Bogićević o plej-ofu i plej-autu: ''Ko će, bre, to da gleda?''

Autor: Beta Beta
utorak 03.03.2015.
21:32
Izvor: Beta

U moru reakcija oduševljenja zbog uvođenja plej-ofa u srpskom šampionatu, pojavila se i jedna ozbiljna kritika, od strane trenera Borca Bogića Bogićevića, koji je na tu temu postavio nekoliko ključnih pitanja.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trener Borca iz Čačka Bogić Bogićević rekao je danas da je bio protiv promene sistema takmičenja u fudbalskom prvenstvu Srbije jer veruje da to samo po sebi neće promeniti ništa.

"Ovde promena kao promena ne znači ništa. Mi smo u poslednjih 20 godina imali 10 ili 11 promena sistema i ništa se nije promenilo. što je najgore, imali smo sistem sličan ovom, sa prvom A i prvom B ligom i na kraju se ispostavilo da to ne valja", rekao je Bogićević agenciji Beta.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je da od sledeće sezone promeni sistem takmičenja, tako da se posle prvog dvokružnog dela liga podeli na plej-of i plej-aut i da se igra jednokružno, a da se osvojeni bodovi prepolove.

"Taj sistem kao sistem i nije tako loš, ali naći ćemo mi i tu nešto loše. Ja sam na sastanku pitao njih (FSS) da li je nekada urađena ozbiljna analiza zašto je neki sistem propao, i rekli su mi da nije nikad ništa urađeno. Vidim da to u Poljskoj lepo funkcioniše, ali kad dođe kod nas...", rekao je Bogićević.

Trener Borca je istakao kao problem i eventualnu mogućnost male gledanosti plej-ofa ili plej-auta.

"Realno, samo prva dva ili možda tri kluba mogu da se bore za titulu, ostali nemaju šanse. Zamislite sad da budete osmi, a žrebom se odredi da vam ne dolaze ni Zvezda ni Partizan, igrate u Beogradu, a u grupi ste za plej-of i ne možete da ispadnete. Pa koga to interesuje? Zamislite Borcu dođe Spartak ili Napredak ili bilo koji klub, a nema rezultatskog značaja. Ko će to da gleda, bre?", rekao je Bogićević.

"Sistem kao sistem je okej, ali menjaćemo i njega za tri godine. To sam i rekao na sastanku", dodao je iskusni trener.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke