Božović: "Nije strašno što Partizan ima najbolji golgeterski tandem"

Autor: Beta Beta
četvrtak 13.04.2017.
20:22
Izvor: Beta

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da nije zadovoljan "mnogim stvarima" u današnjoj igri, uprkos pobedi nad Borcem, ali da očekuje da će ekipi biti mnogo lakše jer će protiv Partizana biti kompletna.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

"Ne možemo biti zadovoljni mnogim stvarima, ali je bilo najvažnije da pobedimo. Dali smo šansu mladjim igračima, koji tek treba da igraju za Zvezdu. Normalno je da će nam biti mnogo lakše u derbiju kada budemo kompletni", rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva pobedila Borac na svom stadionu sa 2:0 i tako sačuvala šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Božović je naveo da se Borac "znalački branio" i da je to ekipa koja je znala šta želi, a pritom nije iskoristila "dve stopostotne šanse".

"Utakmica nije bila prelepa za gledanje, ali nam je bilo najvažnije da pobedimo, što je veoma teško kada se unapred proglasi da smo pobedili", kazao je Božović.

Zvezda je prvi gol dala iz penala koji je šutirao Gelor Kanga, a imala je još jedan jedanaesterac, koji je promašio Džon Ruis, iako je Božović ranije odredio da Kanga izvodi sve.

Upitan zašto je Ruis šutirao, Božović je odgovorio: "U pitanju je to što Ruis ne zna da je Kanga zadužen za penale. Nije bio na toj lekciji kada smo je radili".

Crveno-beli posle podele bodova, imaju 40, tri više od Partizana, sa kojim će se sastati već u prvom kolu plej-ofa Super lige Srbije, u utorak od 17.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Partizan je u poslednjem kolu regularnog dela pobedio Novi Pazar sa 3:1 i tako nastavio seriju od četiri utakmice u kojima je napravio preokret.

Božović je zbog toga upitan "da li se plaši drugog poluvremena" u predstojećoj utakmici, na šta je odgovorio negativno.

"Partizan i Zvezda su najkvalitetniji u ovoj ligi i mnogo puta smo došli iz prelaza. Oni imaju najbolji golgeterski tandem Uroš Đurđević - Leonardo i po meni to nije ništa strašno. Svuda u Evropi se dešavaju takvi rezultati, a i mi smo bar 10 puta pravili preokret. Ljudi igraju kladionice i kažu da je namešteno kad god im ne dođe neka utakmica. Smešno je, treba da prestane da se priča o tome. Partizan može svakoga da pobedi, isto kao i mi", rekao je Božović.

Trener Borca Vladimir Stanisavljević čestitao je Zvezdi na pobedi i poželeo joj da nastavi u istom ritmu i odbrani titulu.

"Ne bih se bavio ovom ekipom Zvezde, koja ima jasan cilj. Imali smo plan i ideju, kroz disciplinu da dodjemo do šansi, što smo ispunili. Nismo iskoristili svoje šanse u prvom poluvremenu, a u drugom smo podigli ritam, dolazili do njihovog šesnaesterca, ali nas je presekao drugi gol posle kog smo se teško vraćali u igru. Ako budemo imali ovakav pristup u plej-autu, mislim da ćemo uspeti da dodjemo do pozitivnog rezultata", rekao je Stanisavljević.

Borac je poslednji na tabeli i na početku plej-auta imaju devet bodova, jedan manje od Novog Pazara, a četiri od Radnika, i sledi mu borba za opstanak u ligi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sef9
Friday, 14.04.2017
18:27

ako bude kao zadnji derbi bolje da se i ne igra fudbal vise u srbiji ajde da igramo otvoreno da napadnemo nema veze sto nam pase i bod igrajmo fudbal bre

avatar
Bafana
Thursday, 13.04.2017
21:46

Strasno je sto od Zvezde i Partizana da napravis jednu ekipu opet ne bi bili ni blizu Evrope...

avatar
Thursday, 13.04.2017
23:40

Tacno receno !!!

avatar
Old_school
Thursday, 13.04.2017
21:36

Nije...strasna je nasa odbrana...i tvoje forsiranje Lukovica...

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Thursday, 13.04.2017
21:54

Nabroji mi kikseve njegove i da smo primili gol?ali dobro se potrudi

avatar
riquelme
Friday, 14.04.2017
01:33

Pustili smo mnogo igraca iz nase lige da zapali. Mislim na odbranu. I za Petkovica treba uzeti neki dinar ako moze i praviti odbranu koja ce se uigravati 2 godine. Za gore je lako nabosti pojacanje. A i doveli su dosta igraca, a ima i klinaca koji treba da krenu da pikaju po malo...

avatar
riquelme
Friday, 14.04.2017
01:28

Ma daj covece. Prvi sam protiv toga da se napada ekipa koja pobedjuje i ima sansu posle mnogo godina da izbori 2 titule za redom. Ali se malo uozbilji... Spor je, mator je, kasni da izadje kada se pravi ofsajd. Sta treba svaku utakmicu da pravi penal. Jeste Lune bio car kada je igrao i za Zvezdu i reprezentaciju ali batali tu pricu. Zavrsio je pricu sa fudbalom. Da je pametan kao Pavucevic da ode da pravi vino i da uziva u zivotu. I celu jednu sezonu je trenirao i cekao sa vidi da zabode jos neki kes i kada je video da ga niko nece potpisao ta Zvezdu. Zvezda mozda se i izbori sa ovim prelazima posto i mi imamo keca u rukavu, ali ako misle da prodju 2. kolo lagano i 3. uz malo srece treba im uigrana odbrana a ne 5 spiceva i 5 krila. Samo sto ni ja ne znam koga bi preporucio da dovedu a mislim da mora da bude nas igrac posto za odbranu stranac ne pije vodu!

avatar
Thursday, 13.04.2017
20:33

Mogli bismo i sa vama tako:-D