Borac - Crvena zvezda 0-1 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.09.2014.
18:57
Izvor: Sportske.net

Derbi sedmog kola Superlige odigran u Čačku, gde je aktuelni šampion, ekipa Crvene zvezde, slavila minimalnim rezultatom. Ovo je bio već drugi susret ove dve ekipe u nepunih nedelju dana, posle Zvezdine pobede u Kupu na Marakani.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Za sada odlična atmosfera na stadionu Borca, a uvodni minuti meča ne donose neke ozbiljnije prilike.

Prvo pravo uzbuđenje viđeno je u 15. minutu pred golom Čačana. Nekadašnji fudbaler ovog kluba Darko Lazović je po desnoj strani terena napravio pometnju u odbrani domaćih, poslao loptu ka Đorđu Rakiću, ali se napadač Zvezde našao u ofsajdu.

Sve zapaženiji Lazović je pripretio i dva minuta kasnije, ali sve što je uspeo u toj situaciji je da iznudi korner, posle koga su se Čačani lako odbranili.

To je sve bilo samo najava onoga što se dogodilo u 23. minutu - Zvezda vodi 1-0! Gavrić je strelac!

Ponovo je Darko Lazović probio po desnoj strani, ovog puta je oštro centrirao ka rakiću, čiji je udarac odbio golman Petrić, ali lopta dolazi do Gavrića, koji ne okleva i preciznim udarcem šalje loptu u mrežu!

Međutim, odmah posle vođstva, trener Zvezde Nenad Lalatović je morao da izvrši prvu izmenu. Umesto Rakića, koji se požalio da zbog zdravstvenih problema ne može da nastavi meč, na terenu je Đorđe Despotović.

Ipak, Zvezda sve opasnija, dok ekipa Borca i dalje ne uspeva da ugrozi Rajkovića. U 26. minutu je u prilici bio i Nejc Pečnik, šutirao je sa nekih dvadesetak metara, ali nedovoljno precizno, lopta završava pored gola.

Sedam minuta kasnije, nova velika opasnost po gol Čačana. Ovog puta je Pečnik asistirao kapitenu Mijailoviću, koji se odlično ubacio u kazneni prostor, šutirao po zemlji, ali Petrić sjajnom reakcijom uspeva da loptu izbije u korner.

Ređaju se ataci Zvezde, gosti žele što pre do drugog gola i da znatno mitrnije uđu u drugo poluvreme. Mogao je Gavrić da duplira prednost, ali njegov lob udarac u 34. minutu nije bio precizan.

Ni početak drugog poluvremena nije doneo bitnije promene na ternu, Zvezda i dalje ima inicijativu...

U 54. minutu i prva prilika za Zvezdu u nastavku, Mijailović je ponovo oprobao svoj šut, ovog puta sa tridesetak metara, ali je lopta prohujala pored desne stative Petrićevog gola.

I tek u 65. minutu viđena je prva prava pretnja i po gol Crvene zvezde. Rezervista Mašović je kontrolisao loptu na nekih 25 metara od gola gostiju, a onda se iznenada odlučio na udarac, gađao je sam gornji desni ugao, međutim Predrag Rajković je pokazao zašto je njegova mreža od početka sezone netaknuta!

Čačani ne uspevaju da u kontinuitetu vrše pritisak pred golom Zvezde, a umesto toga odlična kontra goastiju u 72. minutu, Bosančić je na levoj strani uposlio Pečnika, ali slovenački internacionalac veoma loše šutira! Ostaje 0-1!

Ulazimo u sam finiš, a u 87. minutu nova prilika za Borac. Posle slobodnog udarca za domaće, stvorila se velika gužva pred golom Zvezde, ali je na kraju Rajković sigurno intervenisao i čvrsto prigrabio tu loptu.

Borac: Petrić, Boranijašević, Kohene, Radunović (Mašović od 49.), Gojković, Božić, Mutavdžić (Milojević od 49.), Živković, Jovančić, Jevtović (Đerić od 74.), Đenić.

Crvena zvezda:
Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Pečnik, Kovačević, Bosančić (Gogić od 88.), Gavrić, Lazović, Rakić (Despotović od 25.).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke