Bekvalac: "Biće teško oporaviti se od genocida"

Autor: Miloš Marković
petak 08.08.2014.
15:23
Izvor: Sportske.net

Posle turbulentnog perioda i leta u kome je veliki broj igrača napustio klub, došlo do promene predsednika i kompletnog Upravnog odbora, a zatim konačno i do formiranja ekipe koja se mesec dana pripremala za početak nove sezone, Radnički ipak sa optimizmo

fkradnicki.com
fkradnicki.com

Povezane vesti

U prvom kolu fudbaleri Radničkog 1923 gustuju ekipi Spartaka, u Subotici,a utakmica je zakazana za subotu, 09. avgust, sa početkom od 17 i 30h.

Dragoljub Bekvalac nije krio nezadovoljstvo proteklim periodom u klubu, osvrće se na 'genocid počinjen od strane MM lica'.

"Posle fudbalskog genocida u Kragujevcu od MM lica, jako je teško za kratko vreme deo toga srediti i oporaviti. Dolazi teško vreme za Radnički 1923, ali samim time što sam ostao u njemu u najtežem momentu, pokazao sam svoju veru u nove ljude, fudbalere i stare navijače, da ćemo uspeti ove godine da sve to prebrodimo i ostanemo u elitnom društvu. Igrači koji su došli polako se uklapaju u nešto što ja zamišljam i sigurno će nam trebati još desetak dana da se kompletiramo i dovedemo još neke igrače za naš tim. Nikada u svojoj 25-ogodišnjoj karijeri nisam imao ovakvu situaciju, ali mislim da ćemo, uz pomoć novih ljudi u klubu i fudbalera, uspeti u ostvarenju našeg cilja, a to je opstanak u društvu najboljih.", rekao je trener Radničkog 1923, a prenosi klupski sajt.

Komentarišući rivala, Bekvalac poručuje da se radi o organizovanom klubu.

"Radi se o dobro organizovanom klubu, koji je gro svojih fudbalera sačuvao, koji ima izuzetno tvrdu igru, primaju malo golova, predvođeni starim-novim trenerom, Kurčubićem. Mislim da će nam, i pored tradicije koja je na našoj strani da igramo dobro i da imamo pozitivan rezultat u Subotici, biti jako teško da startujemo pozitivnim rezultatom. Sigurno ne idemo sa belom zastavom, probaćemo i da pobedimo, ali sigurno bi bili prezadovoljni i bodom.", istakao je Dragoljub Bekvalac.

Svoja ščekivanja za premijerni duel nove sezone u JSL izneo je i mladi kapiten Radničkog, Lazar Rosić.

"Verujem u ove momke koji su sada sa nama i da ćemo napraviti ekipu koja će biti konkurentna, a ne kao u prethodne dve godine da u psolednjih par kola strepimo za opstanak. Nadam se da ćemo ove godine uspeti da izbegnemo borbu za opstanak.  Što se tiče ekipe Spartaka – većina igrača je ostala, imaju par mladih kvalitetnih igrača, spoj mladosti i iskustva. Mi ćemo sigurno ići na pobedu u Subotici, kao i na svakoj sledećoj utakmici, ali utakmica u Subotici je prva i za nas, trenutno, jedina, tako da ćemo ići na pobedu, ali se nadam da će i nerešen rezultat biti povoljan po nas i da ćemo se neporaženi vratiti iz Subotice.",
jasan je kapiten Radničkog 1923.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke