Božović: "Pobeda nije dolazila u pitanje"

Autor: Beta Beta
sreda 10.08.2016.
23:46
Izvor: Beta

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je njegovoj ekipi večeras znatno bio olakšan posao kada je Voždovac ostao sa igračem manje i da pobeda od tog trenutka nije dolazila u pitanje.

Beta/Branislav Božić/DS
Beta/Branislav Božić/DS

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je njegovoj ekipi večeras znatno bio olakšan posao kada je Voždovac ostao sa igračem manje i da pobeda od tog trenutka nije dolazila u pitanje.

"Dok Voždovac nije ostao sa igračem manje, vrlo znalački se branio, čekao šansu za kontranapad. Bilo bi teže da smo imali isti broj igrača. Ali, naša pobeda nije dolazila u pitanje. Ovo 11 igrača protiv 10 nam je bio poklon. Sa igračem više nam je, normalno, bilo lakše da igramo", rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je pobedila treći put u Super ligi ove sezone i vodi na tabeli srpskog prvenstva sa 10 bodova. Crveno-beli su u četvrtom kolu na svom stadionu pobedili Vožodvac sa 3:0.

Božović je kazao da je Damjan Le Talek igrao "sasvim korektno" na mestu štopera, dok je naveo da je zadovoljan nastupom Džona Ruisa, ali da zna da kostarikanski fudbaler može bolje.

On je govorio i o baražu za Ligu Evropa protiv Sasuola. Kako je rekao, njegovoj ekipi neće biti lako.

"Sasuolo je prijatno iznenađenje u italijanskom prvenstvu, novi tim koji pet-šest godina igra zajedno. Neće nam biti lako. Uradićemo sve što je u našoj moći, borićemo se i videćemo šta će biti", rekao je Božović.

Trener crveno-belih je dodao da prošlost kluba u evropskim takmičenjima ne znači ništa, pa tako i duel sa Romom, kada je Zvezda pobedila u poslednjem duelu protiv nekog italijanskog kluba.

Božović je kazao da su greške u ekipi sasvim normalna stvar i da kod takvih stvari priprema igrača ne znači ništa.

"Kolega Živković je spremao igrača da ne dobije crveni karton, pa ga je dobio. Govorimo, nemojte ljudi kao Boga vas molim, pa se opet desi neka glupost", kazao je Božović uz osmeh.

Trener Voždovca Bratislav Živković rekao je da je teško parirati Zvezdi sa igračem manje na terenu.

"Jako je teško igrati protiv Crvene zvezde, posebno ako skoro celu utakmicu igrate sa 10 fudbalera. Nemam šta da zamerim igračima, osim zbog drugog žutog kartona, ali to se dešava. Bilo je jako teško igrati do kraja", rekao je Živković.

Zvezda će u nedelju gostovati Radničkom u Nišu u petom prvenstvenom kolu, dok će Voždovac isti dan dočekati Metalac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 11.08.2016
09:50

Колико ће их бити у низу.

avatar
Thursday, 11.08.2016
00:32

Prvih 30 minuta strašno loša igra. Nakon toga bilo je lepog fudbala i dosta šansi, međutim to je zato što je sa druge strane Voždovac koji ispucava u nebo svaku loptu. Neće uvek biti tako. Hrabri vidljivo bolja igra odbrane, mislim da je francuz pogodak, ali videćemo već 18-tog.