kada golove postizete iz auta.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Sunday, 12.03.2017
11:32
avatar
Man united
Saturday, 11.03.2017
21:10

Grofe, ne obaziri se na njih. Ti isti su za vreme Tola furali pricu kako je Partizan nevinasce, kako Zvezda namesta. A oni posto su jaki kao Mancester 7 godina osvajaju titulu uprkos tome sto ih svi zivi sabotiraju.

avatar
Saturday, 11.03.2017
20:44

Za pocetak Zvezdas sam i ne verujem u namestanje sa Vojvodinom tim pre sto da ovi klubovi imaju neki dobar odnos Meleg i jos par igraca bi odavno bili u Zvezdi, ali realno je da nam je fudbal uzasan, sve ekipe su toliko lose da nemam reci. Na poslednjem derbiju bilo je bar 10 stranaca od kojih su dvojica za neku jacu ligu, ostali su cist prosek. Nase zvezde iz Zvezde i Partizana, mislim na domace igrace nisu ni za kiparsku ligu, mozda dvojica trojica imaju neki kvalitet, ostalo je tramvaj liga. Pa taj Djurdjevic koga komsije dizu u nebesa nije sastavio 90 minuta ni u holandiji ni u Italiji. Sudije subtek prica za sebe, osim Mazica ostali su smesni. Organizacija takmicenja je jos gora a o sistemu da ne govorim. Ovakav sistem nema niko na svetu. Sve u svemu....cisto smeće....

avatar
Гроф Доктор фудбала
Saturday, 11.03.2017
20:23

Тако је одувек било Грофе. Увек су мали мрзели велике.

avatar
SvetskiSampion
Saturday, 11.03.2017
17:52

Pricace ti da se ona gasi...

avatar
napred Panktizan!
Saturday, 11.03.2017
20:55

Pricace ti da nije videla Evropu 10 godina.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Sunday, 12.03.2017
11:33

Istorija nije cela 10 god,a necete je ni vi sad videti,veruj

avatar
SvetskiSampion
Sunday, 12.03.2017
08:09

Kao pokvarena ploca ste....

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 12.03.2017
04:09

Crvena Zvezda je sampion Evrope, Crvena Zvezda je pobednik Kup Sampiona, najveci uspeh ju klupskog sporta... znas dalje :)

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 12.03.2017
03:13

...jer ostacete KOMSIJA MALI.

avatar
riquelme
Sunday, 12.03.2017
02:59

Druze malo pricas ovako malo onako... Ja ne znam gde ste vi to toliko redovni? Uhvatio si se tih 10 godina sto smo bili samo jednom u grupnoj fazi kao pijan plota. Pa nisu ni mogli da udju kada su igrali protiv 30 puta jacih protivnika kada su bili sampioni i to ne pricam o koeficijentu nego o sistemu kvalifikacija kojo se promenio u periodu kada ste vi poceli da dominirate... Ali ajde, upascemo i u tu grupnu fazu samo da nas ne pokradete posto je pritisaka sve vise pa cak i iznutra... Samo mislim da niko nije objektivan i to bas! Ni navijaci Zvezde ni Partizana. Namestaju svi samo sto imas period kada jesni mogu vise od drugih. Isto kao i u basketu, Partizan je drmao dok je imao podrsku i sapu na svim igracima sada to radi Zvezda. Samo sto ona nema srece pa igra sa 15 najacih ekipa u Evropi dok je Partizan igrao totalno drugaciji sistem takmicenja.

avatar
papirnica
Saturday, 11.03.2017
17:10

Hahaha more čitava evropa a i svet se vam smeje bre jeste li čuli za fair play liga je katastrofalna ne mislim samo na zvezdu nego i na partizana svi ste smešni onda se pitamo zašto kad igramo kvalifikacije za ligu šampiona ili liga evropa sa nekim klubovima iz Malte ,Cipra pa gubimo.

avatar
napred Panktizan!
Saturday, 11.03.2017
20:58

Uglavnom jedan klub od pomenutih gubi u Evropi, a ovaj drugi uglavnom pobedjuje. Inace Kiprani ti nisu bas dobar primer jer je njihov klupski fudbal daleko ispred naseg. Njihov tim je pre koju godinu igrao cetvrtfinale lige sampiona, a nasi (Partizan) su za 20 godina samo dva puta usli u grupnu fazu.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Sunday, 12.03.2017
11:34

Zaglebje,samrok,mi smo bar prosli prvu prepreku,odigrali 6 utakmica,vi ni gol niste dali

avatar
Kapelo88
Saturday, 11.03.2017
16:29

Kad jedan klub postize preko tri gola po mecu, a na 2 zadnja derbija uputi 2 suta ,ukupno, na gol rivala, ili u Evropi pobijedi jedino ekipu sa Malte koja im takodje da 2 gola, onda je sve sumnjivo sa razlogom. Javna je tajna da Vojvodina, koja ima kvalitet, dobija Zvezdu samo onda kad Zvezdi ne treba, niko to i ne krije kao ni onu namjestaljku sa Ofk-om prosle godine. Prosle godine ste onako dominantno osvojili titulu, zadrzali citav tim na okupu jos se i pojacali i opet nista, odavno neka nasa ekipa nije bila toliko inferiorna kao vi u duelu sa Sasuolom i Ludogorecom. Kad smo vidjeli kakva vam je odbrana postalo je jasno da vam golove ne daje samo onaj ko nece. Deset godina niste usli ni u jedno evropsko takmicenje, samim tim nemate pokrice ni za jednu titulu, Bicete vi prvi i ove godine, zna se kako i po cijoj direktivi, pa se pitam koji ce nam djavo sport kad se prvak bira na izborima...

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Saturday, 11.03.2017
17:35

U zadnja dva derbija, s kojim je Partizan i njegovi navijaci ponosni, postigli ste 2 gola, od kojih zadnji neregularan. Jeli to dobar prosek za tvoj klub, niste hteli da date vise, mozda nije vam trebalo, mozda sudije vam nisu dozvolili da sutirate na gol? Sta reci o derbijima koji su se odigrali pre zadnja dva?

avatar
svojnasvome
Sunday, 12.03.2017
12:29

Pusti prazne price....odgovori i ti i tebi slicni gde ste 20 godina u evropi? Za gol djurdjevica ne bi znao da neko tamonije pitao, meni je dovoljan sud strucnjaka a vama kao nadarenim i preinteligentnim ocigledno je dovoljan samo vas covicev i terzicev spin mozak.....pokradebi smo i sad i onda sa glodjovicem i u oba slucaja je zo reakcija i van srbije...dobili ste dva penala sa mazicem....aktivirali policiju pred ns.....da ste iole razumni bar se ne bi oglasavali....al obraz je vama strana kategorija

avatar
X
Sunday, 12.03.2017
01:02

Pogledaj poslednjih 20 derbija, frapantan podatak...

avatar
Kapelo88
Saturday, 11.03.2017
20:33

U posljednja 2 derbija postilgli ste jedan gol i to neregularan, Djurdjevicev gol je CIST, sutiraio je glavom a lopta je zakacila Petkovica. Sto se tice 2 prethodna derbija bilo je 1:1 i 1:2, inace Glodjovicev derbi - nepriznat gol Mihajlovica i nesviran penal za Partizan, i UEFA je potvrdila da smo drasticno osteceni, pa ako vam je to za ponos onda svaka cast. Kad si vec odgovorio na komentar, sto ne objasnis zastoto vas nema 10 godina u Evropi i da li si vidio da ijedan klub na svijetu na dan pred izbore sugerise navijacima za koga da glasaju?

avatar
Man united
Saturday, 11.03.2017
20:06

1. Zvezda ima prosek 2,4 gola po mecu. Ili ne znas matematiku ili namerno dovodis ljude u zabludu.n2. Je l ti stvarno mislis da je isto dati gol Partizanu i Metalcu. Mozemo i Partizanu da zabijemo 3, ali lakse je protiv slabijeg tima. Inace, dobijali smo mi Partizan i 5:0, ali to ne znaci da su toliko losiji. Jednostavno, lopta je okrugla, fudbal je nepredvidiva igra.n3. Hoces li da ti nadjem kikseve protiv Vose gde su Zvezdi itekako bili potrebni bodovi? Ali da se vise ne pojavljujes na Zvezdinim vestima sa ovim smesnim optuzbama. Imamo li dogovor?n4. Sasuolo i Ludogorec su ti merilo? Timovi koji su mnogostruko jaci od Zvezde. I ti ocekujes da njih Zvezda pregazi? Malo je falilo za Ludogorec, ali nije nam se dalo. Mi generalno u zrebu nemamo srece, pa izvlacimo jake klubove. Nismo ko neki drugi koji izvlace Artmedije i konobare iz Samroka :)n5. Kazes nismo usli u zadnjih 10 godina ni u jedno evropsko takmicenje. Proveri malo bolje sta je bilo u sezoni 08/09 npr.

avatar
Patrick Bateman
Saturday, 11.03.2017
16:01

Sta ces Grofe tesko im da priznaju da su slabiji pa stalno optuzuju da namestamo.

avatar
Luka Laban db
Saturday, 11.03.2017
17:30

a vi sve posteni!!!

avatar
Saturday, 11.03.2017
15:44

Milojko Pantić, osvedočeni zvezdaš i dugogodipnji zvezdin navijač u ulozi komentatora sam kaže kako i šta zvezda radi. Šta ima ko bilo šta da sumnja da ne nameštate. Protiv Vojvodine su vam nedostajali Mbođ i Parker ili neki slični željni samodokazivanja da napravite spektakl kao protiv OFK-a na Vračaru. Nisu samo ove dve utakmice u pitanju. Džabe se utrkujete da pohvalite jedni druge nakon utakmice u NS jer postoji i ogroman zvezdinih navijača koji shvataju šta i kako radite, koji vas za sada ne kritikuju ali vas ni ne podržavaju. Ne znam samo kome trebaju ovakve utakmice, ovakva liga, ovakve titule kad su i stranci provalili šta radite. Skoro nigde više nemate prolaz, vaša nameštanja su skoro obesmišljena, ako uživate u tome nastavite dokle god vam se može, a mi ćemo naći način da uživamo u poštenju i pravdi koja je dostižna, kad-tad.

avatar
Reus
Saturday, 11.03.2017
16:39

Znas kako buraz,cak i da je istina sve to sto si napisao za nas,cinjenica da vi uzivate u postenju i pravdi nema veze sa mozgom,jos od vremena Ljubise Tumbakovica na klupi i Zarka Zecevica u upravi pa do danas.Pa evo ti samo jedan primer.Kucaj na YT Partizan-Vojvodina ili Vojvodina-Partizan i nemoj da se iznenadis ako ti se u ponudjenom pojavi neki vaterpolo rezultat tipa,4;3.4;5,6;5.

avatar
MilošPB
Saturday, 11.03.2017
18:32

Moj izbor je Partizan - Novi Pazar. Mislim, da je sudija poklonio četiri gola Novom Pazaru. Zamalo.

avatar
bokibole
Saturday, 11.03.2017
17:44

Ti nisi nista bolji od onog don(mozes misliti covek sam sebi dao nadimak-don!)mileta...i njega boli svaka zvezdina pobeda,svaki preokret jer ih bas,bas cesto komentarises,sve u stilu-namestaljka,vi neznate da date gol,sklanjaju vam se,nezele da vam daju gol...a najbolji mi je komentar-i stranci su shvatili da je namestaljka!Slatko me nasmejete,skoro uvek...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.03.2017
17:28

O cemu bre pricas ti? Vojvodina nas je pobedila 4:3 u Novom Sadu (bio) i 6:5 na JNA kada je Stojak dao pet golova - koja je tacno tvoja poenta? Kacar nam da pravi het-trik, bude 3:3 na nasem stadionu, jedina sumnjiva utakmica je ona kad smo preokrenuli na 5:4 u NS.

avatar
JZ4Ever
Saturday, 11.03.2017
15:37

Ostane u secanju ono samaranje od nizerazrednog kluba u kvalifikacijama kada si tek stigao,pa los pocetak prvenstva u SL i onda onaj cudesni preokret nad OFK-om nakon cuvenog samaranja u svlacionici...Tako u nedogled ima utakmica koje ste namestili i onda se cudite

avatar
MilošPB
Saturday, 11.03.2017
18:33

+32 uz zaglibje u julu

avatar
napred Panktizan!
Saturday, 11.03.2017
21:18

MilosPB, pre svega Partizan je bio bolji na terenu od Zaglebja, kao i Ludogorec od vas u obe, iako ste realno izvukli dve neresene utakmice. Kao drugo Zaglebje uopste nije losa ekipa, bez problema su u tom periodu u zadnjih 5 utakmica u play offu pobedili sve najjace timove Poljske, a i posle Partizana su pruzali odlicne partije i opet pobedili i Legiju koja je usl au LS i mnoge druge. Bez obzira na sve to se moze smatrati kiksom Partizana, ali odakle tebi moralno pravo da to komentarises kada tvoj klub vec 10 punih godina ne moze da se plasira ni u jedno evropsko takmicenje u kojima je Partizan skoro pa redovan. Vi niste hrabri jer se nicega ne bojite, vec jer se nicega ne stidite!

avatar
Гроф Доктор фудбала
Saturday, 11.03.2017
15:28

Безкичмењаци Грофе безкичмењаци који пуцају од поштења.

avatar
Saturday, 11.03.2017
15:21

normalno da je stalno pod sumnjom kada stalno namesta utakmice ... da ne namesta sigurno bi nekad u zadnjih 20 godina igrala vise od jedanput grupnu fazu nekog evropskog takmicenja

avatar
bokibole
Saturday, 11.03.2017
17:41

Jeste,namestamo sve!Jos sad u NS smo se dogovorili da primimo 2 gola,pa da u drugom poluvremenu damo 3,nije nego!Ocigledano da nisi pogledao ni snimak utakmice,a o celoj da nepricamo!Vidjam te cesto kako komentarises skoro svaku Zvezdinu vest,sto samo govori koliko ti licno tesko pada svaki zvezdin gol!!!

avatar
Saturday, 11.03.2017
21:08

patetika ti je zivot ...

avatar
Peca Kodzo
Saturday, 11.03.2017
19:06

Ja nisam gledo snimak, al sam bio na utakmici. Sve mi je bilo jasno već u desetom minutu

avatar
MilošPB
Saturday, 11.03.2017
18:39

Vi ste krenuli sa druge pozicije i.... zaglibili na prvom koraku. A još ste i bolju poziciju (nego mi) imali jer ste imali više bodova, na konto toletovih titula. Zamisli sledećih deset godina šta vas očekuje, pošto ćete biti drugi sa sve manjim brojem bodova. One irske amatere ćete pominjati kao instituciju i velikana od kog ste ispali.