Bez problema u povratku, FSS zahvalan Albancima

Autor: Beta Beta
petak 09.10.2015.
09:30
Izvor: Beta

Fudbalska reprezentacija Srbije bezbedno se u toku noći vratila kući iz Albanije, gde je savladala selekciju te zemlje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

BETA/AP Photo/Hektor Pustina
BETA/AP Photo/Hektor Pustina

Povezane vesti

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Milivoj Mirkov zahvalio se Albaniji na profesionalno odrađenom poslu.

"Ako izuzmemo jedan izolovan incident, možemo reći da je krajnje profesionalno odrađeno sve što je dogovoreno. Ukupan utisak je pozitivan i zahvalio bih se domaćinima za sve što su uradili da naš boravak u Albaniji bude bezbedan", rekao je Mirkov agenciji Beta.

Srpske fudbaleri imali su neprijatnost na početku boravka u Albaniji, pošto je autobus koji ih je vozio od aerodroma u Tiranu pogođen kamenom.

Prema rečima Mirkova, FSS je zahtevao da se zbog toga pruže dodatne mere obezbeđenja, a da srpska delegacija u suprotnom neće otići na stadion.

"Oni su to, naravno, veoma ozbiljno shvatili i preduzeli sve mere, kao što se i moglo videti. Krajnje profesionalno su odradili transport do stadiona", kazao je Mirkov.

Osim tog incidenta, više ih nije bilo, kako u prestonici Albanije, gde su srpski fudbaleri prošetali ulicama oko hotela gde su bili smešteni, tako i u Elbasanu na samoj utakmici.

Srpska delegacija je uz veliko obezbeđenje lokalne policije iz Tirane u Elbasan došla glavnom saobraćajnicom, koja je bila potpuno blokirana.

Nakon utakmice u četvrtak uveče, povratak je organizovan lokalnim putem preko Drača do aerodroma u Tirani, a tokom vožnje koja je trajala više od dva sata takođe nije bilo incidenata, pa su se fudbaleri Srbije u 4.20 sleteli na beogradski aerodrom.

Srbija je pobedila sa 2:0 kolo pre kraja Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstov i tako Albaniji umanjila šansu za direktan plasman na kontinentalni šampionat u Francuskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord Bobinho Rulz
Friday, 09.10.2015
11:14

Pas koji laje ne ujeda :)

avatar
Lazar Pribela
Friday, 09.10.2015
09:55

Krajnji neprofesionalizam uzeli ste nam bodove

avatar
РЕВОЛТ
Friday, 09.10.2015
09:43

Samo da nam nisu oduzeli bodove, sve i da pristanemo na to da nikome nisu trebali ni da pripadnu, mi bismo sad iscekivali nedelju kao nezdravi.

avatar
РЕВОЛТ
Friday, 09.10.2015
09:35

Kad bolje razmislim, moramo da idemo na pobedu da bismo bili drugi...

avatar
РЕВОЛТ
Friday, 09.10.2015
09:34

Mi imamo 10 bodova i treba nam jos 1 bod, nista drugo me ne zanima...

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Friday, 09.10.2015
09:33

Realno izuzev onog kamenovanja, dobar su posao odradili.