Bivši selektor Srbije ostaje bez licence?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.01.2017.
11:11
Izvor: Sportske.net

Za razliku od Srbije pravila se na zapadu Evrope striktno poštuju, zbog čega proslavljeni trener koji je sedeo na klupi "Orlova" ima ozbiljan problem.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat suočava se sa ozbiljnim problemom jer u Udruženju holandskih trenera nemaju razumevanja za njegovo neispunjavanje obaveza.

Holanđanin će izgubiti trenersku licencu ukoliko ne prione na posao i počne da sakuplja bodove koji se dobijaju dolaskom na seminare, učestvovanjem u raznim radionicama i na druge predviđene načine.

"Nemam vremena da se posvetim tim stvarima. Kako je moguće da izgubim licencu, pa ne živimo u srednjem veku? Nemoguće je voditi tim u inostranstvu i baviti se drugim stvarima u svojoj zemlji", rekao je Advokat, a prenosi turski Hurijet.

Sa druge strane, u Udruženju holandskih trenera nemaju sluha za Advokata jer pravila jednako važe za sve pojedince.

"Takva su pravila, u razgovoru smo sa Savezom da se nešto promeni, ali je kontinuirana obuka veoma važna. Neophodno je doživotno učenje, želimo da naši treneri budu i dalje dobri" poručuju iz Udruženja.

Dik Advokat trenutno vodi Fenerbahče, a selektor Srbije bio je svega četiri meseca, na početku kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo u Francuskoj na koje nismo otišli.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 18.01.2017
12:33

Glupost.... Naravno da Advokat nije bog zna kakvo trenersko ime,ali sta on ima da ide na seminar da slusa nekog profesora koji nije vodio nijedan klub,vec sve zna iz knjige? To mi je isto kao kada su se ljudi cudilo sto Federer nema trenera,pa sta ce mu reci,forhend ti ne valja?

avatar
WITH A GOOD CAUSE
Wednesday, 18.01.2017
12:21