Bežanija, Čukarički i Radnički - Spaja ih jedno, a to u Partizanu baš žele da izbegnu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.09.2017.
12:06
Izvor: Sportske.net

Deveti put u poslednjih trinaest godina Partizan je zaigrao u Ligi Evrope a u prošlosti je bilo slučajeva da je klub iz Humske zbog toga plaćao ceh u prvenstvu.

Epa/Peter Klaunzer
Epa/Peter Klaunzer

Povezane vesti

Verujemo da je navijačima Partizana i dalje u svežem sećanju sezona 2015-2016 u kojoj su njihovi ljubimci stigli na korak od prezimljavanja u Evropi ali su na kraju ostali bez njega a pritom titulu izgubili u ranoj fazi prvenstva.

Zbog toga su u Partizanu u završnici prelaznog roka dobrano pojačali "roster" kako bi Miroslav Đukić posle evropskih mečeva na teren slao sveže igrače koji imaju kvalitet da rešavaju utakmice u Super ligi.

Zaključno sa tekućom sezonom Partizan je od 2004. godine čak devet puta igrao u grupnoj fazi drugog po kvalitetu UEFA takmičenja, a tri puta posle premijere imao problem u prvenstvu.

Pre 11 godina Bežanija je u Humskoj šokirala Partizan i slavila sa 3:1 nakon remija koji su crno-beli ostvarili u duelu sa Livornom (1:1).

Potom je dve godine kasnije, u jesen 2008. Čukarički na Banovom brdu uspeo da savlada Partizan 1:0 samo dva dana nakon što su crno-beli izgubili od Sampdorije u Humskoj (1:2).

Najsvežiji primer "kiksa" posle evropske premijere datira iz sezone 2015/2016 kada je upravo Radnički iz Niša ostao neporažen i nesavladan (0:0) u Humskoj. Taj meč odigran je samo tri dana nakon pobede Partizana nad AZ Alkmarom (3:2).

Pravila dakle nema, Partizan je na evropskoj premijeri dobijao, remizirao i gubio a kiksevi su se dešavali.

Zbog toga će pristup fudbalera koji danas istrče na teren biti od presudnog značaja jer je prvenstvo takmičenje kroz koje se dolazi do plasmana u Evropu, a crno-beli su branioci titule i tako bi trebalo da se ponašaju.

Utakmica Partizan - Radnički Niš počinje u 19 časova. Kako će izgledati sastav crno-belih pogledajte OVDE!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Sunday, 17.09.2017
20:15

Radnički se ne sklanja kao neki i kao nekome.Gledam golove od večeras,golman postavlja živi zid i staje skroz kod stative i onda kao paradira a potom kontra tri na devet...hahahaha