Belica preduboka za "Valjak" - Jovančić presudio Partizanu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.10.2014.
18:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana doživeli su prvi poraz u novoj sezoni domaćeg šampionata pošto su u 10. kolu JSL savladani u Jagodini.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Golom bivšeg fudbalera Partizana Vladimira Jovančića Jagodina je savladala Partizan u okviru 10. kola JSL rezultatom 1:0 (0:0), čime je "Parni Valjak" kapitulirao prvi put u domaćem šampionatu u novoj sezoni!

Kompletan tok susreta OVDE!


Jagodina:
Đuričić, Milinković, Ilić, Mihajlović, Gašić, Mitošević, Đurić (od 94' N. Arsenijević), Lepović, I. Cvetković (od 88' Martinović), F. Arsenijević, Jovančić (od 80' Šušnjar)

Partizan: Lukač, Stevanović (od 80' Marinković), B. Ilić, Stanković, Volkov, Marković (od 67' Ninković), Drinčić, S. Ilić, Grbić (od 62' A. Živković), Lazović, Škuletić

Prvo poluvreme derbi susreta 10. kola JSL u Jagodini proteklo je bez prilika koje bismo mogli svrstati u kategoriju stopostotnih.

Svega dva udarca domaćih ka golu Milana Lukača i pet ne tako preciznih fudbalera Partizana ka golu Anđelka Đuričića predstavljaju kratak rezime onoga što smo imali prilike da vidimo u prvih 45 minuta pod Đurđevim brdom.

Partizan je već na isteku četvrtog minuta susreta mogao do prednosti i to bi posao učinilo lakim ali je grešku odbrane domaćeg sastava propustio da kazni iskusni Saša Ilić koji sa ivice šesnaesterca loptu šalje "preko severne tribine".

Tridesetak sekundi kasnije Petar Škuletić tuče po zemlji u dobro postavljenog Đuričića a isti igrač glavom je prebacio prečku u 22. minutu posle prvog kornera koji su crno-beli izveli na večerašnjem susretu.

Najbolja prilika koju su domači stvorili viđena je u 14. minutu kad je loša intervencija defanzivne linije Partizana omogućila Milanu Đuriću da sa 14 metara sa leve strane tuče u okvir gola ali snažan udarac pogađa Lukača koji loptu izbacuje u korner.

Izabranici Sima Krunića stvorili su samo još jednu priliku u prvih 45 minuta ali se pokušaj Miloša Lepovića ne može doživeti kao plod dobro uigrane akcije iako je lopta na kraju završila malo pored leve stative Lukačevog gola.

Osim pomenutih prilika tokom prvih 45 minuta videli smo veliku borbu na sredini terena uz nekolicinu grubih prekršaja ali bez javnih opomena.

Do prve prilike u drugom poluvremenu stigli su fudbaleri Partizana ali u pitanju nije bila izrađena akcija već pokušaj Saše Markovića koji je natrčao na odbijenu loptu i poslao je malo preko prečke Anđelka Đuričića.

Svoj prvi izlet na polovinu gostujućeg sastava u drugom delu igre fudbaleri Jagodine pretvorili su u vođstvo i to golom bivšeg napadača Partizana Vladimira Jovančića.

Aleksandar Filipović uputio je centaršut u peterac a Milan Lukač prebacio je loptu na levi bok odakle njegov imenjak Đurić uspeva da uposli Vladimira Jovančića kojem nije bilo teško da postavi nogu i loptu usmeri u mrežu Partizana za vođstvo Jagodine od 1:0!

Samo šest minuta nako vodećeg gola Jagodinaca Anđelko Đuričić i Danijel Mihajlović greše i daju šansu Petru Grbiću da vrati Partizan u igru. Ono što je potom usledilo može se okarakterisati kao promašaj sezone pošto je crnogorski internacionalac sa četiri metra pogodio spoljni deo mreže gola domaćih.

Činjenica da su u poslednju trećinu utakmice ušli sa zaostatkom od jednog gola unela je nervozu među fudbalere Partizana pa su u jednom minutu žute kartone dobili najiskusniji Branko Ilić i Danko Lazović.

Krenuli su u završnici fudbaleri Partizana svim silama ka golu Anđelka Đuričića a u 70. minutu Miloš Lepović sa gol linije izbacuje loptu u korner ispred Andrije Živkovića koji ne uspeva da reaguje ispred fudbalera Jagodine.

U jeku napada gostujućeg sastava Vladimir Jovančić biva u prilici da stavi tačku ali njegov udarac iz 76. minuta blokira Miladin Stevanović.

Najbliži izjednačujućem golu crno-beli su bili u 82. minutu kada Nikola Drinčić šutira sa nekih 18 metara a lopta pogađa desnu stativu gola Anđelka Đuričića.

Na kraju, pet minuta nadoknade vremena nije bilo dovoljno Partizanu da stigne barem do remija, pa posle osam odigranih utakmica u šampionatu crno-beli bivaju poraženi.

To znači da crno-beli ostaju na drugoj poziciji na tabeli ali uz bod manje imaju i meč manje od vodeće Vojvodine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke