Božović: "Remi nije loš, trijumf bi bio izvanredan"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.09.2016.
14:05
Izvor: Sportske.net, Beta

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da njegov tim nema pravo da potceni Partizan kao i da remi na stadionu u Humskoj "ne bi bio loš".

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da mu se ne dopada napetost koja se stvara pred predstojeću utakmicu protiv Partizana, kao i da se nada da će fudbal biti u prvom planu i da će pobediti njegov tim.

"Čitam poruke iz njihovih redova i svi govore reč 'poginuti'. Kao da ćemo s 'kalašnjikovima' da se bijemo. Ne treba niko da pogine, treba da igramo fudbal. Ne izgubiti na JNA nije loše, a dobiti je izvanredno. Ovo su utakmice koje donose i heroje i tragičare. Nadamo se da će heroj postati neko iz naše ekipe", rekao je Božović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će sutra gostovati Partizanu u devetom kolu Superlige. Crveno-beli su prvi u prvenstvu sa 22 boda, devet više od petoplasiranog "večitog" rivala.

"To je najveća utakmica u Srbiji i jedan od 10 najvećih derbija na svetu. Veliko je rivalstvo dva velika kluba. Dobro je što postoji jedna takva utakmica. Mnogo je važno da pokažemo dobru igru, da bude fer, da igrači obe ekipe, kao i kolega i ja, uradimo sve da derbi protekne u korektnom nadmetanju. Nadam se da ćemo mi izaći kao pobednici", kazao je Božović.

On je istakao da Zvezda ne sme da potceni rivala jer je svaki "večiti" derbi "neizvestan i priča za sebe".

"Inače, Zvezda ima veoma loš bilans na stadionu JNA. Ni u kom slučaju ne smemo da pomislimo da smo mnogo kvalitetniji i da ćemo ih lako pobediti. Moramo veoma ozbiljno da se spremimo i da zaboravimo sve do sada", naveo je trener crveno-belih.

Prema njegovim rečima, bodovna prednost nije velika.

"Prošle godine smo imali 32 boda prednosti, ali kad se podelilo, oduzelo, zamalo nismo završili kao drugi", dodao je.

On neće moći da računa na povređenog Stefana Miloševića, kao i Zorana Rendulića, čije mu neigranje predstavlja veliki problem.

"Rendulićeva povreda mnogo remeti. Još ne znam ko će biti u protokolu, razmišljam. Ako gledamo po formi i zaslugama, sastavljanje tima nije problem", rekao je Božović i dodao da "ne zna" da li će Hugo Vieira početi utakmicu i ko će biti na golu.

Takođe, dodao je da veliki broj stranaca ograničava pripremu za utakmice, ali je i istakao da će igrati oni koji su u najboljoj formi i koji su najkorisniji.

Kada je reč o Geloru Kangi, Božović je naveo da je fudbaleru iz Gabona posebno skrenuta pažnja na "večiti" derbi i količinu naboja na njemu, a kako "slučajno ne bi napravio neku glupost i ostavio ekipu na cedilu".

Božović je rekao da kao trener nema tremu pred derbi, već samo pozitivan naboj i pozvao navijače da budu korektni i naprave atmosferu po kojoj je ta utakmica i prepoznatljiva u svetu.

Upitan o mišljenju o novom napadaču Partizana Urošu Đurđeviću, koji je letos bio pred prelaskom u Zvezdu, Božović je kazao da je on bio nadomak dolaska, ali da nije potpisao ugovor zbog velikog broja igrača na toj poziciji.

"Radi se o dobrom igraču. Verovatno bi došao u Zvezdu, ali je problem bio što smo imali mnogo igrača i bilo nam je teško da angažujemo još jednog. Ali ono, ako ne dođeš u Zvezdu, onda si uvek navijač Partizana od malih nogu", rekao je Božović.

Novinare je zanimalo i Božovićevo mišljenje o drugoplasiranoj Vojvodini.

"Vojvodina je postala hit kao i svake godine što je hit. Motaju, ali ne miču. Viču bićemo prvi, trenutno imaju sreće jer kod njih radi Nenad Lalatović koji je izvanredan trener, daje mnogo sebe, mnogo radi, pa su trenutno na tom mestu, ali biće kao uvek četvrti ili peti, da se ne naljute", rekao je Božović.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana će se igrati u subotu od 18.00 na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Saturday, 17.09.2016
14:40

Koristim ovu priliku da se javno zahvalim jednom grobaru dole ispod koji je svoj život posvetio Grofu i meni i što smo njegovi idoli. Stvarno, tužno i žalosno.

avatar
Friday, 16.09.2016
21:29

Гроф Доктор фудбалаpre 5 satinГрофе да будем искрен код тебе ми се не свиђа само то што волиш да се спрдаш са свима. Немој тако Грофе ми смо одувек били српска елита и велика Господа.nKorner-Pixi-GOOOOOOLpre 2 satanGrofe šmekeru ja obožavam tvoj smisao za humor jer to radiš Gospodski.

avatar
Povratak kralja 4 2
Friday, 16.09.2016
19:51

Svaka čast Grofe na novim lažima jer je Đurđević vas odjavio, a ne vi njega i nigde nije rekao da je navijač Partizana od malih nogu nego da je došao zbog Nikolića u Partizan, a zašto nije zbog tebe u zvezdu je pravo pitanje :D

avatar
jv
Friday, 16.09.2016
19:40

Sta ovaj covek prica? Njemu remi nije los? U derbiju ce pobediti onaj ko to vise bude zeleo, a ovaj je zadovoljan remijem? Igracki smo bolji, tacnije nismo mu bolji vec oni nikada nisu bili gori, i sve osim pobede je sramota. Daj otkaz covece, i corav vidi da ti tu nije mesto!

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 16.09.2016
18:53

Grofe šmekeru ja obožavam tvoj smisao za humor jer to radiš Gospodski.

avatar
Volem Vosu
Friday, 16.09.2016
18:03

Ne gotivim ga kao trenera uopste, ali je u pravu za nas. Po ko zna koji put smo hit, ali ne izdrzimo do kraja. Mozda ove sezone bude drugacije ako Lalat ostane do kraja, kao sto ce izgleda i biti.

avatar
Stefan Lazović
Friday, 16.09.2016
17:52

kad ne dodjes u zvezdu, onda si uvek navijac partizana od malih nogu...

avatar
crveno beli
Friday, 16.09.2016
16:51

Bozovicu,remi je los.Zvezda mora da ide na pobedu jer je bolja i ne treba da se zadovolji neresenim rezultatom. Uopste mi se ovo ne svidja jer je slicna bila prica sa Ludogorecom,kao nije smak sveta ako ispadnemo pa smo igrali kao kukavice i ispali.Sutra samo na pobedu!

avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 16.09.2016
16:17

Грофе да будем искрен код тебе ми се не свиђа само то што волиш да се спрдаш са свима. Немој тако Грофе ми смо одувек били српска елита и велика Господа.

avatar
Friday, 16.09.2016
15:26

I ne razumem tu opasku za Urosa, nigde nije bilo ni naznake takve izjave jer svi znamo kakav je posao u pitanju, znamo i mi i on sta smo dobili, to je samo jedan brak iz interesa i nista drugo, tek striktno poslovni potez!!!

avatar
Friday, 16.09.2016
15:08

0-3 cak i kad pisem nesto sto je povoljno po vas klub, al' ste vi u problemu...

avatar
Friday, 16.09.2016
14:37

* veoma los bilans

avatar
Friday, 16.09.2016
14:36

Los bilans na stadionu JNA, Vojvodina uvek cetvrta ili peta, ovo duhovitost?

avatar
Isnogood
Friday, 16.09.2016
18:12

Ne znam sta mu to treba da proziva sve. Mozes ti tako da se zezas sa drugarima i niko te nece shvatiti ozbiljno, ali druga je stvar da tako nesto izjavis pred novinarima.

avatar
Friday, 16.09.2016
21:21
avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 16.09.2016
14:33

Свака част Докторе тако прича и тако се понаша српска елита.

avatar
Ana Nikolic
Friday, 16.09.2016
14:15

TI si nas kapiten grofe!!!