Besni Albanci poručuju: "Smešna odluka, srpski lobi je uradio svoje!"

Autor: Miloš Marković
petak 24.10.2014.
10:52
Izvor: Sportske.net

Nezadovoljstvo preovladava u taboru albanske reprezentacije nekon odluke UEFA o sankcijama vezanim za prekinuti meč u Humskoj.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Ukratko, UEFA je presudila u sledećim tačkama:

Srbija je meč dobila rezultatom 3:0, ali su joj oduzeta tri boda i moraće da igra naredna dva meča kao domaćin pred praznim tribinama. Oba Saveza će morati da plate kazne u iznosu od 100 hiljada evra.

U svojim prvim reakcijama na ovu odluku, iz Niona stižu ljutiti stavovi albanske strane, koja smatra da je ovom odlukom 'počinilac nagrađen'.

„Odluka nije fer!“

„Počinilac i krivac je izjednačen sa žrtvom. Odluka je nepravedna i neopravdana i mi čekamo obrazloženje iz UEFA. Nastavićemo borbu u skladu sa pravilima i žalićemo se na odluku. Tri boda moraju da pripadnu nama. Takođe, nema kazni za fudbalere.“, rekao je pravni zastupnik Fudbalskog saveza Albanije. 

Oglasio se igeneralni sekretar Saveza.

"Odluka Uefe je čudna i neprihvatljiva. Albanski fudbalski savez će se žaliti na odluku kako bismo dobili tri boda za pobedu", rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Albanije Ilir Šulku.

Albanska javnost je potpuno ogorčena odlukom, ističe se da je UEFA reagovala politički.

„Ova odluka je smešna, ceo svet će se smejati na ovo. Žalba će biti veoma važan trenutak za nas, nadamo se da ćemo dobiti podršku u naporima za pravdom. Srpski lobi je odradio posao.“, poručuju sa nacionalne televizije Albanije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke