Bane: "Pred nama je najteži rival u grupi"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.09.2016.
13:13
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović smatra da je Republika Irska najteži rival u kvalifikacionoj Grupi D, ali veruje da ekipa može do povoljnog rezultata i plasmana na Mundijal.

Beta/DraganGojić/Ds
Beta/DraganGojić/Ds

Povezane vesti

Momak koji će u ponedeljak uveče sa kapitenskom trakom na ruci povesti svoje reprezentativne saigrače ka terenu stadiona "Rajko Mitić" poručio je da se pred "Orlovima" nalazi dug i težak put zbog čega je početak jako važan.

"Za mene je ovo do sada najteža grupa u kvalifikacijama, ali mi živimo za uspeh. Znamo koliko je dug i težak put pred nama, a veoma je važno da dobro startujemo i ne nepravimo greške koje su nam se dešavale u nekim prošlim kvalifikacijama" rekao je Branislav Ivanović.

Prvotimac Čelsija podsetio je na podatak da je Srbija poslednji put igrala na velikom takmičenju pre šest godina i da ta činjenica stvara dodatni pritisak među reprezentativcima.

"Dugo nas nema u završnici velikih prvenstava, teško je gledati sa strane i biti svestan da nemaš mogućnosti da se pokažeš na velikom takmičenju, na koje se nismo plasirali i zbog nekih stvari koje su se događale u prošlosti a nisu zavisle od nas. Na nama je uvek najveća odgovornost i zaista ćemo učiniti sve da zaslužimo plasman" dodao je Ivanović.

Prvi rival "Orlova" na startu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji biće selekcija Republike Irske koju Branislav Ivanović smatra najtežim protivnikom u grupi.

"Ako uspemo da prenesemo na teren ono što smo radili minulih dana u Staroj Pazovi, verujem da će sve biti kako treba. Po meni pred nama je najteži rival u grupi, težak i veoma zahtevan protivnik i mnogo toga zavisiće od nas" istakao je kapiten Srbije.

Srbija
Foto: Beta/BranislavBožić/Mo

Republika Irska je na minulom Evropskom prvenstvu stigla do osmine finala i tu dobrano namučila domaćina šampionata, pa Branislav Ivanović ističe da protivnik zaslužuje veliki respekt.

"Oni imaju kontinuitet, poznajem dobro njihov stil i način igre. Uvek daju maksimum, sve nedostatke znaju da nadoknade velikom borbenošću. Šejn Long je veoma neugodan, jedan od onih koje nije lako čuvati. Zaslužuju veliki respekt i čeka nas veoma težak zadatak" kazao je Ivanović.

Kapiten našeg nacionalnog tima pozvao je i navijače da podrže reprezentaciju i zaključio da su igrači svesni da naklonost javnosti dolazi sa dobrim rezultatima kojih u prošlosti nije bilo mnogo.

Utakmica Srbija - Republika Irska igra se u ponedeljak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Patrick Bateman
Sunday, 04.09.2016
15:29

Nikada nismo bili u laksoj grupi. Samo cekam sutra ako pobedimo kako ce svi vec da krenu da pricaju o Rusiji, a ako izgubimo bice nacionalna katastrofa. Ako sam nesto naucio ovih godina to je da ne treba nikad mnogo ocekivati od nasih fudbalera.

avatar
Don Carlo
Sunday, 04.09.2016
14:21

Uradicete isto sto i do sad... raspad.

avatar
NJRBOB
Sunday, 04.09.2016
13:56

Tacan rezultat 1:1...

avatar
Markidzani
Sunday, 04.09.2016
13:35

Zivite vi za uspeh u svakim kvalifikacijama pa opet svaki put nista.. Nisam pesimista ali dok se neke stvari u nasem savezu ne promene iz korena, ne mozemo ocekivati nista spektakularno od vas.. Bar imamo utehu u drugim sportovima

avatar
John Cena
Sunday, 04.09.2016
13:29

Mislim Bane stvarno preteruje malo. Ovo nam je mozda i najlaksa grupa u zadnjih 10 godina. Bili smo pre u grupi i sa Hrvatskom, Belgijom i Italijom, a za njega je ova grupa najteza do sad

avatar
Seva7
Sunday, 04.09.2016
14:41

Nije rekao da je najteža grupa vec najteži protivnik u grupi a to je rekao zato što je svako otvaranje tesko

avatar
Sunday, 04.09.2016
20:13

Nije Italija bila u toj grupi, bila je sa nama i Slovenijom pre toga.

avatar
John Cena
Sunday, 04.09.2016
19:07

Pogledaj prvu recenicu u njegovoj izjavi, gde jasno kaze da je ovo najteza grupa za Srbiju do sad

avatar
xman
Sunday, 04.09.2016
13:22

Naravno da naklonost ljudi dolazi sa rezultatima, ali ima nesto sto nas narod vise cijeni, a to je borbenost, zelja, trud, jednostavno sve ono sto vi ne pokazujete od kad je Antic otisao, i bez obzira sto vi nemate bilo sta od navedenog, doci cu da vas podrzim, ali ne ocekujte pun stadion

avatar
Sunday, 04.09.2016
20:14

Ni ne moze da bude pun kad su zatvorili Jug, u startu jedno desetak hiljada manje...

avatar
Tuesday, 06.09.2016
20:46

Ni u Novom Sadu nije bilo nista bolje danas...

avatar
xman
Tuesday, 06.09.2016
19:22

Bilo je kao sto sam i rekao, izuzetno losa posjecenost, da je samo jug bio prazan, to bi bilo odlicno