Božović: "Uz malo sreće do iznenađenja"

Autor: Beta Beta
utorak 07.07.2015.
14:06
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde je svestan težine zadatka koji očekuje njegov tim.

BETA/BETAPHOTO/FK CRVENA ZVEZDA/Nikola Mitic/DS
BETA/BETAPHOTO/FK CRVENA ZVEZDA/Nikola Mitic/DS

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da su šanse njegove ekipe umanjene posle poraza u prvoj utakmici od Kajrata, ali da će se truditi da napravi iznenađenje u revanšu.

"Šanse su nam mnogo manje nego pred prvu utakmicu. Jednostavno, desilo se ono što se desilo. Neću da kažem da je sve završeno, dok god postoji šansa, trudićemo se da je iskoristimo. Nadam se da uz malo sreće možemo da napravimo iznenađenje", rekao je Božović novinarima na stadionu Zvezde.

Crveno-beli su u prvom susretu izgubili u Beogradu od Kajrata sa 2:0 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa, a revanš u Almatiju igraće se u četvrtak.

Božović je istakao da je posle prvog susreta ostalo "nejasno" kakva je ekipa Kajrata, s obzirom na to da je Zvezda celu utakmicu igrala sa fudbalerom manje.

"Nismo videli snagu Kajrata, igrali smo 90 minuta sa igračem manje. Poslednjih 20-ak minuta kada nismo imali snage, oni su imali dve-tri fenomenalne šanse i ostao je utisak kao da su nas razvalili, ali statistički to nije bilo tako",
kazao je trener Zvezde.

Božović nije želeo da otkrije da li će promeniti nešto u postavi. On je istakao da je odlučio ko će početi na poziciji štopera umesto Sava Pavićevića, koji je isključen na prošlom duelu.

On je rekao da je napravljena najbolja moguća solucija za odlazak u Kazahstan i da dug put neće biti problem.

"Radio sam osam godina u Rusiji, leteli smo po 11 sati... Spava se, igra utakmica, da vas ne bi uhvatio džetleg. Nećemo proveravati teren, mislimo da je trener fudbalski", rekao je Božović uz osmeh.

Božović je dodao da njegova ekipa ne vežba penale.

"Nikada ne vežbam penale, jer se penali ne šutiraju nogom, već glavom",
rekao je Božović.

Utakmica između Kajrata i Zvezde igraće se u četvrtak u 16.00 po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdas od rodjenja
Tuesday, 07.07.2015
20:36

Ako izbacimo Kairat bice to tezak udarac za grobare. Grofe mislite o tome.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 07.07.2015
21:55

Svaki normalan Partizanovac navija za Zvezdu, siguran sam u prolazak dalje, samo treba dati prvi gol u prvom poluvremenu.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 08.07.2015
11:48

Ne zanimaju me takvi nebitni ljudi, bitno je za srpski fudbal da CZV prođe u 2. kolo kvalifikacija.

avatar
Zvezdas od rodjenja
Tuesday, 07.07.2015
22:23

Mare tebi svaka cast ali pitaj onog vaseg Pericu za koga ce da navija.

avatar
Nikola_pg
Tuesday, 07.07.2015
16:15

Prolazimo 100 %

avatar
mmmm
Tuesday, 07.07.2015
18:16

Prolazimo mooozda i to samo ako izbaci andjelkovica i parkera a ubaci bilo koga/ ristica, a kataia levo...

avatar
Zvezdas od rodjenja
Tuesday, 07.07.2015
21:17

Samo da prvi damo gol.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 07.07.2015
15:34

Pa njemu je posle prve utakmice nejasno kakva je protivnicka ekipa, nije ni cudo sto ih je u prvoj utakmici zestoko potcijenio.

avatar
Branislav
Tuesday, 07.07.2015
14:56

Menjaj formaciju, menjaj igrace pa prizeljkuj u potaji neki rez...ovako, bolje cuti i budi srecan ako ne primimo jos koji gol tamo.

avatar
ludikure
Tuesday, 07.07.2015
14:54

strasno je da imate trenera koji ni sam neveruje u svoju ekipunkoja je svrha njegovih izjava osim da ubije jos vise ekipu?

avatar
D.Green4 Black&White
Tuesday, 07.07.2015
14:21

Uz mnogo srece sve je moguce :)

avatar
serpico
Tuesday, 07.07.2015
14:18

Samo napred, komsije. Ocekujem da imate ogromnu podrsku navijaca koji ce da predju Pamir, Hindukus i Karakorum da bi gledali svoj omiljeni klub;)

avatar
Tuesday, 07.07.2015
14:18

Ja verujem u prolaz i verovacu do poslednjeg sudijskog zvizduka, ali mi se cini da je njima onaj crveni pavicevica dosao idealno, kao jos jedan od mnogih opravdanja. Kao prvo, zar nije umece doci i do situacije da nateras protivnika da dobije crveni karton? Kao drugo, ljudi su nas ubili, moglo je da bude 5-0 da nije bilo rajka i malo srece. Ajde da je bilo 1-0 i da su dali gol iz jedine sanse, pa da i kazemo da nisu pokazali neki kvalitet i da ih je pogledala sreca, ali stvoriti onolike sanse, pa makar to bilo sa igracem vise, to ne moze ekipa slabija od tvoje. A jos kada se setim i prosle godine, utakmica protiv cuke, mi igraca vise celo drugo poluvreme, ne mozemo da se sastavimo i da napravimo sansu i na kraju utakmice trener izjavljuje da nam je taj crveni karton poremetio koncepciju i nacin igre i da nam je samo odmogao. Pa kako nije odmogao kairatu? Kako uvek ide sve protiv nas? I kako sada svi igraju fudbal, samo mi nikako? Opet kazem, ja i dalje verujem, ali sa ovakvim igracima... Izuzetno tesko, verovatno i nemoguce. Jednostavno kao da nema ko da povuce, da da pas, pa i da zavrsi napad i realizuje sansu.