Bilić hvali 'Grobare': "Bilo je impresivno"

Autor: Beta Beta
petak 24.10.2014.
09:05
Izvor: Beta

Trener Bešiktaša je sa terena u Humskoj ispraćen aplauzima, srpska publika je odala priznanje rivalu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Trener Bešiktaša Slaven Bilić rekao je da je njegova ekipa ubedljivo pobedila Partizan isključivo jer je igrala dobro, kao i da njegovi fudbaleri ne smeju da se opuste.

"Neko bi rekao da je bilo lako, ali bilo je lako samo zato što smo mi igrali dobro. Dobar je osećaj, osećaš se dobro i kada dobiješ prijateljski meč, a ne ovakvu utakmicu", rekao je Bilić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Bešiktaš je u četvrtak uveče savladao Partizan sa 4:0, u trećem kolu Lige Evropa, i tako uz Totenhem sa šest bodova izbio na čelo tabele Grupe C.

"Dobro smo počeli, rano postigli pogodak i dominirali. Znam gde smo došli, znam ovaj tim Partizana, ali igrali smo vrlo dobro. Nikako ne treba da se opustimo. Oktobar je, a ne maj, još je rano, ima još mnogo utakmica, ali mi smo u dobroj poziciji", kazao je Bilić.

Trener turske ekipe je na poluvremenu i posle utakmice razgovarao sa mladim fudbalerima Partizana, posebno Andrijom Živkovićem, pa je novinare zanimalo o čemu.

"Partizan nije mlad tim, to je spoj mladosti i iskustva, ali ovi mladi su baš klinci. Nije meni bio cilj da ih motivišem da bolje igraju u drugom poluvremenu. Rekao sam im da dignu glavu. Mi smo bili bolji, možda će za 15 dana biti drugačije", rekao je Bilić.

On je dodao da se njegovo mišljenje o Partizanu nije promenilo.

"Problem ove ekipe je bio što je za pet dana odigrao dve jako zahtevne utakmice. Imali su derbi, koji iscrpljuje i fizički i psihički, posebno mlade igrače, i oni to ne mogu da ponove za pet dana", naveo je trener Bešiktaša.

Bilić je po završetku utakmice ispraćen aplauzom sa stadiona, a i sam je zastao ispred južne tribine.

"Ovo sam video dva puta u životu, u Splitu kada Hajduk izgubi zna dugo da se peva, kao i ovo večeras. Ovo je bilo jako impresivno. Aplauz na kraju verujem da je došao jer je Bešiktaš odigrao veliku utakmicu i mislim da bi svi ljubitelji fudbala tako pozdravili", rekao je Slaven Bilić.

Bešiktaš i Partizan će se ponovo sastati u četvrtom kolu Lige Evropa, 6. novembra u Istanbulu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke