Batak: "Da dokažemo da smo najbolje ekipe u Srbiji"

Autor: Beta Beta
utorak 09.05.2017.
14:26
Izvor: Beta

Trener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak rekao je danas da njegovu ekipu protiv Partizana u Kupu Srbije očekuje najznačajnija utakmica u ovoj sezoni.

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine gostuju sutra Partizanu u revanš meču polufinala Kupa Srbije. Prva utakmica završena je bez golova.

"Očekuje nas najznačajnija utakmica u sezoni. Igramo protiv ekipe Partizana, koja igra odličan fudbal, preuzeli su lidersku poziciju u šampionatu i verovatno će tu i ostati. Što se tiče naše ekipe, naravno da očekujemo uspešan rezultat. Prva utakmica je završena rezultatom 0:0 i imamo imperativ da postignemo gol, a mislim da će nas to odvesti u finale", rekao je Batak.

Vojvodina je pred sutrašnju utakmicu suočena sa određenim kadrovskim problemima pošto Batak neće moći da računa na Aleksandra Paločevića i Nikolu Trujića.

"Aleksandar Paločević je doživeo povredu skočnog zgloba na prošloj utakmici i on sutra neće biti u ekipi, kao ni Nikola Trujić, koji ima parne žute kartone. Svi ostali su spremni. Jovančić se vratio u trenažni proces, a Nikola Antić je izdržao suspenziju. Od prvog dana, insistiram na disciplini i timskoj igri, tako da sam siguran da će svaki igrač koji dobije šansu dati svoj maksimum i uklopiti se u tim", rekao je Batak.

Radoslav Batak je naveo da je igračima više puta predočio kakvu odgovornost i čast predstavlja igranje u Vojvodini.

"Kada je trener Marko Nikolić preuzeo Partizan u jednom nezavidnom položaju, rekao je jednu pravu stvar: 'Hoću igrače koji će da se bore i koji će svojim karakterom da pokažu da znaju u kom su klubu, odnosno čiji dres i grb nose'. Isto to pokušavamo da učinimo i mi u našoj ekipi. Od prvog dana, pokušavamo da prenesemo tu energiju na igrače, kako bi znali da nose grb kluba koji postoji od 1914. godine. Oni moraju da znaju kakvu težinu ima dres Vojvodine", rekao je Batak.

Trener Partizana Marko Nikolić je juče na konferenciji za novinare pohvalno govorio o svom kolegi iz Vojvodine.

"O pohvalama ne bih mnogo govorio. Mi smo tek počeli, mladi smo treneri i moramo čvrsto da stojimo na nogama. Naše je da radimo i da se dokazujemo, jer najteži je početak. Što se tiče konstatacije da su Partizan i Vojvodina dve najbolje ekipe u zemlji, ja to podržavam. Naravno, moramo to da pokažemo na terenu", rekao je Batak.

Partizan je, takođe, suočen sa kadrovskim problemima, posebno zbog neigranja Leonarda i Evertona, dvojice nosioca igre u ovoj sezoni.

"Svakako da su njih dvojica značajne karike u timu Partizana, ali ne sumnjam u to da oni na tim pozicijama imaju kvalitetne zamene. To ne menja ništa u našoj pripremi za utakmicu, koja je ista kao i pred svaki drugi meč. Utakmicu dočekujemo motivisani i spremni i nadamo se pozitivnom rezultatu, koji će nas odvesti u finale", rekao je.

Batak je kazao da će njegovi igrači biti spremni i za eventualno izvođenje jedanaesteraca.

"Vežbaćemo i penale, i prekide, i sve ostalo što je u sklopu fudbalske igre", rekao je trener Vojvodine.

Revanš polufinala Kupa Srbije igra se sutra od 18.00 na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ruud gullit
Tuesday, 09.05.2017
16:57

Tako je bilo i na pocetku prosle sezone, najbolje dve ekipe su Partizan i Vojvodina, igraju Evropu, drz-ne daj a na kraju 30 bodova zaostatka za Zvezdom. Prosto obozavam kad ste tako najbolji.

avatar
Tuesday, 09.05.2017
18:09

Ovo je kraj sezone:-D

avatar
Maximovic
Tuesday, 09.05.2017
19:48

Mi prosle god nismo imali ni igrace ni klupu za evropu i prvenstvo tako da smo prvenstvo zrtvovali jos od 7-8 kola kad ste nam pobegli vec tad 10 bodova. A vi ako stvarno verujete da ste vi prosle sezone imali tim za 20+ bodova onda neka ti. Ja ako se nevaram vi niste ni uspeli u evropi za razliku od nas sobzirom da nas samo 1 gol u zadnjoj utakmici delio od sesnestine finala LE.

avatar
Tuesday, 09.05.2017
15:42

A za ovo ne pisete da je peckanje:-D

avatar
MilošPB
Tuesday, 09.05.2017
16:08

Ovo nije peckanje, nego pucanje na Nikolićevo mesto

avatar
Tuesday, 09.05.2017
18:09

Tesko da ima sanse za to.

avatar
Tuesday, 09.05.2017
14:54

Čak i u oslabljenim sastavima bez jednih od najbolji igrača na obe strane smo dve najbolje ekipe.

avatar
chaki
Tuesday, 09.05.2017
16:28
avatar
Branislav
Tuesday, 09.05.2017
14:50

Kako cenim ove sto se duvaju, a sto isto prodju kao Zvezda u Evropi. Ma, da, najbolji ste...samo napred :)

avatar
Nscz65
Tuesday, 09.05.2017
14:42

Za ono sto ste kidali protiv Zvezde pustaju vas , alu vam Mazic nece svirati penal , jer je protiv njih sviran penal jos u staroj Jugi (osim Zvezde)

avatar
Tuesday, 09.05.2017
15:43

Podsetio bih te na sezonu 2013/14 i utakmicu prolecnog dela na JNA.

avatar
Nscz65
Tuesday, 09.05.2017
18:35

Podseti me rekao sam osim Zvezde kad je zadnji put sviran penal protiv vas ?