Borcu 'veštak' za rođendan, uskoro nova podloga na stadionu kraj Morave!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.12.2016.
16:20
Izvor: Sportske.net, Beta

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS) otvorili su danas u Čačku teren sa veštačkom travom, a kako je ocenjeno, novo igralište je od velikog značaja za taj grad i region.

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović rekao je na otvaranju terena da je prioritet Saveza da nastavi da sarađuje sa lokalnim samoupravama, a da je gradska uprava Čačka do sada značajno pomagala fudbalski klub Borac.

"Klub sada ima privilegiju da je gospodin gradonačelnik Milun Todorović pravi fudbalski čovek i da će ubuduće ta podrška biti još jača i snažnija. FSS najavljuje i nove projekte, a to su fudbalski stadioni, ono što je rana našeg fudbala, jer se mnogi nalaze u lošem stanju, zapušteni su i ne održavaju se", rekao je Šurbatović za sajt FSS-a.

Fudbalski klub Borac danas slavi 90 godina postojanja, a teren sa veštačkom travom, na neki način, predstavlja rođendanski poklon Fudbalskog saveza Srbije.

"Svi znaju da smo mi evropski i svetski prvaci u mlađim kategorijama i pored neadekvatnih uslova, jer naš talenat dolazi do izražaja, a ova logistika i infrastruktura će samo dodatno dati krila da ostvarujemo još bolje rezultate", dodao je on.

Jovan Šurbatović je najavio nove projekte FSS-a i rekao da ta organizacija "stavlja akcenat" na saradnju sa lokalnim samoupravama, kao i da će Borac od naredne sezone imati novi teren.

"Kupljen je busen za postavljanje nove trave i sledeće godine glavni teren će biti u mnogo boljem stanju nego što je bio slučaj do sada", rekao je

Sportski direktor FSS-a Goran Bunjevčević rekao je da je Čačak važan fudbalski centar u Srbiji i da ovakvi projekti obećavaju kvalitetniji razvoj mladih igrača, a najavio je i da će FSS uskoro predstaviti strategiju razvoja u naredne četiri godine.

"Borac je jedan od klubova koji moramo da pomognemo, jer znamo svi da nije najbolja situacija uopšte u regionu, a izgradnjom ovakvih terena i poboljšanjem infrastrukture želimo da mladim naraštajima ponudimo uslove koji im omogućavaju dobar razvoj. Sve ovo je veoma važno za budućnost našeg fudbala", rekao je Bunjarčević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke