Bivši trener Partizana progovorio o neuspehu ''Orlića'' - Da li je problem u selektoru?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 26.06.2017.
10:15
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Ili u njegove ''dve stolice''...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Mlada reprezentacija Srbije se sa Evropskog prvenstva vratila sa samo jednim osvojenim bodom, i to u finišu meča sa Makedonijom, dok je protiv Portugala i Španije ostala praznih šaka.

I dok selektor Nenad Lalatović za ovakav epilog okrivljuje ''nedostatak sreće'' zbog velikog broja neiskorišćenih prilika, bivši selektor Ljubinko Drulović, koji je većinu ovih momaka vodio u omladinskoj konkurenciji, kada su osvojili evropsku titulu, a neke kasnije i u Partizanu, smatra da je problem u nečemu drugom.

Drulović, naime, kao glavni problem vidi to što Lalatović sedi na ''dve stolice'' - i u Čukaričkom i u reprezentaciji, pa veruje da nacionalnom timu nije uspeo da se posveti koliko je to trebalo.

S tim u vezi, on je u izjavi za ''Alo'' naveo i svoj primer, kada je dolazio na klupu Partizana.

''Nikada nisam bio za to da se radi na dve stolice, i u klubu i u reprezentaciji. To je bila greška jer smatram da se treba usresrediti na jedan posao. Na primer, ja nisam hteo da vodim i reprezentaciju Makedonije i Partizan, nego sam prvo rešio stvari sa tamošnjim savezom, pa tek onda preuzeo crno-bele. To je moje lično mišljenje i tvrdim da nikada ne bih pristao, ali svako ima neko svoje viđenje stvari'', izjavio je Drulović.

On zato smatra da Lalatović u takvim okolnostima nije ni trebalo da se prihvata posla u mladoj reprezentaciji.

''Trebalo je pustiti bivšeg selektora Tomislava Sivića da završi posao. Nenadu Lalatoviću, koliko god da je dobar stručnjak, teško je da se koncentriše na dva posla odjednom.

Takođe, problem je bio i to što neki od fudbalera nisu igrali standardno u svojim klubovima, pa im se to odrazilo na formu. Generalno, očekivao sam mnogo više od pojedinaca'',
priznaje Drulović, ali veruje da će nekolicina njih u budućnosti blistati u seniorskoj konkurenciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 26.06.2017
11:21

Ma kakve dve stolice. Ovaj je radio na tri stolice, Čukarički, FSS i zvezda. Forsirao je sadašnje i bivše igrače zvezde a oni ne igraju nigde, Grujić,Jovanovićm Ristić a na klupi mu sedi Lukić. Postavka igre bez veze...