Bane Ivanović: ''Srbija je - autsajder!''

Autor: Beta Beta
subota 08.10.2016.
11:53
Izvor: Beta

Kapiten fudbalera Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da utakmica protiv Austrije može da bude presudna i da njegova reprezentacija u taj duel, kao i u svaki, ulazi kao autsajder.

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Srbija će u nedelju dočekati Austriju, u trećem kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Ova ekipa u svaku utakmicu mora da ulazi kao autsajder. Austrija je ekipa koja igra na visokom nivou, sa mnogo trčanja. Moraćemo da uradimo mnogo stvari kako bismo mogli bilo čemu da se nadamo. Pobeda bi bila veliki korak. Ovo može da bude presudan momenat za obe ekipe. Treba biti oprezan, ne treba srljati", rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

Ivanović je naveo da je njegova ekipa željna dokazivanja i dobrih rezultata.

"Željni smo rezultata i dokazivanja. Pritisak je potreban u fudbalu, iz pritiska se raste, samo ga treba najbolje moguće kanalisati", naveo je on.

Srbija posle dva kola ima četiri boda, koliko i Austrija, Vels i Irska, a Ivanović je kazao da će svaka utakmica do kraja kvalifikacija biti "kao finale" i da mora da se igra sa dozom opreza i imperativom pobede.

On je istakao da je bitan samo rezultat, a da dobra igra dolazi "kroz sigurnost i bodove", kada ih ima dovoljno i kada je ekipa rasterećena.

Prema njegovim rečima, utakmica sa Austrijom je "od neverovatnog značaja" za obe ekipe.

"Utakmica sa Austrijom je od neverovatnog značaja za cele kvalifikacije. U ovo doba prošlih godina smo bili daleko od plasmana. Moramo da imamo veliku dozu opreza, poštovanja i samopouzdanja, kako bismo izvukli pozitivan rezultat", rekao je kapiten "orlova".

Ivanović je naveo da će reprezentacija Srbije "uraditi sve" da iskoristi slabosti Austrije, koje naredni protivnik "sigurno ima".

Narednog protvnika ocenio je kao "veoma ozbiljnog i za svako poštovanje", da u svakom trenutku znaju kako treba da igraju, na rezultat, i da je počeo kvalifikacije onako kako je želeo.

Kao najopasnijeg protivničkog igrača naveo je Marka Arnautovića, koji poput njega nastupa u Premijer ligi Engleske.

"Imam veliko poštovanje prema njemu jer je poslednjih godinu i po, dve veoma mnogo napredovao, sazreo kao igrač i u nekim momentima prerastao ekipu u kojoj igra. Može da reši utakmicu, biće najveća pretnja našem golu", rekao je Ivanović.

Ivanović je bio član tima koji je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. dva puta pobedio Austriju. On je naveo da se dobro seća tih duela.

"Prvu utakmicu smo igrali u gostima, ali kao da je bilo u Srbiji jer je dve trećine stadiona bilo naših navijača. Ta utakmica je bila prekretnica. U Beogradu je bilo veoma teško, 1:0, posle jedne njihove greške, a oni su imali šanse. Sećam se po dobrom, ali je sada nešto totalno novo. Nadam se da pišemo novi dobar početak", rekao je Ivanović.

Utakmica će početi sutra u 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos Kosta Kostic
Saturday, 08.10.2016
19:15

Postao sam alergican na njegove izjave. Sreca nasa sto nam rezultati idu na ruku, dosta ujednacena grupa i iz tog razloga nam pobeda sutra uvece i kasnije u novembru proti velsa znaci. Inace Bane Ivanovicu, moze da se desi da zavrsimo 5. na tabeli pa da te slusam kako najavljujes sledeci kvalifikacioni ciklus i kako smo na dobrom putu

avatar
Filip Petrusic
Saturday, 08.10.2016
14:48
avatar
Filip Petrusic
Saturday, 08.10.2016
14:48

Austrija nije nista posebno.

avatar
Filip Petrusic
Saturday, 08.10.2016
14:47

Pobedice Srbija imam vere.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Saturday, 08.10.2016
13:06

Samo me zanima da li ce te selektor(i) drzati dok ne oboris Dejanov rekord, igra kao igra ti je ocajna...

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 08.10.2016
14:26

Bas tako, u paketu sa Rukavinom ispadao je ko iz voza protiv Moldavije. Sve je gori i stvarno ne znam sta treba da se desi pa da na njegovo mesto udje Maksimovic, Spajic, Mitrovic. Rukavina je bar pokusavao nesto u napadu a ovaj prvi sem gola nije uradio nista korisno.

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 08.10.2016
19:08

On je samo jedan od trojice. Dok ne stasaju jos malo ovi iz mlade.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Saturday, 08.10.2016
16:46

Ma daj, kakav Mitrovic.

avatar
N3C4
Saturday, 08.10.2016
12:34

Kad ti kao kapiten imaš puno samopouzdanja,šta dalje reći...strašni ste i ti i kolarov kad se samo setim protiv hrvata...

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Saturday, 08.10.2016
12:24

Bravo Bane, sad si skinuo pritisak, i ako budete zadnji u grupi, niko vam nece zameriti. Grupa je stvarno teska, pogotovo Gruzija i Moldavija.

avatar
Carina
Saturday, 08.10.2016
12:18

Mi ne smemo da udjemo u baraz, ako hocemo nesto, moracemo to nesto da trazimo kroz grupu kao prvoplasirani. Ako pogledamo grupe i ako eventualno budemo drugi, udjemo u baraz, bicemo sigurno nepovlasceni, a to ce znaciti dvomec sa Italijom/Spanijom, Holandijom/Francuskom, Portugalom/Svajcarskom, ili u nekom najboljem slucaju recimo Danska/Poljska, za tu cetvrtu ekipu ce se menjati koeficijenti, ali ove prve tri ekipe ostaju sigurno, neka ce biti druga i definitivno ima bolji koeficijent od nas, a o kvalitetima ekipa da ne govorimo. Tu mi nemamo sta da trazimo, ako iz grupe sa Velsom, Austrijom, IRskom, Moldavijom i Gruzijom ne mozemo da budemo prvi. Ne treba pretiti, ali se ne treba ni ponizavati, Austrija favorit u Beogradu, na sta to lici? Djordjevic je pricao o napadanju Amerikanaca u finalu OI, ne skidajte gace, ucite od kosarkasa.