Božović se pita: "Zašto su Partizanovi igrači motivisaniji od Zvezdinih u derbiju?"

Autor: Beta Beta
sreda 19.04.2017.
17:58
Izvor: Beta

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je njegov klub tek sad posle dve godine malo dobio konkurenciju i da bi najviše voleo da osvoji titulu, a da na kraju ima isti broj bodova kao Partizan.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Crvena zvezda je u utorak na svom stadionu izgubila od Partizana sa 3:1, posle čega su ta dva kluba izjednačena po broju bodova, ali su crveno-beli i dalje prvi na tabeli Superlige, šest kola pre kraja.

"Uporno, dve godine govore da smo državni projekat i omalovažavaju nas. Dve godine smo prvi i to bez ikakve konkurencije. Sad, nažalost je takav sistem pa smo malo dobili konkurenciju, ali se nadam da ćemo izdržati i biti prvi. Najviše bih voleo da budemo prvi ovako, da imamo isti broj bodova", rekao je Božović novinarima dan posle poraza u "večitom" derbiju.

Miodrag Božović je kazao da će čestitati ako Partizan osvoji titulu.

"Ako Partizan bude bio bolji do kraja i bude prvi, možemo samo da čestitamo. Nadam se da ćemo mi biti i da ćemo pobediti. Ne želim da razmišljam koliko će pobeda biti potrebno. Treba da idemo jednu po jednu utakmicu jer nam svaka predstavlja finale", kazao je Božović.

Trener Zvezde je rekao da ga ne nerviraju aludiranja pojedinaca iz Partizana na to da će njegova ekipa teško ostati bez bodova do kraja sezone.

"Radio sam četiri godine u Borcu iz Čačka, u nekim drugim vremenima i dobro znam kako se ovde igra i šta se radi", rekao je Božović, a na pitanje šta to znači, on je odgovorio: "to znači da sam bio trener Borca iz Čačka".

Upitan da li će i sledeće sezone biti trener Zvezde, Božović je odgovorio da je "sve otvoreno".

"Sve je otvoreno. Prvo da ovo završimo kako treba, da osvojimo, nadam se, duplu krunu, pa ćemo posle videti šta će biti. Planovi svakog trenera su vezani za rezultat, u klubu koji mora i traži titulu", rekao je Božović.

Kada je reč o samoj utakmici igranoj u utorak, Božović je rekao da ga je razočaralo to što je Partizan, kao i u prethodnim derbijima bio agresivniji i motivisaniji.

"Mnogo se preskakala igra, bilo je mnogo vazdušnih duela i njih smo gubili. Razočaralo me je to što Partizan uvek uđe agresivnije i motivisanije u utakmicu od nas. U poslednja tri derbija su uvek bili mnogo više motivisani od nas, a zašto je to tako je drugo pitanje. Očekivao sam više od cele ekipe. Mnogo puta smo se ove sezone vraćali iz mrtvih, ali ovaj put nismo mogli", rekao je Božović.

Božović je istakao da "nema nikakvih primedbi" na sudjenje i da nema potrebe da tu traži opravdanja.

On se složio sa novinarskom konstatacijom da je Partizan "odneo pobedu" na sredini terena i rekao da su Marko Jevtović i Everton igrali izvanredno.

Trener Zvezde je kazao da "nema primedbe" na nastup Damjana Le Taleka, za koga je rekao da je najveći profesionalac u ekipi, dok je za Mičela Donalda naveo da nije trenirao nekoliko dana i da mu nije bilo lako da uđe u utakmicu.

Zvezda je ove sezone izgubila dva "večita" derbija, dok je jedan završen nerešeno. Božović je rekao da će se to zaboraviti ako Zvezda bude prva na kraju sezone. On je, ipak, rekao da mu je žao zbog toga što je "večiti" derbi najveća utakmica u Srbiji, ali da ekipa mora da ide dalje i da tu "ne može da se stane i završi život".

Upitan da li bi voleo da se revanšira Partizanu u finalu Kupa Srbije, Božović je odgovorio: "Daleko je to, ima još mesec dana, a ovde je svaki dan dugačak".

Sledeći protivnik Zvezde biće Napredak u Kruševcu, a Božović je rekao da do kraja neće biti lakih utakmica jer su ostale ekipe koje svakog mogu da pobede i pomrse račune.

"To su utakmice u kojima ekipa mora da pokaže karakter. Moramo da se stisnemo i iz ovoga izađemo još jači", istakao je trener crveno-belih.

Božović je rekao da ekipi mnogo znači podrška navijača i da očekuje da oni podrže tim do kraja prvenstva i da će ih na utakmicama biti još više.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Soro
Thursday, 20.04.2017
13:09

3 derbija - 2 pobede i 1 remi, pametnom dovoljno!nNeka osvoji zvezda titulu ako ih nije sramota, naravno!

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Friday, 21.04.2017
00:57

8 puta ste osvojili titulu a niste pobedili derbi,jel vas bilo sramota?

avatar
MarkoSi
Thursday, 20.04.2017
08:45

Vrlo jednostavno. Zato što njima štopera igra Milenković - Partizanovo dete od 19 godina koji kida, a nama Luković od 37 godina koji ne može da se pomeri. Zato što njima levog beka igra Miletić koga je Zvezda najurila, a nama Ristić koji nije levi bek. Zato što njima u špicu igra Đurđević - prvi strelac lige koga letos nisi hteo da dovedeš u Zvezdu i da mu dozvoliš da se vrati na stadion na kome je odrastao pa te sada kida gde stigne. Zato što je partizan sa Evertonom, Leonardom i Tavambom napravio kvalitativnu razliku, baš kao što Zvezda nije sa Ruizom, Fibelom, Milićem, Edsonom, Moučeom, Kangom.......................

avatar
Thursday, 20.04.2017
14:24

ne znam samo gde je onaj poznavalac sto je rekao da je Lukovic odlican i dovoljan za Oartizanov napad ...

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 21.04.2017
15:12

Sad sam popio jednu Cedevitu. Mogao bi i ti jednu onako za osveženje.

avatar
Thursday, 20.04.2017
07:56

Grof je najplaćeniji u srpskom fudbalu pa čak i Leonardo koji je klasa za našu ligu ima manju platu od njega. zvezdini igrači su na papiru plaćeniji od Partizanovih ali u praksi je to dosta drugačije jer i sami znaju da te premije koje im je Terzić obećava videti neće, niti se mogu prodati sa onakvim utakmicama protiv satelita i sa sudijama, a tek im neće to poći za rukom ako skauti dođu na derbiju (svi znamo da tu najviše dolaze). I recite vi meni ko može da ih motiviše kada su igrači izgubili poverenje u obećanja uprave, a još kad vide kolko više zarađuje Grof koji se samo šali sa svima vama zavlada totalna demotivacija u ekipi. Postoji uvek ta sportska motivacija da se pobedi ali Partizan će zbog okolnosti u srpskom fudbalu uvek biti motivisani ji bez obzira koliko god Grof potpisao, a zvezdini igrači dobili obećane premije.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Friday, 21.04.2017
00:58

Reci to grujicu,jovanovicu rajkovicu,kataiu,ibanezu,vieiri i ostalima da ne mogu da se prodaju

avatar
Penal titula
Wednesday, 19.04.2017
23:40

Nije u pitanju motivisanost, to je INAT kada igraš protiv organizovanog državnog sistema , sa poglavnikom na čelu ...

avatar
jv
Wednesday, 19.04.2017
21:52

Car! On pita zasto su oni motivisaniji? Da li ja da motivisem nase? Nekada se za ovo samaralo.

avatar
vladdimirr
Wednesday, 19.04.2017
21:40

Alo bre Grobari kmekavci kako vas nije sramota vise da prdite!? Jel i prosle godine kupljena titula?! Jel vam sad valja sudjenje?Namesteno ovo, namesteno ono.Ima da osvojimo titulu sa istim brojem bodova, pa placite do mile volje.Cestitam na zasluzenoj pobedi, ali shvatite da prvenstvo nije samo derbi.Pogledajte vase rezultate u prvih par kola i bice vam jasno zasto ste drugi.

avatar
Anderton
Wednesday, 19.04.2017
21:25

Koga on to pita? Sebe koji ih je doveo? Nije državni projekat kaže...ko mu isplaćuje platu?

avatar
Lav
Thursday, 20.04.2017
00:10

A ko vama isplacuje plate ?

avatar
Thursday, 20.04.2017
14:25

oni od kojih vi dobijate sut-kartu ...

avatar
Anderton
Thursday, 20.04.2017
12:47

Drzava sigurno ne, a ako ti kazem ko tvom treneru placa nece mi objaviti komentar.

avatar
Don Silvio
Wednesday, 19.04.2017
21:19

Za motivaciju igraca odgovoran je samo trener i niko drugi. Valjda je sad svima jasno da grof ni iz treceg pokusaja nista nece napraviti u evropi i za treci pokusaj ce imati isti izgovor kako je tek sastavio ekipu da je otislo dosta igraca kojima istice ugovor neki su prodan i bla bla

avatar
Old_school
Wednesday, 19.04.2017
20:29

Zbog trenera...

avatar
Teddy
Wednesday, 19.04.2017
20:25

O svemu tome si trebao da razmisljas pre derbija.Jedan od razloga je verovatno i veliki broj stranaca u ekipi,oni verovatno nemaju pojma sta u stvari znaci veciti derbi.Cestitke komsijama ovaj put su bili bolji,vise su zeleli pobedu.Da su izgubili i titula bi bila za njih nedostizna.

avatar
DuskovicSRB
Wednesday, 19.04.2017
20:17

Бабунског ти нисам опростио. Титула и Европа да се искупиш.

avatar
Wednesday, 19.04.2017
19:53

Psihološka selekcija, psihološka kompozicija tima, psihološka priprema...

avatar
Maximovic
Wednesday, 19.04.2017
19:34

Nije Partizan bio motivisaniji vec je za klasu bolji od vas I to je doslo do izrazaja. A sto se tice vracanja u mec nije to bas tako kad neigras vec ugovorenu utakmicu.

avatar
Rhaegar
Wednesday, 19.04.2017
19:27

Zato sto ti ne umes da moitivises igrace.

avatar
Djole Djokic
Wednesday, 19.04.2017
19:21

On se pita, pa covece na tebi je da ih motivises!

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 19.04.2017
19:11

Ono kad ti je celo prvenstvo sem jedne ili dve utakmice dogovoreno na ovaj ili onaj način i znaš da ti tri poraza u derbiju(trebalo je da budu sva tri da nije bilo one lakrdije) ne odnose titulu...zašto bi se cimali?

avatar
svojnasvome
Wednesday, 19.04.2017
19:07

Ne znam dal su.....al ako jesu onda zato sto nismo legija stranaca i da je taj broj umeren drugo zato sto nam je pun kofer sve nepravde koja je olicena u rezultatima koje vi imate a nisu rrzultat kvaliteta i trece zato sto smo navikli da igramo borimo se i osvajamo bodove u odnosu na vas

avatar
Dr_znate_koji
Thursday, 20.04.2017
07:19

Kako brzo zaboravljate... Vama je necega pun kofer? Dok vam je Tole bio na vlasti a Prosinecki vas pobedjivao tad vas nije bilo sramota da osvajate titule?

avatar
kowalski11070
Wednesday, 19.04.2017
18:55

To je pitanje za tebe najplaćeniji treneru u istoriji CZ sa platom 600.000 Eur, koji ćeš za dve godine blejanja uzeti od kluba 1,5 Mio Eur sa bonusima za osvojene titule.

avatar
Most54
Wednesday, 19.04.2017
18:45

Зашто су мотивисанији? Чему питање кад и сам зна одговор. Фудбалери Звезде знају да им је титула обезбеђена и пре него је првенство кренуло.

avatar
Nicklas Bendtner
Wednesday, 19.04.2017
18:29

Retko odvratan tip, alibi majstor, uvijek nalazi izgovore za svoje neuspehe.

avatar
Kajri Irving
Wednesday, 19.04.2017
18:21

Ne pamtim vecu prevaru od trenera nego ovog coveka. Veze sa zivotom nema, a vecina zvezdasa se kune u njega.

avatar
MladoKolonac
Wednesday, 19.04.2017
18:14

Nije do motivacije uopste, nego bolje igraju lopte

avatar
Paris Saint Germain
Wednesday, 19.04.2017
18:13

Zvezdini igraci se plase. Partizanovi su kao lavovi pokidali miseve

avatar
Wednesday, 19.04.2017
18:08

Jedno je sigurno, nece se to zaboraviti ni najmanje, jos dugo ce se pamtiti...

avatar
delije niksic
Wednesday, 19.04.2017
17:59

To treba mi tebe da pitamo,a ne ti nas.