Bane kapiten: ''Novi selektor - mnogo bolja Srbija!''

Autor: Beta Beta
utorak 24.03.2015.
14:22
Izvor: Beta

Iako Portugalcima prerpušta ulogu ''apsolutnog favorita'', kapiten naše reprezentacije Branislav Ivanović veruje da ''Orlovi'' mogu da iznenade Ronalda i drugove i osvoje bar bod. Bane se uzda i u novog selektora Radovana Ćurčića...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da je njegovoj ekipi ostalo još dovoljno utakmica da izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

"Kvalifikacije za nas počinju od ove utakmice i ima ih još dovoljno da okrenemo situaciju. Biće mnogo teže nego na početku, ali ova ekipa ima kvalitet i može. Gledamo u napred, verujemo u sebe, probaćemo da promenimo negativnu atmosferu koja se pravi oko svih nas", rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

Srbija posle tri utakmice ima jedan bod i pretposlednja je na tabeli Grupe I kvalifikacija za kontinentalni šampionat, koji će se 2016. godine održati u Francuskoj.

"Niko od nas nije očekivao da posle prve tri utakmice imamo jedan bod, ali je to naša realnost. Moramo da počnemo da skupljamo bodove da bismo se nadali plasmanu", kazao je Ivanović.

"Orlovi" će narednu utakmicu igrati protiv Portugala, a kapiten je istakao da taj susret može mnogo da donese.

"Bod protiv Portugala može da bude najvažniji u celim kvalifikacijama jer bi nam dao psihološku prednost. Portugal je apsolutni favorit, ali može da se iznenadi, probaćemo sve. Iz ove utakmice ne može ništa da se izgubi, a mnogo da se dobije", naveo je fudbaler Čelsija.

Na klupi Srbije će u Lisabonu u zvaničnim utakmicama debitovati novi selektor Radovan Ćurčić.

"Nadam se da ćemo sa novim selektorom i novom idejom biti mnogo bolje organizovani i mnogo kompaktiniji na terenu", rekao je Ivanović.

Selektor je najavio da postoji mogućnost da Ivanović zaigra na mestu štopera, iako je do sada uglavnom pokrivao poziciju desnog beka.

"Iskreno, volim da igram na obe pozicije i drago mi je što mogu da odgovorim na oba zahteva. Biću spreman gde god budem igrao. Promena pozicije stvara dodatni pritisak, ali to je dobro i nadam se da ću biti spreman",
kazao je Ivanović.

Kada je reč o Portugalu, Ivanović je rekao da će reprezentativcima Srbije najveći motiv biti to što je protivnik jedna od vodećih ekipa evropskog fudbala.

"Portugal je jedna od vodećih ekipa u evropskom fudbalu, tako da je to za nas veliki motiv. Igramo mnogo bolje protiv velikih ekipa nego protiv onih gde treba da nametnemo svoj stil igre", rekao je kapiten Srbije.

Prema njegovim rečima, Srbija može da iznenadi Portugal.

"Imamo viziju, probaćemo da uradimo sve jer nam je svaki bod bitan. Pritisak uvek postoji u fudbalu i veličina igrača se ogleda u tome kako se ponaša pod tim pritiskom. Imamo kvalitetnu ekipu, problem je vreme koje imamo za rad. Ova grupa igrača zaslužuje Evropsko prvenstvo, ali to mora da se pokaže na terenu", rekao je Ivanović.

On je dodao da najveća opasnost preti od zvanično najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda.

"Nije Portugal samo Ronaldo, ali je njihova prva zvezda i oko njega se vrti ceo evropski fudbal", istakao je Ivanović.

Ivanović je rekao da ga portugalski stručnjak žoze Morinjo, koji mu je trener u čelsiju, nije savetovao pred predstojeću utakmicu reprezentacija.

Utakmica između Srbije i Portugala igraće se u nedelju, 29. marta od 20.45 po srednjoevropskom vremenu u Lisabonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke