Božinov o derbiju, Mažiću, Bandi, trenerima, doping kontroli i - prelepoj Biljani!

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.09.2016.
16:11
Izvor: Sportske.net

Protekli, 152. večiti derbi pažljivo je propraćen i u Bugarskoj, pre svega zahvaljujući Valeriju Božinovu, napadaču Partizana.

Beta/DraganGojić/Ev
Beta/DraganGojić/Ev

Povezane vesti

Tim povodom, poznati bugarski portal ''7sport.net'' objavio je opširan intervju sa Božinovim, a prva tema, naravno, bio je trijumf Partizana nad Crvenom zvezdom (1:0).

''To je bila moja prva pobeda u četiri derbija u Srbiji. Prošle sezone smo doživeli dva poraza, uz jedan remi. Kada igrate u takvoj utakmici, jedina stvar koja interesuje i navijače i sve ljude u klubu jeste pobeda, bez obzira kako se do nje dođe.

Mi smo znali da će to biti utakmica sa malo golova, a postigli smo ga u najboljem mogućem trenutku, u finišu meča. Bilo je to jedinstveno iskustvo za nas, jer smo bili skoro dve godine bez pobede u derbiju'',
objašnjava Božinov.

Bugarske novinare je zanimalo i kako je izgledalo slavlje crno-belih posle trijumfa nad Zvezdom.

''Nažalost, vrlo malo sam slavio sa navijačima nakon utakmice. Još jednom sam izabran za doping kontrolu i odmah sam morao da odem da dam uzorak. Nisam imao priliku da slavim pred navijačima i u svlačionici. Ali, za mene je važno da pobedi Partizan. Bilo je veliko zadovoljstvo zbog pobede, koja je došla u pravom trenutku''
, poručio je Božinov.

Tu, naravno, slavlju nije bio kraj, nastavilo se do jutra u diskoteci.

''Da, znate da smo balkanski mentalitet i slavimo na isti način. Mi smo rezervisali mesta u jednom od najboljih klubova u Beogradu. Bilo je dosta navijača sa nama. Pevačica nas je pozdravljala i cele noći pevala samo za nas. Vratili smo se u 4-5 sati. To je normalno'', smatra Božinov.

Naravno, ni bugarskim novinarima nije promaklo da se Božinov u jednom trenutku tokom derbija našalio sa sudijom mažićem, pokazavši mu crveni karton.

''To je bilo spontano, sudiji je pao karton i kada sam mu ga vratio, pokazao sam mu crveni. To je bila šala, da malo podignemo raspoloženje. On je najbolji sudija u Srbiji, ponekad se desi da se i najboljem sudiji pokaže crveni karton.

On se samo nasmejao na to, imamo mi veliko uzajamno poštovanje. Omogučio je komunikaciju sa igračima, što je veoma važno'',
objašnjava odlično raspoloženi Božinov.

Osim sudije Mažića, Božinov je pohvalio i kapitena Partizana Sašu Ilića, za koga je rekao da je pravi lider, a zatim trenera Marka Nikolića.

''Sa ovim trenerom, a zahvaljuući njemu, pokazali smo da imamo karakter.  Veoma je važno kako te trener motiviše. On je ključna figura u timu. Njegov dolazak je bio pozitivna promena za ekipu, on želi da se borimo svi do poslednjeg.

Bivši trener je želeo da igramo tiki-taku, a taj stil može da priušti Barsa, Real, Mančester Siti. Mi smo vojnici i moramo da se borimo, a nadam se da ćemo u jednom trenutku i biti u stanju da igramu i tiki-taku''
,
istakao je Božinov.

Donedavno je u Partizanu igrao još jedan bugarski internacionalac, Ivan Bandalovski, koji je letos otišao, nezuadovoljan statusom kod bivšeg trenera Tomića.

Božinov smatra da je popularni Banda pogrešio...

''Žao mi je, Banda nije želeo da 'izbroji do deset'.. Rekao sam mu da ne brza. To je veoma emotivan momak i reaguje refleksno. Žao mi je, muka mi je da je otišao na taj način. Da je ostao, Ivan bi u Partizanu bio glavni igrač'', ističe Božinov.

Foto: partizan.rs

Ivan Bandalovski

A za kraj intervjua i prava poslastica - Božinov je govorio o svojoj devojci Biljani Dol, za koju je rekao da mu mnogo znači i na privatnom, ali i na poslovnom planu.

''Promenila me je. Svakoga dana mi pomaže da se transformišem i budem bolji čovek i fudbaler, iako je deset godina starija od mene. Smiren sam i samouveren. Biljana je moja najveća kritika, ali i podrška.

Ona gleda svaki moj meč i govori mi gde grešim. Ništa ne krije, to je prava žena. Ima iskustvo, bila je trener i pomaže mi u vezi s hranom, disciplinom, spavanjem, stvarima koje su značajne za svakog profesionalca'',
zaključio je Božinov.

A koliko ga devojka Biljana podržava, pokazuju i njene najnovije objave na Instagramu, sa stadiona u Humskoj, gde je svim srcem bodrila Božinova i crno-bele.

⚫️⚪️⚫️⚪️ #football #derby #partizan #crvenazvezda#inlove #lovehim#sharelove

A photo posted by Biljana Doll (@biljanadoll) on Sep 17, 2016 at 10:15am PDT

--

Goriiii JNA stadion "POBEDA" bravoooo momci 👏🏼👏🏼👏🏼⚫️⚪️⚫️⚪️

A photo posted by Biljana Doll (@biljanadoll) on Sep 17, 2016 at 11:06am PDT

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Wednesday, 21.09.2016
14:22

Ja sam stigao do 4 izjave...nemogu dalje,nemogu,bio bih presrecan,ako bi otisao ove zime iz Partizana,makar i besplatno.

avatar
sundjer bob
Tuesday, 20.09.2016
22:00

Bugarska posla...

avatar
Povratak kralja 4 2
Tuesday, 20.09.2016
17:42

Dokle će više ovaj trupac da zaglupljuje navijače svojom demagogijom. Normalno je da se slavi pobeda do 5h? Bandalovski bi bio glavni igrač? Daje intervjue kao da je on rešio derbi, više nastupa ima u Partizanovom vesniku od samog autora emisije jer je Ž.Pantić išao u Orlando jednu epizido, otprozdravlja navijače i šeta se do klupe kao da Partizan vodi, ni na jednoj bitnoj utakmici nije dao gol za Partizan, 0 golova u Evropi, u Srbiji daje golove iz svake 3-4 šanse, a ponaša se kao da je najbolji igrač Partizana.

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Wednesday, 21.09.2016
14:18
avatar
KO!
Tuesday, 20.09.2016
17:23
avatar
sashki
Tuesday, 20.09.2016
16:35

E moj banda reci joj da su ti propale sve pare u lose investicije pa ces videti hoces li i dalje imati njenu podršku. Nadam se da si i sam svestan zašto je sa tobom

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 20.09.2016
18:42

Kakav Banda Hahaha

avatar
crveno beli
Tuesday, 20.09.2016
16:18

Hahaha ja ne znam sta tebe jos uvek drzi u Partizanu.Kojim si se kvalitetima preporucio treneru Nikolicu sem sto si rekao da bi poginuo za njega.Cim je otisao Tomic poceo si da pljujes po njemu,sad Nikolica dizes u nebesa a ako slucajno i on ode pre tebe ne sumnjam da ces i njega pljuvati.Klasican Bugarin.