Batak: "Šezdeset odsto šansi da se plasiramo u drugo kolo"

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.06.2017.
23:54
Izvor: Beta

Trener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak rekao je večeras da je zadovoljan igrom svojih igrača u meču protiv Ružomberoka i istakao da se nada plasmanu u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Beta/DraganGojić/Ev
Beta/DraganGojić/Ev

Povezane vesti

Vojvodina je večeras na "Karađorđu" pobedila Ružomberok sa 2:1, u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Od prvog minuta smo nametnuli visok tempo i već u uvodnom delu smo uspeli da povedemo sa 2:0. Mislim da smo do kraja prvog poluvremena mogli da postignemo i treći gol i kasnije mirno privedemo utakmicu kraju", rekao je Batak posle meča.

Golove za Vojvodinu postigao je Filip Malbašić, dok je za Ružomberok pogodio Erik Danijel devet minuta pre kraja.

"Početkom drugog poluvremena smo dopustili blagu inicijativu Ružomberoka, iako smo nakon toga ponovo uspostavili naš tempo i nekoliko puta ugrozili protivnički gol. Planić je imao stopostotnu priliku kada je sa četiri metra uputio udarac glavom i pravo je čudo kako lopta nije ušla u gol, ali dobro je da smo stvarali šanse", rekao je Batak.

"Ovo nam je treća-četvrta nedelja rada i još nismo potpuno spremni, a kako vreme bude odmicalo, bićemo sve bolji. U revanšu će biti pune tribine, a to je ono što treba igračima. Nadam se prolasku", dodao je on.

Novinari su trenera Vojvodine zamolili da u procentima proceni šanse svog tima da se plasira u narednu fazu takmičenja.

"Na poluvremenu sam igračima sam rekao da je gotova tek prva četvrtina, posle koje vodimo 2:0. Sada je 2:1 i mislim da imamo oko 60 odsto šanse da se plasiramo dalje. Međutim, revanš će od početka meča biti neizvestan i nezahvalno je bilo šta prognozirati. Na terenu će se sve reći", rekao je Batak.

Šef stručnog štaba Vojvodine upitan je i za fizičku pripremljenost svojih igrača.

"Ne mislim da je to uticalo na rezultat, ali moguće je da u jednom periodu meča nismo izgledali 100 odsto spremni. Utakmica je imala visok tempo, dominirali smo... Da smo u nekim fazama bolje kontrolisali loptu, poraslo bi nam samopouzdanje, a protivnik bi više trčao. Tada možda ne bi izgledalo kao da smo fizički pali", rekao je Batak.

Revanš meč igra se za nedelju dana u Slovačkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke