Božović: ''Ne sviđa mi se euforija pred Ludogorec, za ovo smo radili godinu dana!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 01.08.2016.
14:13
Izvor: Beta

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da se njegova ekipa godinu dana borila da igra utakmicu kakva je sutrašnja sa Ludogorecom i da mu se ne dopada velika euforija koja se stvorila pred taj duel.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Zvezda će u utorak dočekati Ludogorec u Beogradu, u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prva utakmica u Bugarskoj završena je nerešeno 2:2.

"Godinu dana smo se borili da dođemo u situaciju da igramo jednu ovakvu utakmicu. Veliko je zadovoljstvo što su igrači doveli klub do ovog momenta, da pobedom obezbedimo Ligu Evropa, a možda se i nadamo nečem višem. Igraćemo na pobedu, a do nje se može doći na razne načine. Nije bitno kako, bitno je samo da izvučemo dobar rezultat koji nas vodi dalje", rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Ako pobedi, Zvezda će se plasirati u baraž za Ligu šampiona, posle kog će biti siguran učesnik grupne faze bar Lige Evropa.

"Nadam se da ćemo imati više snage i sreće i da ćemo se plasirati u Ligu Evropa. Pošto vidim da su svi uzdrhtani, ne bih ovu utakmicu proglašavao utakmicama decenije ili stoleća. Ovo je utakmica koja može mnogo da nam donese, a klub ne može da prestane da funkcioniše ako ne daj Bože ne pobedimo", kazao je Božović.

On je naveo da nema problema sa povredjenim igračima, kao i da nema dilemu oko sastava koji će igrati protiv Ludogoreca.

Govoreći o prvoj utakmici prošle nedelje u Razgradu, Božović je rekao da je rezultat bio "u najmanju ruku realan".

"Činjenica je da je Ludogorec bio bolji u prvom poluvremenu, imao je inicijativu, ali ne stopostotne situacije. Dali su gol, a mi smo bili bolji u drugom poluvremenu i kod 2:1 imali par kontranapada gde je moralo bolje. Da smo dali treći gol, doveli bismo ih u veoma nezgodnu situaciju. Rezultat 2:2 je bio u najmanju ruku realan", rekao je Božović.

Trener crveno-belih je kazao da njegovi fudbaleri nisu vežbali penale.

"Penali se nikada ne vežbaju. Oni se šutiraju glavom, a ne nogom. Nadam se da ih nećemo šutirati", dodao je.

Kako je rekao, ne svidja mu se atmosfera koja se stvara pred utakmicu.

"Jednostavno, srećan sam što smo došli u ovakvu situaciju. Nadam se da neće biti nervoze. Atmosfera je takva kao da će da bude smak sveta", rekao je trener Zvezde.

Delije

On je istakao da ne oseća pritisak, ali da pritiska ima kod igrača.

"Oni osećaju to. Publika može da bude 12. igrač kao što je uvek bila i da nam pomogne da prodjemo dalje", rekao je Božović.

Prema njegovim rečima, Ludogorec nema čime da ga iznenadi, kao i to da misli da ne misli da on može da iznenadi trenera bugarskog kluba Georgija Dermendžijeva.

Kad je reč o stanju terena, Božović je naveo da loša podloga više odgovara Zvezdi nego Ludogorecu.

"Njihov teren je mnogo brži od ovog, a mi smo na naš navikli. Sigurno je da im neće biti prijatno", kazao je Božović.

Božović je govorio i o broju stranaca u ekipi, odnosno zašto nema mnogo igrača iz Zvezdine škole u timu.

"Kada se napravi bilo kakav uspeh, odmah se javljaju oni koji su zavidni. Žao mi je što nema Zvezdine dece koliko bi trebalo. U svetu nije moguće da samo sa decom kluba postižete rezultate. Veoma je teško napraviti takvih 11 igrača. Stranci su nam mnogo pomogli. Napravili smo nešto, treba da radimo još i normalno je da treba uzimati strane igrače koji donose kvalitet", rekao je Božović.

Utakmica će se igrati sutra od 20.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mmmm
Tuesday, 02.08.2016
07:07

Napravi Terza bre malo vece tribine, da sto hiljada stane delija ...

avatar
mmmm
Tuesday, 02.08.2016
05:52

Trener Ludogoreca prica kako smatra da ce utakmice biti sa malo golova, kako ce cekati sansu... ja mislim da je to varka i da ce oni pokusati da daju gol na samom pocetku. Mozda bi bilo dobro da mali Ristic pocne u srecini, on je stabilan, jak u nogama a brz, i po klizavom terenu bi on dosao do izrazaja, trcao bi svih 90 minuta. Kariman-Ibanez,Fibel, Rendulic, Cvetkovic-Le Talek, Donald, Ristic-Kanga-Katai,Srnic

avatar
Dragica Podric
Tuesday, 02.08.2016
02:44

Znaci Srce na Teren i OPREZ to je recept! Gazi Zveado od prvog do poslednjeg minuta ,lavlje srce,pa da ih potrgamo,,,,,ole,ole ole,JA SAM OPET TU I UVEK BICU STOBOM ,NA.NA,,,, NANANA....NANA,NANA.NANA,ZVEZDO OSTACES TI U SRCU MOM,,,,,,,,.........

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 01.08.2016
19:44

delije hajde i sutra napravite neku koreografiju protiv Uefe molim vas...grof ovo izbegava da odgovori kaze kao ta deca ne mogu da pomognu nije to istina nego tu nema talenta...nece doveka da cekaju da sansu ta deca vec ce otici kao sto je otisao srnic pa je posle placen da se vrati...otisao je tako i maksimovic i pantic pa su sad odlicni i trazeni

avatar
gosfkcz
Monday, 01.08.2016
18:04

Neces euforiju? O tome si trebao da razmisljas pre dolaska u Zvezdu. Jer Zvezda jeste euforija. Pomerio sam svoje obaveze i obaveze i obaveze cele porodice zbog te utakmice, poremetio mnoge planove sebi i drugima, neki ce taj dan prevaliti 500km zbog te utakmice... Navikni se na euforiju.

avatar
Ivanovic Miran
Monday, 01.08.2016
17:49

Grofe,ti si lepo trebao u Subotu ujutru da pokupis ekipu i da ih odvedes u karantin,da se i oni i ti fokusirate na utakmicu...Zvezda je '91 dolazila u Arandjelovac,pred svaki meč u Evropi...

avatar
Povratak kralja XLI
Monday, 01.08.2016
17:11

Ma da, meni zakonom zabraniti da pišem istinu da biste vi mogli da se lažete do mile volje :D Sve što vam pišem je istina tako i ovo za karte sa delijama-komedija!

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 02.08.2016
08:29

Ти и истина, хахахаха.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 02.08.2016
11:00

Ajde čoveče oladi, navijaj za naš tim danas, pa da se popravi nacionalni koeficient ulaskom u LŠ i ulaskom voše u LE.

avatar
Делија_момак
Monday, 01.08.2016
16:43

Човек је потпуно у праву. Многи већ мисле да је готово и да ћемо милион посто да прођемо у плеј-оф за ЛШ али ништа још није готово! Само опрезно момци! Они ће морати да се отворе и ту ће бити наша шанса. Углавном, нека буде било који резултат само да прођемо даље! Помози Боже!

avatar
mmmm
Monday, 01.08.2016
17:32

Tako je , a nadam se da necemo sami sebe pokopati sa koreografijama i pesmama o uefi

avatar
Drkadzija
Monday, 01.08.2016
15:52

Ma koja bre euforija. Sta trener i igraci imaju sa pricama novinara i navijaca? Gledaj da spremis ekipu da svi daju 100% pa ako se prodje prodje. Normalno je da klub koji ima toliko navijaca, a nimalo evropskog uspeha zadnjih decenija, ocekuje da se nesto uradi ove godine.

avatar
Mirko Mirkic
Monday, 01.08.2016
14:48

p boli njega za srpski fudbal njemu su bitni rezultati sto je i normalno