Banetove poslednje kvalifikacije?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 03.09.2015.
17:16
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović govorio je u četvrtak o svojoj budućnosti u nacionalnom timu nakon što je upitan da li će "Orlove" predvoditi na putu ka Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic
Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Povezane vesti

Prvi među jednakima u "A" reprezentaciji Srbije Branislav Ivanović osvrnuo se danas na ono što "Orlove" očekuje u završnici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nakon što je nacionalni tim ostao bez šansi da se nađe na kontinentalnoj smotri.

Srbija je na pet odigranih mečeva osvojila samo jedan bod, na gostovanju Jermeniji u prvom kolu, a odlukom Međunarodnog suda za sportsku arbitražu u Lozani "Orlovi" su otišli u minus koji, kako kaže Bane Ivanović, najviše bolji reprezentativce.

"Utakmica sa Jermenijom je za nas veoma bitna. Pogled na tebelu najviše dotiče nas igrače. Mislim da nismo zaslužili da imamo minus bodove. Sadašnji položaj samo igrači mogu da promene. Pobeda bi unela mnogo mira u naše redove" rekao je Ivanović.

Do kraja kvalifikacionog ciklusa "Orlovi" će odigrati još tri takmičarske utakmice a kapiten nacionalnog tima pokušao je da objasni neke od razloga koji su uticali na to da Srbija na polovini kvalifikacija ostane bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo.

"U nas se uvukao neki strah, kao da smo izgubili samopouzdanje. Pored toga, recimo, nemamo sreće sa centralnim bekovima. Mnoge povrede su nas sputale da u tom važnoj liniji, a to je odbrana, pružimo sigurniju igru. Mi imamo mnogo talentovanih odbranbenih igrača, ali se ponekad desi da ne možemo da igramo u najjačem sastavu" smatra Ivanović.

Kako se predstojeći mečevi sa Jermenijom i Francuskom karakterišu kao početak priprema za naredni kvalifikacioni ciklus Branislav Ivanović je upitan da li će biti deo nacionalnog tima od naredne jeseni kada počinje borba za Mundijal.

"Nisam razmišljao o tome. Meni je uvek važnija sadašnjost od budućnosti. Ako budem potreban i ako moja forma bude dobra uvek ću se odazivati na poziv selektora" zaključio je Ivanović.

Aktuelni kapiten napuniće 32 godine u februaru naredne godine pa ostaje da se vidi da li će kao jedan od najiskusnijih ili najiskusniji predvoditi "Orlove" u pohodu na Svetsko prvenstvo koje će 2018. godine biti održano u Rusiji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pope el Berraco
Friday, 04.09.2015
09:30

Mozda ce se pridruziti doktorki pa ce zajedno otvoriti neku kliniku.

avatar
Teleoptik 162km
Thursday, 03.09.2015
17:38

Mikhtarian za Baneta dolazi u pogresno vreme.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 03.09.2015
17:20

Sledece kvalifikacije treba da mu budu poslednje, to su prave godine za oprostaj, a naravno da je red i da Ivanovic zauzme svoje mesto i u timu SRBIJE na Mundijalu jer on je nas SRBOBRAN:-D Idemo na SP:-D