Bane: "Ovo je presedan u reprezentativnom fudbalu!"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 24.10.2014.
17:46
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović oglasio se povodom odluke UEFA a vezano za incidente koji su se dogodili tokom meča sa Albanijom.

Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic
Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Povezane vesti

Defanzivac Čelsija Branislav Ivanović izneo je svoje utiske nakon današnje odluke UEFA kojom je Srbiji dodeljena pobeda nad Albanijom a potom joj oduzeta tri boda.

"Posle odluke nadležnih u UEFA da utakmicu Srbija - Albanija registruju službenim rezultatom 3:0 za Srbiju i zatim oduzmu bodove našoj reprezentaciji, smatram da je reč o presedanu u fudbalu na reprezentativnom nivou. Nadam se da će nadležna lica u procesu donošenje ovakvih odluka analizirati sve još jednom" izjavio je kapiten reprezentacije Srbije.

Unija evropskih fudbalskih asocijacija donela je u petak odluku da prekinuta utakmica Srbija - Albanija bude registrovana rezultatom 3:0 za naš nacionalni tim ali su pride Srbiji oduzeta tri boda i izrečena kazna igranja dve utakmice na domaćem terenu bez prisustva publike.

"Pred našom reprezentacijom je ogroman izazov i uveren sam da posedujemo i kvalitet i motiv da se nađemo na finalnom turniru 2016. godine. Sve je u našim glavama, sve odluke koje moramo da donesemo i preuzmemo u tom cilju. Mi smo u ovom trenutku jedini koji možemo da vratimo stvari na pravo mesto" stav je Branislava Ivanovića.

Fudbalski savez Srbije već je najavio žalbu na odluku UEFA a ukoliko ne kazna ne bude preinačena ili ublažena "Orlove" čeka gotovo nemoguća misija u borbi za plasman na EP 2016. godine.

"Pred nama je najvažnija, odlučujuća i najteža utakmica, meč protiv Danske, prilika da se pokažemo u najboljem svetlu i ostvarimo željeni rezultat. Jedno vam obećavam - nikada nećemo odustati! Stvari koje moramo da promenimo su pred nama, nalaze se u vremenu koje dolazi i promenićemo i izgled tabele. Iskreno verujem u konačni uspeh i zajedničko radovanje povodom plasmana na Prvenstvo Evrope 2016. u Francuskoj" poručuje Ivanović.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za EURO 2016. Srbija igra 14. novembra u Beogradu protiv selekcije Danske koja do sada ima četiri osvojena boda iz tri odigrane utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke