Banjica - Mesto gde cvetaju talenti

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.02.2015.
11:15
Izvor: Sportske.net, fkrad.rs

Superligaš sa Banjice ponovo je prepoznatljiv po svojom omladinskoj školi koja je godinama unazad bila rasadnik talenata. Uoči početka prolećnog dela sezone dvanaestorica prvotimaca dolazi iz fudbalske fabirke na Banjici.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

U godinama koje su ostale iza nas Partizanova omaldinska škola izdigla se u odnosu na ostale u Srbiji ali malo ko pamti da je Radova "fabrika" stajala uz rame crno-belima a mnogo puta bila i bolja kada je razvoj mladih igrača u pitanju.

Na Banjici su uvideli da ulaganje u mlade igrače predstavlja garant za budućnost a najbolji način da talentovani fudbaleri stasaju u kvalitetne pojedince jeste igranje u prvom timu.

"Igrati u klubu u kome si ponikao je velika čast, ali i obaveza da uvek daš više. Ne štedim se na terenu, a tako će biti i u buduće" kaže mladi Vladimir Rodić.

Pomenuti fudbaler samo je jedan od dvanaestorice igrača koji su ponikli u omladinskoj školi na Banjici a tekuće pripreme obavljaju sa prvim timom.

"Već imam staž u prvom timu i ove godine sam maksimalno fokusiran na teren želeći da dam svoj pun doprinos prolećnim ostvarenjima Rada" ističe devetnaestogodišnji Nemanja Mihajlović.

Momci ponikli na Banjici su klupski ponos, ali i putokaz ostalim polaznicima juniorske škole "Građevinara" da kvalitetnim i odgovornim radom mogu ostvariti svoje fudbalske snove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FkpCascais
Wednesday, 04.02.2015
17:22

Prošle godine da nije bilo pomoći sudija u zadnjem kolu ste trebali da ispadnete u drugu ligu a Sloboda da opstane. Toliko o rezultatima imanja 12 omladinaca u prvom timu...