BEZ MNOGO DILEMA: Kako će Partizan izgledati na evropskoj premijeri?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 02.07.2017.
21:30
Izvor: Sportske.net

Devet dana ostalo je do prvog takmičarskog meča koji će šampion Srbije odigrati na startu nove sezone, odnosno na startu kvalifikacija za Ligu šampiona.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Nakon prve faze priprema koja je odrađena na Zlatiboru crno-beli su se preselili u Moravske Toplice u kojima će boraviti sve do 5. jula za kada je predviđen povratak u Beograd.

Povratnik na klupu Partizana Miroslav Đukić do sada je odradio veliki deo posla sa svojim timom, a u pet kontrolnih utakmica mogao je da vidi sa čime trenutno raspolaže i koji bi to igrači mogli da počnu duel sa podgoričkom Budućnosti.

Crno-beli su, računajući i dve kontrolne utakmice na Zlatiboru protiv Zete i Mladosti, do sada odigrali pet mečeva u kojima su priliku da igraju dobili svi fudbaleri na koje Miroslav Đukić računa na startu sezone.

Nakon jučerašnje utakmice sa moskovskim CSKA strateg Partizana izrekao je jednu vrlo važnu rečenicu, a ona se tiče igrača koji bi trebalo da imaju veću minutažu u generalnoj probi sa Uralom.

"Ural je generalna proba i sigurno da ćemo igrati sa ekipom koja bi trebalo da počne protiv Budućnosti" kazao je Đukić posle poraza od "Armejaca".

Na osnovu onoga što smo do sada mogli da vidimo u kontrolnim utakmicama Partizana, a uzevši u obzir činjenicu da se na dolazak pojedinih prvotimaca čekalo dosta dugo, može se reći da Miroslav Đukić već sada ima u glavi tim koji će početi prvu utakmicu sa šampionom Crne Gore.

Pozicija golmana ne bi trebalo da bude diskutabilna, premda je Filip Kljajić zbog oporavka od povrede šake preskočio prve dve kontrolne utakmice u prvoj fazi priprema. Momak koji je pre povrede bio nezamenjiv na golu Partizana potom je počeo sve tri utakmice u drugom delu priprema pa se očekuje da se upravo Filip Kljajić nađe na golu 11. jula.

Što se tiče defanzivne linije, Miroslav Đukić je tokom priprema uigravao "kvartet" Vulićević - Ostojić - Ćirković - Miletić i tu takođe ne bi trebalo da bude promena, uprkos tome što je Nema(nja) Miletić priključen ekipi kao pojačanje za nastupajuću sezonu.

Bivšem fudbaleru Vojvodine i Borca treba dati vremena da se navikne na nove saigrače i njega bi Miroslav Đukić postepeno mogao da počne da uigrava kao eventualnu zamenu za Lazara Ćirkovića čijim je radom i prikazanim igrama trener Partizana bio jako zadovoljan.

Utisak je da najviše nedoumica vlada oko igrača koji će u prvom meču protiv Podgoričana činiti vezni red aktuelnog šampiona Srbije.

Utisak je da je Evertonovo mesto u veznom redu trenutno "zacementirano", a da bi uz njega po centralnom delu terena, barem kada je prvi meč sa šampionom Crne Gore u pitanju, trebalo da deluje Nebojša Kosović.

Najviše šansi da zauzmu mesto u startnih jedanaest pored pomenute dvojice imaju još Marko Janković, Petar Đuričković i Nemanja Mihajlović, a svakako da će i konačna odluka vezana za Leonarda i Đurđevića odigrati ključnu ulogu u sastavljanju tima.

Kako trenutno stoje stvari, Uroš Đurđević bi mogao da bude u startnih jedanaest, a Brazilac će možda morati da sačeka revanš u Podgorici.

"Đurđević je spreman, nije mnogo ni izgubio, odmorio se sedam dana tako da tu nema nikakvih problema. Leonardu će trebati malo više vremena. Oni su odigrali 45 minuta u visokom ritmu i postepeno ćemo ih uvoditi u formu jer su to dvojica igrača koji prave razliku" konstatovao je u subotu Đukić.

