Božović: "Sve osim pobede bi bila katastrofa"

Autor: Beta Beta
sreda 12.04.2017.
13:55
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da njegovi fudbaleri treba da izdrže pritisak uoči najvažnijih utakmica sezone i da "pokažu da su pravi".

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Zvezda će u četvrtak dočekati Borac u poslednjem, 30. kolu regularnog dela Superlige Srbije.

"Igramo bolje, ali treba da sačekamo. Počinju odlučujuće utakmice, gde je veliki pritisak, pogotovo što počinje plej-of gde psihološku prednost ima onaj koji je drugi ili treći, a ne onaj koji je prvi. Drugi ne može ništa da izgubi, a mi koji smo prvi možemo mnogo. Taj pritisak treba da izdržimo i pokažemo da smo pravi", rekao je Božović novinarima na stadionu Zvezde.

Miodrag Božović je istakao da su najteže "unapred dobijene utakmice".

"Nadam se da ćemo plej-of da počnemo u dobrom raspoloženju. Ovo je jedna vrsta unapred dobijenih utakmica koje su uvek najteže. Borac je u velikoj borbi za opstanak i treba mu bodovi. Pokušaće da nas iznenade, a sve osim naše pobede bi bila katastrofa", naveo je trener crveno-belih.

Zvezda ima mnogo kadrovskih problema, pošto Abraham Frimpong neće moći da igra zbog suspenzije, dok su povređeni Džon Ruiz, Dušan Anđelković i Nemanja Milić.

Božović je naveo da je otklonio dileme kada je u pitanju sastavljanje tima jer "nema mnogo izbora" i dodao da se nada da će oni koji budu zamenili odsutne igrati dobro.

On je rekao da očekuje da će Ruis biti spreman za utorak kada će se igrati "večiti" derbi protiv Partizana, dok za Anđelkovića i Milića "nije siguran".

Upitan da li će publika na stadionu "Rajko Mitić" protiv Borca prvi put od povratka Nenada Milijaša videti nekadašnjeg kapitena u prvoj postavi, Božović je odgovorio: "Može, videće ako dođu".

Strateg crveno-belih je najavio da će Srđan Vujaklija, koji je u Zvezdu došao iz Borca, biti u prvih 11.

"Igraće Vujaklija, jer su ga šest meseci držali da ne može da trenira i igra. Ima razloga da dobro zapne protiv njih", istakao je Božović.

Zvezda posle 29 kola ima šest bodova više od drugoplasiranog Partizana, a Božović je kazao da "mora da bude zadovoljan".

"Moram da budem zadovoljan jer je Partizan napravio seriju, dobio nas na JNA, ovde igrao nerešeno sa nama. Imali smo mnogo turbulentnih utakmica i treba da budemo zadovoljni. Da je normalno prvenstvo, ovo bi bila titula. Ali, mi smo predlagali takav sistem tako da nemamo pravo da se žalimo", rekao je Božović.

Utakmica između Zvezde i Borca će početi sutra u 17.00 na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda je u utorak dobila Čukarički za rivala u polufinalu Kupa Srbije, a Božović je rekao da su na žrebu bile "četiri najbolje ekipe" i da bi bilo teško "koga god da je Zvezda izvukla".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke