Bane oduševljen Muslinom: "Mnogo me je zadužio"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.05.2016.
13:45
Izvor: Beta

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović nije skidao osmeh sa lica na prvom okupljanju "Orlova" u eri novog selektora, a novinarima je preneo svoje mišljenje o Slavoljubu Muslinu.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da su predstojeće prijateljske utakmice važne kako bi se ekipa dobro pripremila za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji i da je oduševljen što je za selektora postavljen Slavoljub Muslin.

"Ovo su veoma važne utakmice za nas, jer imamo dve nedelje dobrog zajedničkog rada. Možemo da vidimo šta novi selektor od nas očekuje i da uđemo spremni u kvalifikacije. Svi želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u Rusiji, biće veoma teško, ali zbog toga smo tu", rekao je Ivanović novinarima na okupljanju reprezentativaca u Staroj Pazovi.

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Staroj Pazovi povodom prijateljskih utakmica u narednom periodu. Srbija će u sredu igrati u Užicu protiv Kipra, šest dana kasnije u Novom Sadu protiv Izraela, a 5. juna u Monte Karlu protiv Rusije.

Na prvom spisku Slavoljuba Muslina našla su se i imena nekoliko debitanata, a Branislav Ivanović je rekao da su novajlije u reprezentaciji zaslužile poziv selektora.

"Oni su to svojim igrama zaslužili, vrata reprezentacije su otvorena za sve, uvek su bila. Najbolji uvek treba da igraju, a na nama starijima je da im pomognemo da se što pre adaptiraju", dodao je fudbaler Čelsija.

Branislav Ivanović je istakao da je odševljen što je Muslin izabran za selektora.

"Na prvom sastanku selektor nam je stavio do znanja šta želi od nas, šta očekuje, upoznati smo sa njegovim principima i načinom rada. Sa velikom energijom i euforijom počinjemo ove pripreme. Igrači su se upoznali sa njim, a na treninzima ćemo o taktici. Moje iskustvo sa Muslinom je fenomenalno, oduševljen sam. Muslin je čovek koji mi je mnogo dao u karijeri i nisam merodavan da pričam, jer me je mnogo zadužio. Voleo bih da mogu da mu se odužim igrama u reprezentaciji", rekao je Ivanović.

On je dodao da je dobro što će reprezentacija igrati u Užicu, kako bi se i i taj deo Srbije probudio i stao uz državni tim.

"Veoma je važno da svi dišemo kao jedan, to jedini način da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Selektor će odlučiti ko će igrati, najvažnije je da budemo zdravi i spremni. On je svestan da je kraj sezone, igrači su imali različite sezone, tako da minutaža zavisi od selektora", naveo je Ivanović.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine počeće u septembru, a Srbija će 5. septembra u Beogradu igrati protiv Republike Irske.

U Grupi D su još Vels, Austrija, Moldavija i Gruzija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke