Božović: "Mi smo gazde na svom stadionu!"

Autor: Beta Beta
utorak 20.10.2015.
14:32
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde očekuje pobedu protiv Vojvodine.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Miodrag Božović rekao je danas da je njegova ekipa "gazda na svom stadionu" i očekuje da će u predstojećoj utakmici protiv Vojvodine ostvariti 11. uzastopnu pobedu u Super ligi Srbije.

"Siguran sam da nas očekuje teška utakmica. To je jedan od derbija Super lige protiv sasvim solidne ekipe Vojvodine koja je ove sezone u više navrata pokazala čime raspolaže. Bez obzira na sve verujem da ćemo nastaviti niz pobeda. Uz dužno poštovanje prema protivniku, ako moji igrači budu na nivou, siguran sam u još jednu pobedu", rekao je Božović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Zvezde sutra od 17.30 na stadionu "Rajko Mitić" igraju protiv Vojvodine, zaostalu utakmicu 13. kola Super lige Srbije. Zvezda je prva na tabeli sa 35 bodova, a Vojvodina zauzima sedmo mesto sa 15 bodova manje.

"Mislim da su oni tempirali formu za početak sezone, jer su želeli da izbore plasman u Ligu Evropa, a kada se to nije dogodilo, kada nije došlo do rezutata na koji su računali, došlo je do razočaranja što sigurno utiče na njihove igre", rekao je Božović.

Trener crveno-belih dodao je da najveća opasnost njegovoj ekipi preti od Ognjena Ožegovića i Aleksandra Stanisavljevića.

"Posebno se pribojavam Ožegovića, jer je on bivši fudbaler Crvene zvezde. Svi bivši igrači ovog kluba imaju veliki motiv da se dokažu. On je igrač motiva, kada je motivisan i insipirisan pruža sjajne igre i postiže veoma lepe golove. Stanisavljevića se plašim jer ima izvanrednu levu nogu i prekidi su njegova najjača strana", rekao je on.

"Ali, znate, sve je to na papiru. Mi smo gazde ovde i po kvalitetu smo najbolji. Jedino ako bude neki loš dan, jer ovo je fudbal i to je moguće", dodao je trener vicešampiona Srbije.

Božović je naveo da ima problema sa povredama igrača zbog "čudnog kriterijuma suđenja".

"Sudije dopuštaju grubu igru potiv mojih igrača koji su pokretni i brzi, teško zaustavljivi. Često se desi da sudije opraštaju neke faulove. Imali smo siutaciju protiv Rada na Banjici da je sudija trebalo da im dodeli dva crvena kartona u prvom poluvremenu ali se ništa nije dogodilo. Kriterijum treba da bude jednak svih 90 minuta i ako zaslužuješ da dobiješ crveni u prvom minutu onda ćeš ga dobiti",
rekao je on.

Zvezda je ostvarila 10 uzastopnih pobeda u prvenstvu, a novinare je zanimalo da li je tokom karijere kao igrač i trener imao takvu seriju. Božović je rekao da nije, ali da je imao seriju od 13 utakmica bez poraza.

Upitan da li želi da obori rekord bivšeg trenera Zvezde Slaviše Stojanovića, koji je nanizao 15 pobeda, Božović je rekao da se ne opterećuje time.

"Voleo bih da ga prestignem ali ne opterećujem se time i ne mogu toliko daleko da razmišljam. Meni je najbitnija utakmica sa Vojvodinom", rekao je on.

U poslednje vreme mediji pišu pozitivno o Marku Grujiću i Aleksandru Kataiju, a Božović je rekao da mu je drago što se oni pojavljuju.

"Mnogo mi je drago što se tako piše o njima, ja bih voleo da su svaki dan oni u novinama, nego da se pominju likovi iz Farme i Velikog brata".


Upitan kakva je situacija u klubu, pošto nisu održani predsednički izbori, Božović je naveo da Zvezda ima rukovodstvo.

"Mi imao rukovodstvo, imamo jednog predsednika Svetozara Mijailovića koji je izvanredan i pošten čovek, a imao i onog drugog koji će uvek biti predsednik, čija senka uvek lebdi nad ovim stadionom. Meni je bitna igra mojih igrača"
, rekao je Božović.

Fudbaler Zvezde Aleksandar Katai rekao je da od njegove ekipe sve zavisi.

"Očekuje nas velika borba, sve od nas zavisi. Ako budemo ušli u utakmicu kako bi trebalo neće biti problema, očekujemo još jednu pobedu",
rekao je Katai.

Katai je u dva navrata igrao za Vojvodinu, a upitan da li će imati posebne emocije, on je rekao da je njegov klub Crvena zvezda,

"Emocije ću ostaviti po strani, ja sam profesionalac, moj klub je sada Crvena zvezda. Očekujem dobru utakmicu. Sigurno ću ući motivisano i daću sve od sebe", rekao je Katai.

Posle utakmice će se održati humanitarni koncert "Za naše Kosovo i Metohiju".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
i.sarajevo
Tuesday, 20.10.2015
19:13

zvezda je prva jer borcu bjezi desetak i kusur bodova,,,a opet sredina tabele nebitna prvenstvo se rjesava izmedju zvezde i borca a to je veliki derbi za vikend,,,a prosjecni klubovi nas ne interesuju,,,a ovim sto neznaju pravilnik fss prvo medjusobni susreti se vrednuju pa ostalo ,tako go razlika fakticki nebitna opet bitan medjusobni skor a i ta go razlika ok je jersmo svim iz sredine tabele dali odsale tri komada

avatar
jv
Tuesday, 20.10.2015
18:26

Oni su, posle nas, najbolji u ligi, tako da ce ovo biti derbi sampionata. Ako ih dobijemo niko nas nece pobediti jos dugo, sledecu sansu ce opet imati oni. Sad, kad Tole vise ne moze namestiti prvenstvo, vidi se ko je ko. Napunimo stadion, bice puno teze nego protiv Partizana, koji ne bi bio ni tu gde jeste da ga ne guraju.

avatar
Povratak kralja 72
Tuesday, 20.10.2015
17:02

Tole je ukrao Zvezdi 4 boda u Superligi i dve pobede nad Kajratom u jEvropi.

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Tuesday, 20.10.2015
16:48

zvezda je prvak od pocetka drugog poluvremena sa ofkom! jad i beda!

avatar
Povratak kralja 73
Tuesday, 20.10.2015
16:56

Nije im bilo glupo ni da tolko očigledno nameste samo da poprave gol razliku protiv OFK da bi bili prvi od prvog kola. Zar to trebaju građani Srbije da finansiraju?

avatar
Petar123
Wednesday, 21.10.2015
08:06

Pa i sa vama smo solidno popravili gol razliku :-)

avatar
Gorann
Tuesday, 20.10.2015
21:55

Popravili ste i vi gol razliku protiv Metalca.

avatar
Tuesday, 20.10.2015
15:52

samo da porucim nesto onima koji su mi rekli da lazem ... pozdrav od Don Mileta , pravog navijaca Partizana koji je bio gost na stadionu Petah TIkve navijacima Makabija iz Tel Aviva ... http://postimg.org/image/62sz9z4pr/

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 20.10.2015
15:22

Vidimo se na stadionu! :)

avatar
RAPHAEL
Tuesday, 20.10.2015
16:52

Prijatan ti sendvic :D

avatar
RAPHAEL
Wednesday, 21.10.2015
14:07

Mozda smo vam i smesni, zavisi sta vam stave unutra ali sigurno ste zbog toga ne secate da ste ga dobili :D

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 20.10.2015
17:31

Bas bi voleo to da dobijem nekad,ili da vidim da nekad neko dobije :) smesni ste

avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Tuesday, 20.10.2015
15:18

Izvinjavam se ako gresim, ali mislim da niste izvestili o tome ko je postao novi selektor Crne Gore...

avatar
Tuesday, 20.10.2015
15:13

Ako sudije budu na nivou pobedićete i Vojvodinu kao i skoro sve utakmice što pobeđujete u Kokezinoj SL, ako ne bude onda će opet Tole biti kriv kao nekada, a Kairat je u svakom slučaju nesrećan slučaj :D Kada će državni organi da završe istragu meča OFK 2:6 zvezda i kada će zvezda biti kažnjena zbog nameštenog meča? Prvenstvo je već od 46. minuta neregularno!