Božović: "Mali korak na putu ka tituli, za Kangu nam treba još jedna lopta"

Autor: Beta Beta
nedelja 12.03.2017.
20:36
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović ocenio je da su se njegovi fudbaleri u večerašnjoj utakmici protiv Javora predstavili navijačima na pravi način i rekao da je ova pobeda "jedan mali korak ka tituli".

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda je pobedila Javor Matis sa 3:0 u pretposlednjoj utakmici 26. kola Superlige Srbije.

"Utakmica je bila napeta dok nismo dali drugi gol, posle toga smo je rutinski priveli kraju. Imali smo neke šanse koje nismo iskoristii u prvom delu i da je tako ostalo, mislim da bi bilo mnogo teže u drugom da dođemo do pobede, ali, na svu sreću, dali smo gol u 30. minutu. Najvažnije je da smo osvojili tri boda. Sada nastavljamo put ka tituli, posle ovog malog koraka okrećemo se sledećem meču", rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Strateg crveno-belih objasnio je da teren nije bio lak za igru ali da se njegov tim uprkos tome prikazao navijačima u dobrom svetlu.

"Teren je bio prebrz, kiša ga napravila brzim, a mi nismo navikli da igramo po takvom terenu. Drago mi je što je bilo tako, bilo je dosta lepih akcija, dosta šansi. Pokazali smo se pred našim navijačima posle šokantnog preokreta u Novom Sadu na pravi način", kazao je Božović.

Na pitanje novinara da li je gol Džona Ruiza u finišu utakmice potvrda se vraća u formu, Božović je izrazio nadu da će to biti tako.

"Ruiz je dobar igrač. On je januaru bio na Kostariki s reprezentacijom, a ja ne znam ni koliko je trenirao i šta je trenirao. On je igrač koji mnogo defanzivnih poslova obavlja i tu ima veliku zaslugu. Nadam se da će podići formu, kao što očekujem da svi igraju bolje. Nadam se da će ovo psihološki da mu pomogne da podigne nivo igre", rekao je on.

Upitan da prokomentariše igru Gejlora Kange, Božović je kroz šalu rekao da Gaboncu treba dati posebnu loptu, a ostalima drugu.

"Kanga je u igri jeda od dominantnijih, ima veliki radijus kretanja i takva vrsta igrača se ne uklapa ni u jednoj šemi. Najbolje bi bilo da njemu damo jednu loptu, a ostalima drugu. On je igrač koji upada u oko", rekao je Božović.

Zvezda je nakon večerašnje pobede ponovo stekla šest bodova prednosti nad Partizanom, koji je ranije danas pobedio Mladost sa 2:0. Zvezda sada ima 67 bodova, Partizan 61, a Javor je osmi sa 36.

Trener Javora Srđan Blagojević rekao je da je očekivao ovakvu utakmicu, kao i da se njegova ekipa okreće sledećem meču.

"Čestitam im na zasluženoj pobedi. Oečkivana utakmica u kojoj je Zvezda dominirala. Mi smo imali nadu da možemo nešto da uradimo, ali u tome nismo uspeli. Zadovoljan sam onim što je bilo u prvom poluvremenu, imali smo neke šanse, ali Zvezda je imala svoje šanse i očekivano ih iskoristila", kazao je on. 

Blagojević je dodao da su crveno-beli u drugom delu bili još dominantniji.

"Utakmica je rešena posle ranog gola na početku drugog dela. Nije bilo mogućnosti da se uđe u ozbiljnu završnicu. Mi se sada okrećemo sledećem meču protiv Metalca, koji je za nas jedan od presudnih u borbi za plej-of što nam je cilj za ovu sezonu", rekao je Blagojević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor Trax
Monday, 13.03.2017
12:14

meni se svidja sto ovo ne djeluje bas dobro za sada, nece se umislit ko prosle sezone pa u evropi 0, ovako znaju da to mora dosta bolje,kvalitetnije i rad i trening ce se pojacati, da tempiramo formu za kvalifikacije.

avatar
Доктор фудбала Гроф
Monday, 13.03.2017
10:31

Грофе срамота је да ти Канги толеришеш толику недисциплину у игри. Само гуши игру својим кретањем у просторе својих саиграча а кад има лопту дуго му треба да је се реши. Такву слободу игре у Звезди нису имали ни један Пикси Стојковић ни Дејан Савичевић. Грофе па није ваљда овај Канга већи мајстор фудбала од њих двојице.

avatar
Monday, 13.03.2017
09:35

Kanga je igrač koji upada u džep protivnika samo ako žele ali pošto je za ove kao što i čujemo sve očekivano bilo što se desilo na utakmici onda je Kanga mogao i sa 3 lopte da žonglira istovremeno, kao u cirkusu.

avatar
Old_school
Sunday, 12.03.2017
23:12

A ko tog Kangu da nauci ako ne trener?! Ispada Grofe da ti i nemas ulogu u timu, tj igraci sami traze formu, uklapaju se...zato i igramo onako u jacim utakmicama...

avatar
fcb
Monday, 13.03.2017
02:00

Da neko nesto uci profi fudbalera? Pa ako do sad nije naucen, tesko da ce ga neko nesto sada nauciti.

avatar
Poznavalac
Sunday, 12.03.2017
22:40

Ma napraviće sudije kad opet zatreba i veći korak ili protivnici da se sklone,ne sumnjamo u to..

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Monday, 13.03.2017
01:39

sta su napravile?danas?u prosloj?sta?

avatar
сочинитељ
Sunday, 12.03.2017
22:35

канга има жељу,борбеност али за играча на његовој позицији је просто недопустиво да има огроман број погрешних пасова,исто би се могло рећи и за ле талека,нико од њих не тражи да глуме пиксија,већ само да једноставним решењима и пасовима повезују игру

avatar
Sunday, 12.03.2017
21:45

teske utakmice ste pregurali uz pomoc sudija , protiv Javora moze i moja ulica da igra ... sve to dodje na naplatu u Junu ...

avatar
Old_school
Sunday, 12.03.2017
23:26

I dalje izbagavas lekare?

avatar
Доктор фудбала Гроф
Monday, 13.03.2017
10:36

Или они њега.

avatar
Shaman Oty
Monday, 13.03.2017
00:45

Bravo Mile ako si mu rekao , da plate sve oteto napacenim navijacima crno belog tima , pa ljudi ako oni ne plate nema para za lekice , ma tuga jedna.