BATE Borisov - Partizan 1-0 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.08.2015.
20:42
Izvor: Sportske.net

Drugo poluvreme u Borisovu, Partizan od 45. minuta igra bez isključenog Marka Jevtovića, a Belorusi od 75. minuta vode 1-0!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Trener Partizana Zoran Milinković je na teren izveo očekivani, najjači sastav, a kod domaćina se izdvaja ime Aleksandra Hleba koji počinje od prvog minuta, iako je od povratka u BATE Borisov ulazio sa klupe za rezerve.

BATE Borisov: Černik, Mladenović, Poljakov, Jablonski (Signevič od 71.), Aleksijevič, Žavnerčik, Milunović, Volodko (Stasevič od 64.), Hleb (Baga od 85.), Rodionov, Gordejčuk.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Petrović, Balažic, Fabrisio, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković (Ilić od 89.), Oumaru, Božinov (Trujić od 55).

Glavni arbitar večerašnje utakmice je škorski sudija Kreg Tomson.

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela. Partizan je prvi izveo loptu sa centra, međutim domaći prvi prete na isteku prvog minuta igre, kada je upućena duga lopta ka Gordejčuku iza leđa Partizanove odbrane, ali je golman Živković bio priseban, istrčao je i uhvatio loptu.

Minut kasnije, crno-beli na drugoj strani uspevaju da iznude korner. Babović ga je izveo, činilo se da bi crno-beli mogli da učine nešto više, ali su se domaći odbranili.

Odmah uzvraćaju Belorusi, šut iskosa sa desne strane, golman Živković ne uspeva da spreči loptu da ode u korner.

Domaći sve opasniji, preuzeli su inicijativu, kontrolišu sredinu terena i za sada su bolji tim na terenu.

Nova šansa Belorusa i u sedmom minutu, najbolja do sada, šutirao je Rodionov posle centaršuta sa desne strane, a Živko Živković spasava svoju mrežu! Odlična intervencija Partizanovog golmana.

Navijača Partizana još uvek nema na tribinama, očekuje se njihov ulazak. Tu su pristalice CSKA, koje će večeras takođe bodriti crno-bele.

Na isteku desetog minuta, crno-beli pokušavaju da uzvrate, na kraju šut Fabrisija glavom iskosa sa desne strane, ali ni dovoljno jako, ni dovoljno precizno.

I onda, 14. minut, fenomenalna kontra Partizana. Oumaru je odradio sjajan  pčosao na polovini Partizana, povukao je kontru, zatim uposlio usamljenog Andriju Živkovića na desnoj strani, vezista crno-belih je izbio sam ispred golmana Černika, ali je čuvar mreže domaćih na vreme istrčao, bacio se u nove Živkoviću i sačuvao svoju mrežu.

Tu situaciju možete da pogledate OVDE.

Da sve bude gore, Živković se posle tog duela požalio na povredu...

A konačno, evo i ''Grobara'' na tribinama!

Srećom, i sa Živkovićem je sve u redu, vratio se u igru.

Međutim, ''promaja'' je na partizanovoj levoj strani, ponovo mnogo prostora ostavljeno domaćima, brza akcija, novi centaršut ka Rodionovu, ali i ovog puta je Živko Živković odlično reagovao i izbio loptu u korner.

Otvoreno se igra sa obe strane, domaći opasno prete po bokovima, a Partizan uglavnom preko Oumarua i Živkovića, dok Valeri Božinov, kao i na većini dosadašnjih mečeva ove sezone, za sada ne dolazi do izražaja.

Ulazimo u mirniji period igre, proteklo je već pola sata sadržajne utakmice u Borisovu.

I baš u tim trenucima, Andrija Živković je iznudio slobodan udarac za crno-bele iskosa sa desne strane. Babović je gađao prvu stativu, ali Milunović je glavom izbio loptu u korner. Ponovo gužva pred golom domaćih u kojoj je najgore prošao Oumaru, koji je u padu dobio jak udarac i ukazana mi je lekarska pomoć.

Pet minuta kasnije, još jedna dobra akcija Partizana, ovog puta po levoj strani, gde je dosta prostora imao Petrović, centrirao je na ivicu kaznenog prostora, odakle je pokušao Živković, ali lopta odlazi preko gola.

Odmah uzvraćaju domaći, Živković je izgubio loptu na sredini terena, usledila je munjevita akcija BATE Borisova, šut Aleksijeviča sa dvadesetak metara, ali Živko Živković još jednom izbija loptu u korner.

Stižemo i u sam finiš prvog poluvremena, u 43. minutu odličan centaršut Filipa Mladenovića sa leve strane, prva nesigurnost Živka Živkovića pred svojim golom, srećom nije kažnjena.

I kada smo svi očekivali kraj poluvremena, Jevtović pravi potpuno nepotrreebni prekršaj na sredini terena, njegov drugi žuti karton i Partizan će u nastavku igrati sa fudbalerom manje!

DRUGO POLUVREME

Očekivala se reakcija trenera Milinkovića posle isključenja Jevtovića, ali šef struke crno-belih u poluvremenu nije izvršio nijednu izmenu.

Posle dva minuta igre u nastavku, kraći prekid zbog još jednog oštrog starta nad Oumaruom.

I onda, očekivana odluka trenera Partizana, neprimetni Božinov izlazi iz igre, na terenu je Nikola Trujić.

Posle mirnijeg početka drugog poluvremena, u 59. minutu odličan prodor Mladenovića po levoj strani, usledio je centaršut pred gol Partizana, ali srećom po crno-bele, niko od trojice domaćih igrača nije uspeo da zahvati tu loptu.

Domaći pojačavaju pritisak u ovim trenucima, Partizan sabijen na svoju polovinu.

A od 64. minuta, novi adut na terenu u redovima BATE Borisova - iskusni vezista Stasevič, koji samo zbog problema sa povredom nije večeras bio u startnoj postavi.

U tim trenucima Partizan je izveo lepu akciju preko pokretljivih Oumarua i Živkovića, iznudili su korner, ali posle toga nije bilo veće opasnosti po gol Černika.

Uzvratili su domaći brzom akcijom, Žavnerčik je na kraju šutirao iskosa sa leve strane, ali preko gola crno-belih.

I onda, 70. minut, još jedna stopostotna prilika za Andriju Živkovića! Greška domaćih na sredini terena, Brašanac je zatim proigrao Oumarua, a ovaj maestralno asistirao Živkoviću, koji posle ne baš najboljeg prijema lopte šutira sa nekih 17 metara, ali kao i u 14. minutu, golman Černik istrčava i nogom zaustavlja tu loptu! Ostaje 0-0!

Ali, samo do 75. minuta, kada su domaći iznudili korner sa leve strane, a najviši u skoku pred golom Partizana bio je Gordejčuk, koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 1:0!

Pritisak Belorusa i dalje traje, Partizan je uzvratio u 84. minutu kontrom preko Oumarua, ali ga je na ivici šesnaesterca zaustavio Mladenović.

Dva minuta kasnije, još dve velike prilike za goste, ponovo nesigurnost golmnana Živkovića, ali je posle kornera odmah zatim bio mnogo sigurniji.

Do kraja, Partizan je imao priliku da iz slobodnog udarca preko Fabrisija dođe do izjednačenja, a zatim su crno-beli izveli i odličnu akciju preko Vulićevića, čiji centaršut nije doneo rezultat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ACACHELSEA
Tuesday, 18.08.2015
23:59

Odlucio zasluzeni crveni.Zivkovic je pokazao kao i prosle godine protiv Ludogoreca da osim sto je talenat nema kvalitet i znaje za vrhunskog igraca.Takav talenat ne sme da promasi takve dve sanse u evro mecevima.Nije tako los rezultat pred grobarima se moze to stici.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 19.08.2015
12:50

Da je zasluženi crveni, pa i nije, opet nas pokrao sudija, ali imamo aktivan rezultat.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 21.08.2015
09:44

Zato za udarac u glavu sa nogom i udarac laktom u glavu nisu ni faul, a kamoli žuti karton.

avatar
ACACHELSEA
Thursday, 20.08.2015
23:50

POVLACENJE SA LEDJA PORED SUDIJE I FAUL NAD IGRACEM BEZ LOPTE DOVOLJNI SU ZA DVA ZUTA ODNOSNO CRVENI.JESAM GROBAR ALI JE ZASLUZENO SUDIJA DAO KARTONE.

avatar
ManUtdSrbija
Tuesday, 18.08.2015
22:43

Sto rece komentator na kraju ''moglo je bolje a moglo je i gore''. Zivkovicu, pa ovakve sanse NE SMES da masis! I sa 10 igraca na terenu, Partizan je delovao dobro, steta sto je stigla kazna za promasaje Zivkovica, trebali ste vi njih tako da kaznite. Bozinov u revansu treba da ostane na klupi, potpuno je neupotrebljiv. Abu na poziciju spica, Trujic na krilo, i to je to. Samo ne znam sta cete za zadnjeg veznog, bice problema u revansu. Ima Partizan itekako dobre sanse, samo onakve prilike kakve je imao Zivkovic ne smeju da se mase u ovakvim utakmicama. Steta stvarno, ali se nadam da ce to biti bolje u revansu.

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 18.08.2015
23:51

sta ce im dva zadnja vezna u revansu, jel treba nesto da brane ili da jure rezultat... Bresanac i Babovic na sredini, Zivkovic i Ninkovic po boku, i u napadu Oumaru i Saponjic... e sad odbrana tu nema leka jer ne mogu da promene tj dovedu 4 igraca, ajde i tri da Vulicevic ostane...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 19.08.2015
12:52

Ipak moramo sa dva vezna, nije 2:0 nego samo 1:0 i treba strplijvo da se igra, mislim da imamo 50:50 šanse za prolaz, jedino je pitanje da li će im Nikolić igrati, Hleb i Radionov pokazali kvalitet

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 19.08.2015
12:51

Saša Lukić treba da počne utakmicu, ili Babović da bude zadnji vezni, videćemo, imamo aktivan rezultat, šteta što je Živković promašio, Živku opraštam za onaj gol protiv Steaue i Voše, danas se pokazao odličan.

avatar
Lord of Nottingham
Tuesday, 18.08.2015
22:36

Šteta za karton i za zicere Živkovića, ali realno Bate je bio bolji rival

avatar
Poznavalac
Tuesday, 18.08.2015
22:23

Putuj evropo,nemoj vise cekati na nas!sa jevtovicem i babovicem i petrovicem i bozinovim u evropu?ma dajte..

avatar
Srcko
Tuesday, 18.08.2015
21:47

Ko ce da nam igra zadnjeg veznog u revansu? Ukoliko ne odemo u Ligu Sampiona uprava je jedini krivac, a prilika nam se ovakva nece skoro ukazati. Totalno glup potez Jevtovica.

avatar
Lord of Nottingham
Tuesday, 18.08.2015
22:19

Dovedite Lolu Smiljanića po 74. put

avatar
Wednesday, 19.08.2015
11:27

Nije uprava kriva zato što Milinković i dalje pogrešno veruje u Ostojića mada on ne igra ali se vrti oko protokola i igrao je u NP, N.Petrovića i Jevtovića a očigledno je da su nam levi bek i zadnji vezni najslabije karike u timu i da smo posle prolaska Stjaue i plasmana u plej of LŠ trebali da dovdemo pojačanje na levom beku i zadnjem veznom i već u Borisovu bi bili na pragu LŠ.

avatar
Doktor ijopet
Tuesday, 18.08.2015
21:44

Nije vam ovo super liga pa da bijete bez kartona. Bate klasicna ruska skola. Zali Boze drzavnih para za onog Bozinova, ako je istina da mu je godisnja plata oko pola miliona, onda drzavo srami se!

avatar
Srbija voli Zvezdu
Tuesday, 18.08.2015
22:13

Misle da im i tamo sudi maestro Mazic.

avatar
igor_tambur
Tuesday, 18.08.2015
22:23

Drzavo srami se što Rts ne prenosi utakmicu a ti ćuti jel znaš za Kairatu a sad navijas za Bate i sebe nazivate srpskim klubom toliko o vama!

avatar
sundjer bob
Tuesday, 18.08.2015
21:09

Sta je sa brazilcem??? Da li je moguce da on igra u startnoj postavi?

avatar
Tuesday, 18.08.2015
20:54

KOJI JE PANJ OVAJ KERIK. DADE ČOVEK AUTO-GOL!

avatar
Tuesday, 18.08.2015
21:09

Majstor Depaj.

avatar
Tuesday, 18.08.2015
22:01

Kako igra Svajni?

avatar
Tuesday, 18.08.2015
21:21