Ako gore navedeno imamo u vidu jedini klasičan napadač protiv Budućnosti mogao bi da bude upravo Uroš Đurđević, a iznenađenje neće biti ni ako mladi Đorđe Jovanović počne meč jer se sjajnim partijama nametnuo tokom priprema.

Konačan odgovor na sve nedoumice trebalo bi da nam da utakmica protiv Urala koja je zakazana za 4. jul. Dan kasnije crno-beli se vraćaju u Beograd i počinju završne pripreme za Budućnost.

Kako trenutno stoje stvari, prvu utakmicu protiv Budućnosti Partizan bi mogao da počne u sastavu:

Partizan sastav
Grafika: Sportske.net

Prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni Partizan igra 11. jula na domaćem terenu, a ostaje nam da sačekamo generalku protiv Urala nakon čega bi još neke stvari mogle da budu jasnije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

45 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maximovic
Monday, 03.07.2017
15:49

pa zar buducnosti da igramo deff taktiku? Umesto Mihajlovica staviti Lea i Kosovica isturiti napred na Djurickovicevo mesto a Djurickova zameniti za onog klinca Jovanovica i pomeriti ga vise ka napadu. Pa bas protiv crnogoraca na svom terenu da igramo sa taktikom koju bi trebali da koristimo samo u slucaju jacih timova u evropi i to kad igramo u gostima.

avatar
Saša Ilić
Monday, 03.07.2017
11:51

Sramota je da Leonardo pijanči i provodi se po brazlu dok njegove kolege rade na pripremama.Velika sramota za upravu.

avatar
Black&White
Monday, 03.07.2017
08:09

Apsurdno je igrati meč bez Leonarda,spremniji je od polovine ovih.nIgra Mihajlović ?nPropast

avatar
gilic
Monday, 03.07.2017
07:11

Definitivno, Leonardo bi trebao da igra u drugih 45 minuta, jer on to sigurno može. I ne znam baš koliko je dobro da igramo samo s jednim špicem. Marko bi sigurno igrao sa dva.

avatar
rokipn
Monday, 03.07.2017
06:11

Prodali Milenkovica a nisu doveli nijedno pojacanje a igraju kvalifikacije za ligu sampiona , klub je finansijski propao

avatar
Necagrocka99
Monday, 03.07.2017
13:12

dosao nema miletic

avatar
Offside
Monday, 03.07.2017
13:43

Kako nisu?Doveden Nema Miletic,Danilo Pantic i Suma.Sta bi ti da dovedemo Ronalda,Ramosa i Dibalu?I ja bih ali ne moze,ja sam licno zadovoljan transferima,pa cak i Danilom koji je igrao odlicno (po meni) na pripremama.Klub je finansiski OK,prodat Bleki za 5 mil. a dovedeni igraci za 1 850 000e (Suma 1.5 mil,Miletic oko 350 i Pantic dzabe) mi ostajemo u plusu,jos ce neko biti i prodat i eto jos para,Partizan odlicno posluje!

avatar
Vukasin Jazic
Monday, 03.07.2017
01:01

Cenim, Stevanovic-Vulicevic-Miletic-Ostojic-Miletic-Everton-Suma-Jevtovic (!?)-Jankovic-Leonardo-Djurdjevic.. Menjao bih Jevtovica, ne igra decko po mom ukusu, preslab je nekako.

avatar
Zmaj sa Juga
Monday, 03.07.2017
00:26

Bolje sa 2 napadaca, ubaciti Tawambu da razgrce napred i nema zime, min. sa 3 komada ispracamo crnogorce

avatar
Malo veliki covek
Sunday, 02.07.2017
23:52

Sada neka stave sta god hoce, verujem Djuki. U trecem bih ocekivaonStevanovic-Vulicevic,Miletic,Ostojic,Miletic-Everton,Suma,Jevtovic-Jankovic,Leonardo-Djurdjevic...formacija 4-3-2-1, gde bi E i J igrali malo sire od Sume koji bi bio nesto izmedju veznog i ofanzivno veznog, a J i L po krilima sa utrcavanjem u prostor, dok bi bekovi pucali lopte na Djuku sa out linije.

avatar
R E V O L T
Sunday, 02.07.2017
23:29

Cak i ja sam zaboravio na Sumu:-D On u prvi tim, Kosovic na klupu, a Monir na tribine:-D

avatar
sawyer james
Sunday, 02.07.2017
23:07

jedini problem ove ekipe je sto je cele sezone igrala sa dva napadaca,kako ce se u ovoj formaciji snaci,ostaje da vidim,ali ipak partizan je favorit

avatar
Poznavalac
Sunday, 02.07.2017
23:04

Ovo je preslab tim,bice vraski tesko proci buducnost sa ovakvim igracima..ocekivao sam levog beka,centarhalfa,nekog na sredini ko ce igrati sa evertonom i jednog dobrog krilnog igraca,a mi nista nismo doveli..

avatar
R E V O L T
Sunday, 02.07.2017
23:07

A golmana nisi ocekivao? :-D Miletic je centarhalf, a i drugi to moze da igra:-D

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 03.07.2017
00:43

Buducnost je ocajna,bice to lagana pobeda,ali je problem 3. kolo...

avatar
Ivan Radovanović
Sunday, 02.07.2017
23:00

Jovičić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić - Janković, Everton, Jevtović, Leo ( Neca ) - Tavamba, Đuka

avatar
Offside
Sunday, 02.07.2017
22:33

Samo umesto Cirkovica Miletic Nema/nja i odbrana je full.Sto se sredine tice,nju ne bih dirao Evi i Kosovic deluju dobro u tandemu.Djurickovic mi sigurno ne bi ulazio u igru uopste osim u koliko bi imali dobar rezultat,Tawamba umesto Djurickovica,za Mihajlovica stvarno nzm,ja bih ga odavno izbacio iz Partizana a ne da mi i utakmicu pocinje ali ako Leo nije spreman onda ga trpeti jos sada,mada bih ja rizikovao sa Leom,Jankovic OK.Djuka se ne dira!Verujem da sa ovim sastavom ako nista mozemo izvuci 1-0 eventualno 2-0 pred revans kada ce sastav biti kompletiran i svi zdravi,uz naravno Soumu.Ne znam cemu toliki pesimizam pred utakmicu sa Buducnoscu,nisu oni Barsa da treba da ih se plasimo.Njih je javor preslisao pre par dana a da necemo mi.

avatar
R E V O L T
Sunday, 02.07.2017
23:07

Zasto tako o Djuricku? :-(

avatar
R E V O L T
Monday, 03.07.2017
11:41

Dobro, takticki razlog je jedna stvar, ali nemoj biti toliko siguran ni da ce te bas Tavamba jako usreciti i obradovati...

avatar
Offside
Monday, 03.07.2017
00:59

Zato sto Tawambine lopte koje on spusta su mnogo upotrebljivije od toga sto radi Djurickovic.Uz to duel igra na koju moramo da idemo jer ce ovi igrati bunker je kod Tawambe bolja,Djurickovic je realno suvise los za Evropu.

avatar
R E V O L T
Sunday, 02.07.2017
22:32

Stevanovic- Vulicevic, Miletic, Ostojic, Miletic- Djurickovic, Kosovic, Everton, Leonardo- Djurdjevic, Jovanovic. Klupa: Jovicic, Markovic/Bosnjak, El Monir, Radin, Jankovic, Stevanovic, Tavamba.

avatar
Petar Petar
Monday, 03.07.2017
01:41

Hahha, bez Mihajlovica. Iskreno i ja sto gledah ove pripremne kako je odigrao, mozda bih mu dao da nosi vodu ovim ostalim igracima. Znaci decko ne da se pogubio, nego kao da nikada nije istrcao na teren u zivotu. Ja ne mogu da verujem da neko moze takav pad da ima u tako kratkom vremenu.

avatar
R E V O L T
Monday, 03.07.2017
11:46

Samo me zanima koliko ima istine u tome da smo za njega onomad dobili visemilionsku ponudu sa obrazlozenjem da njegova cena moze samo jos da raste- ako jesmo, uprava se sigurno gorko kaje zbog neprihvatanja:-D

avatar
R E V O L T
Monday, 03.07.2017
11:42

Kljajic, Cirkovic, El Monir (ako ne dobije nase drzavljanstvo i nas pasos), Jevtovic, Mihajlovic plus golman Lazovic, Ilic, dp, Djilas...

avatar
Blazer
Sunday, 02.07.2017
22:29

Ko forsira Kosovića?

avatar
R E V O L T
Sunday, 02.07.2017
22:04

Stevanovic- Vulicevic, Miletic, Ostojic, Miletic- Djurickovic, Kosovic, Everton, Leonardo- Djurdjevic, Jovanovic. Eventualno Jankovic desno, a Djurickovic iza Djurdjevica, ali pricamo o Buducnosti, njih treba razoriti.

avatar
Navijač Partizana
Sunday, 02.07.2017
22:03

Da li je moguce da protiv buducnosti necemo igrati sa dva napadaca?!

avatar
Emperador(2018)
Sunday, 02.07.2017
22:00

Ne Mihajlović

avatar
Nemanja Petrovic
Sunday, 02.07.2017
21:55

Katastrofa,podseca sastav malo na utakmicu kada smo igrali protiv Zaglebja...malo je reci da sam razocaran,ja ne znam sta misli Iliev,on je po meni kralj,kao i vecini,ali od kada smo ispali od Zaglebja ne mogu da mu stopostotno verujem,gde je tada nestala ta njegova hrabrost i samouverenost,mislim mogu ja sve da razumem,nije bilo Djuke,Lea i mozda nekolicine igraca,ali mi dalje od 3 kola necemo proci,verovali ili ne cak ne bi me toliko cudilo da ispadnemo od Crnogoraca...promenio sam misljenje malo,kada sam malo bolje razmislio.Stvarno nije mi jasno kako mozemo ici ka nekom Evropskom takmicenju sa Kljajicem(najvecom kiksarom u istoriji Partizana),Mileticem(nije mi bilo jasno zasto ga je onaj Poznavalac sa ovog sajta negodovao,medjutim kad sam video koliko smo mi golova na njegovu stetu primili,sad mrzi me da nabrajam,ali samo cu reci da je mogao da nas zakopa protiv zvezde kada je bilo 3 1),Cirkovica(...),Kosovica,pa evo Nece bar u ovu prvu utakmicu,takodje i Jankovica koga bi svaki iole dobar stoper il bek u Evropi pojeo koliko je on samo fizicki slab,cak moram reci da mi nesto ni Vule i Ostoja ne ulivaju poverenje...znam da ovo ispada pesimisticno,ali tako je kako je...

avatar
Sunday, 02.07.2017
21:49

sa ovim timom necemo daleko ...

avatar
Anderton
Sunday, 02.07.2017
21:55

brate ako Budućnost ovaj tim ne može dobiti čemu igrati uopšte?

avatar
Anderton
Sunday, 02.07.2017
21:48

Đuričković u sredini? Da niste nešto pomešali? Janković u sredinu, on to može da igra, Đuričković je klasično krilo ili bočni vezni.

avatar
R E V O L T
Sunday, 02.07.2017
22:01

Moze i ofanzivnog veznog da igra.

avatar
Vidicnemanja
Sunday, 02.07.2017
22:39

Jeftovic pored Evertona a Kosovic malo napred jer decko ima strasan pas,Djurickovic se trudi ali nesto nije ubedljiv.Jedino dok Leo ne zauzme svoje mesto,da se uzdamo u Necu,mozda nesto i uradi.Kad dodje Suma,onda Marko na klupu,sa jednim veznim ofanzivna varijanta i to 4-1-3-2.Idemo na gol vise,to je sigurnije u Evropi.Ako ne das gol nema pobede

avatar
Anderton
Sunday, 02.07.2017
22:15

Ja ga ne gledah da to igra, tek sad sam izvalio da fali Alen, ša je sa njim?

avatar
Arsenal4ever
Sunday, 02.07.2017
21:40

Jel to hocete da ispadnete odmah??

avatar
odjava
Sunday, 02.07.2017
22:48

izgleda da DA.