Božović: ''Žao mi je što smo ljudima dali lažnu nadu!''

Autor: Beta Beta
sreda 03.08.2016.
00:37
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je večeras da ne zamera fudbalerima na eliminaciji od Ludogoreca i da mu je žao što je navijačima "data lažna nada" da klub može da se plasira u Ligu šampiona.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Povezane vesti

Zvezda je u utorak uveče eliminisana od Ludogoreca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Obe utakmice završene su 2:2, ali je bugarski klub bio bolji u produžecima revanša, u kojima je dao dva gola.

"Borili smo se, igračima nemam šta da zamerim. Hvala i njima i navijačima na ponašanju i podršci. Jednostavno, danas nismo mogli više. Šta je, tu je. Ono što se desilo, za tim ne treba žaliti. Treba ići dalje i spremati se za sledeće izazove. Bili smo blizu. Ne ide se u Ligu šampiona kada neko to kaže, već onog momenta kada ste spremni", rekao je Božović novinarima posle utakmice u Beogradu.

Crveno-beli će igrati baraž za Ligu Evrope.

"Klub mora da sačuva ekipu koja ima, da radi dodatnu selekciju pa da se polako sprema. Žao mi je što smo ljudima dali lažnu nadu. Ali, teško je skupiti igrače i za mesec dana reći da ćemo ući u Ligu šampiona.

Lepo je biti akter ovakve utakmice, nadam se da će biti mudrosti i strpljenja da sačuvamo atmosferu jer se ovde uvek desi neki istorijski poraz i traži se krivac. Moramo da radimo dalje i dopunski selektujemo",
kazao je Božović.

On je naveo da je optimista pred baraž za Ligu Evropa, uprkos tome što neće moći da računa na Mičela Donalda, Luisa Ibanjeza i Gelora Kangu u prvoj utakmici.

"Dok ima šanse, čovek mora da bude optimista. Možda će zaigrati neko drugi", istakao je trener crveno-belih.

Božović je dodao da je ekipa "veoma teško prihvatila eliminaciju" i da joj nije svejedno, ali da bez obzira na to mora da se koncentriše na predstojeću prvenstvenu utakmicu protiv Mladosti, kao i narednu u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Takođe, kazao je da ni Geloru Kangi, koji je isključen na poluvremenu nije lako, iako nije video da se fudbaler iz Gabona izvinio saigračima u svlačionici.

"Nikome ko ima mozga nije lako", dodao je Božović.

Pre Kange, krajem prvog poluvremena isključen je fudbaler Ludogoreca.

"Zato je fudbal tako interesantan. Radujete se u jednom trenutku što imate igrača više, a u drugom ga više nemate. Ne bih svaljivao krivicu na njega", rekao je trener Zvezde.

Zvezda je u šest utakmica ove sezone primila 11 golova, a Božović je upitan da li to šteti renomeu kluba.

"Ako mislite na klub koji je bio 1991. godine u Bariju, verovatno jeste. To više nije taj klub. Primamo golove i dajemo i bez obzira na sve, nismo izgubili u ove dve utakmice", rekao je Božović.

Po oceni Božovića, duele sa Ludogorecom odlučili su Zvezdina neuigranost i neiskustvo.

"Niko ni od ovih naših igrača nije igrao u ovakvoj atmosferi", naveo je on.

Božović je rekao da Ludogorec zasluženo ide dalje i poželeo je bugarskom klubu da udje u Ligu šampiona.

"Presudilo je to što su oni mnogo uigraniji od nas. To je ekipa koja dugo igra zajedno, planski vrše selekciju", rekao je Božović.

Žreb za baraž za Ligu Evropa održaće se u petak u Nionu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja Duduk
Wednesday, 03.08.2016
14:59

Ovo jeste nas maksimum. Pisao sam da se ne zalecemo,da Vieira igra ceo mec,da Katai i Kange igraju krila.Poletanovic je morao da pocne. Sve je palo u vodu jer nam je taktika iz prvog meca procitana. Brzi su i bolji. Sad sta je tu je. Samo ne paniciti. Ima i zavrsno kolo LE. Tu pamet u glavu. Ide Zvezda u Evropu samo nam fale brzi stoperi. Ostalo ce doci na svoje.

avatar
Milos90
Wednesday, 03.08.2016
14:02

Zvezda jedino moze da kaze da je igrala 10min pre penala i to je to. Iskreno krivo mi je sto su izgubili, ali onakav fudbal koji su oni igrali ne zasluzuje mesto u LS. Videcemo da li ce uopste biti evropskih utakmica, ali i ako se kvalifikuju u LE bilo bi dobro da bar odigraju neku kvalitetnu utakmicu, a ne da sluze za gol razliku

avatar
Marco Popovich
Wednesday, 03.08.2016
13:09

Otkaz,Bozovicu,otkaaz

avatar
Alexandar Veliki
Wednesday, 03.08.2016
10:04

Kao neko ko jako dugo navija za Partizan ne mogu da kazem da mi je drago,naprotiv.Za spas srpskog fudbala potrebna su nam 3-4 jaka kluba u Evropi a to je pusti san. Zato i igramo kvalifikacije sa Gibraltarom i slicnima. Neko rece idemo dalje do titule? Pa,evo ja kao Grobar iskreno zelim jos 5 godina titulu prvaka ove nase jadne lige. Mene to vise ne interesuje. Pozdrav

avatar
Don Silvio
Wednesday, 03.08.2016
10:01

Stopera treba dovesti iz trece lige koji mozda nema pojma kao i ovi sad al barem zna da obori igraca a ne da ga prodje kao cunj. Fibel je promasaj kao i onaj brazilac decko veze nema spor ne zna se postaviti slab 1-1 sve u svemu katastrofa

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 03.08.2016
12:46

Ne mogu da shvatim stopera koji ne rusi protivnickog igraca ispred 16 kad je ovaj vec nanizao cetvoricu, ni trenera koji mu nije to usadio u glavu.

avatar
Marko Stojanovic
Wednesday, 03.08.2016
09:59

Gospodine Bozovicu
Na komentar "nismo izgubili ni jednu utakmicu u Evropi" moram da Vas, kao objektivni navijac Crvene Zvezde, nesto priupitam. A koga ste Vi gospodine Bozovicu u Evropi pobedili? Razbio nas je Kairat, Ludogorec a nadigrani smo realno u oba susreta cak I od LaValete koja je seticete se propustila u dva susreta vise stopostotnih sansi nego sto smo mi imali suteva na gol u svih 6 utakmica koje smo igrali pod vasim vodstvom u Evropi. Prosle godine ste obecali bolju zvezdu u Evropi ali od obecanja nismo dobili nista. Dace Bog da me demantujete vec za 14 dana I plasirate se u LE ali tvrdim da je Ludogorec nazalost ispod prosecna evropska ekipa a da protiv drugih tek nemamo sta da trazimo.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 03.08.2016
12:49

Zvezda je veoma lose izgledala u svim evropskim utakmicama koje je Grof vodio, rekao bih najgore ikad smo izgledali u Evropi. Mozda jedino urakmica sa Renom moze da konkurise. Ne treba tjerati Grofa jer boljeg nemamo, treba ga pustiti jos godinu dana, ali od covjeka sa toliko internacionalnog iskustva ocekivao sam bolje pripreme utakmica.

avatar
McMilan
Wednesday, 03.08.2016
23:53

pa druze u Evrposkim tekmama, protivnicki timovi zakljucavaju svlacionicu ko razume shvatice.

avatar
Mance34
Wednesday, 03.08.2016
09:17

Rezultat sasvim realan, ali sada ce u nasoj lepoj i zanimljivoj i ''postenoj'' ligi zvezda da napravi niz od pedeset pobeda za redom i politicka elita ce da bude zadovoljna svojom diktaturom...

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 03.08.2016
09:04

Sve da razumem,ali prvi gol,ejjjj bre,pa jel neko zna u ovom klubu da dodje i da pukne lika u cevanicu???

avatar
10ticker
Wednesday, 03.08.2016
08:35

Nije moglo bolje,ali je moglo da se radi na dovodjenju igraca u odbrani,tu je najveca rupa. Zar je bilo toliko tesko pronaci 2 igraca.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 03.08.2016
12:53

Slazem se da nemamo krstenog stopera, ali nije Fibela (ne)kvalitet sprecavao da srusi Kafua kad je vec nanizao trojicu, to je valjda osnovni postulat svih stopera svijeta. Takodje ne mogu da razumijem mlake reakcije ostalih koje je prosao k'o cunjeve, tu ne pomazu stoperi, jos veci problem je kolektivna odbrana.

avatar
Dikan
Wednesday, 03.08.2016
08:11

Krokodilske suze! Jos uvek nismo svesni koja je prevara ovaj grof!

avatar
MANUTD
Wednesday, 03.08.2016
11:44

Za nasu ligu i uslove je broj 1, mozes pricati sta hoces.

avatar
MANUTD
Wednesday, 03.08.2016
16:32

Kako to da ostvari ako ne bude najbolji u ligi? Ti stvarno mislis da se za jednu sezonu moze ostvariti uspeh bez velikih ulaganja?

avatar
Dikan
Wednesday, 03.08.2016
16:00

Pa on nije dosao za nasu ligu, nego da napravi neki rezultat u Evropi!

avatar
MarkoIvanna18
Wednesday, 03.08.2016
06:57

Umrela i komshinici krava..

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Wednesday, 03.08.2016
03:31

Kakvu Grofe laznu nadu sve je ok,idemo dalje bre,titula i ako bude srece LE,samo gazi dalje,nema dole glavu samo napred!

avatar
Scarface
Wednesday, 03.08.2016
14:24

koja crna titula??? opet letis.kada odu katai i viera nema nista od zvezde.

avatar
Povratak kralja XLI
Wednesday, 03.08.2016
20:39

Što češće da menjaš ime profila :D

avatar
Scarface
Wednesday, 03.08.2016
18:34

posto necete igrati evropu ni ove godine posvetite se prvenstvu.sa ovim trenerom i ne mozete dalje.jos je rano da se komentarise ko ce uzeti titulu.ocekujem da se zvezdin tim raspadne pa vam ni titulu niko ne garantuje.tako ste bili ubedjeni i za ludogorec pa vas napunio pred punom marakanom. :)

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Wednesday, 03.08.2016
16:09

Kao i prosle laganica sa 30 bodova prednosti,ti i dalje imenuj profil po imenima igraca koji nam daju gol :)

avatar
Wednesday, 03.08.2016
03:22
avatar
brekbaCh
Wednesday, 03.08.2016
01:56

Po meni je glavni krivac ovaj Grof. Kukavicka taktika, cak i posle vodjstva Ludogoreca, nikakva promena u igri.. na srecu dobili penal i toliko. Posle povuceni i trose vreme na svom terenu, dok ovi Bugari jure da daju gol u regularnih 90 minuta. Sramota.. a i nije nesto interesantan sad, neki saljivi komentari i demagogija, nista a Grofe ?

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 03.08.2016
10:55

Brat, o cemu ti pricas? Lik uzme loptu i prodje 6 (ŠEST) igraca. Kako tu trener moze da bude kriv??? Igrali su kao neke p.... zato su i ispali. Pa brate odneo bih ga u duelu, dobio zuti, ali me ne bi prolazio onako kao neki cunj... Drugi gol, amaterski. Pusti Cvetkovic vidi da je onaj Wanderson desnjak koji igra levo krilo i uporno ga satro tera na stranu, a on uopste i nema nameru da ga probija bo boku nego da se namesti na desnu i da sutira. Al aj da ga je barem pokrio ako ovaj krene da ga probije, nego ni to ne radi kako treba jer stoji 5 metara od igraca. A na sve to dodje jos gluplja reakcija naseg samuraja Kahrimana kome je izleda bilo bitnije da veze kosicu kako treba nego da radi svoj posao. Sva 4 gola u regularnom delu Zvezda je primila na kretenizam. Ovaj Ludogorec ce da oduci od fudbala bilo koji tim sa iole pismenom odbranom jer se njima cela igra zasniva na trcanje one trojice napred. Grofu zameram sto Petkovic nije igrao beka makar i povredjen i sto odmah nije izveo Srnica i ubacio Vieru jos u 20. minutu...

avatar
brekbaCh
Wednesday, 03.08.2016
15:39

Bajo, a sta mislis ko je kriv za to ? Ko je kriv sto u 89-om minutu, ovi bezglavo jure napred da daju gol za pobedu, a Zvezda izvodi korner sa dva igraca u sesnaestercu umesto da i golman dodje tu i da pokusaju da daju gol za pobedu u finisu pred svojim navijacima ? Kukavicki. Ko je kriv sto ne ume da motivise igrace, da izgaraju pred 50 hiljada ljudi i da pokupe bar neku od silnih nicijih lopti koje su igraci Ludogoreca pokupili ? Ko je trebao da prouci igru najboljih igraca protivnika i da objasni nepismenom Cvetkovicu kako da igra odbranu ? Ko je trebao da izriba tim i da im pojasni kako da igraju odbranu protiv Kafua, a ne da primaju identican gol i kod kuce ? Ko je postavio taktiku bez klasicnog spica ? Ko je ubacio onog Mucea umesto naseg decka Plavsica, koji bi grizao po terenu.. a Kataija, jedinog igraca koji pravi razliku gurne na mesto koje mu ne odgovara ? Za sve ovo je taj Grof kriv, ne mislim da je los trener, cak ga i postujem donekle za razliku od prethodnih trenera Zvezde, ali u Evropi je nadigran svaku utakmicu i uvek je on snosio najvecu krivicu.

avatar
Paul George
Wednesday, 03.08.2016
01:45

Iskreno,drago mi je sto je Zvezda ispala,bicu iskren,ali osnovni problem svih nasih ekipa je fizicka sprema.Pa ljudi,Zvezda posle 60-og minuta nije mogla da ide,izuzev Kataia svi ovi igraci su ocajne spreme,na tome moramo da radimo i Partizan i Zvezda i svi.

avatar
ZubA
Wednesday, 03.08.2016
01:43

Kod nas cim bude krah odmah se svi teraju. Zato nikada necemo uspeti nista da uradimo u evropi. Dok se ne privatizuju klubovi nista od nas nece biti.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 03.08.2016
12:57

Slazem se, ali treba se zapitati da li treba dati jos jednu sansu nekome ko je tako pripremio ekipu da dvije godine zaredom u Evropi izgleda presmijesno protiv klubova koji su u tom trenutku bili malo bolji, ali u sustini nisu bas nista posebno, ispodprosjecne evropske ekipe.

avatar
El Diablo
Wednesday, 03.08.2016
01:04

Kaze Grof mozda ce zaigrati neko drugi,obavezno neka zaigra Aca Lukovic,videlo se da fali neko iskusan.Ali i Pedja Sikimic.