Babović: "Ovi gore da razmisle..."

Autor: Beta Beta
petak 11.12.2015.
08:41
Izvor: Beta

Fudbaler Partizana Stefan Babović rekao je da su mu nakon sinoćnjeg poraza od Augsburga i eliminacije iz Lige Evropa srušeni snovi, kao i da je ova sezona za crno-bele "totalni neuspeh".

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

"Srušen je san, srušena je jedan šansa koja se sigurno neće dugo ukazati. Mislim da je ova sezona totalni neuspeh. Trebalo bi dobro da razmisle ovi gore (Uprava) na koji način da Partizan ponovo bude ono što je bio", rekao je Babović novinarima posle sinoćnje utakmice u Beogradu.

Partizan nije uspeo da se plasira u šesnaestinu finala Lige Evropa, pošto je sinoć u Beogradu izgubio od Augsburga s 1:3, u šestom kolu Grupe L, poslednjeg u prvoj fazi takmičenja.

Obe ekipe imaju isti broj bodova i identičan odnos u medjusobnim susretima, ali nemačka ekipa ide dalje zbog bolje ukupne gol-razlike.

"Na najsuroviji i najbrutalniji način je Partizan kažnjen. Opredelili smo se na igru iz kontranapada, postigli prvi gol, a onda u najgorem mogućem momentu primimo izjednačujući gol, a na početku drugog poluvremena dozvolimo preokret... Onda se ispromašujemo iz kontri, a za to usledi kazna u 90. minutu", kazao je Babović.

Gol za Partizan postigao je Abubakar Umaru u 11. minutu, dok su strelci za Augsburg bili Hong Džeong-ho u drugom minutu sudijske nadoknade vremena u prvom poluvremenu, zatim Paul Ferheg u 51. i Raul Bobadilja u 89. minutu.

Crno-beli su u drugom poluvremenu imali tri dobre prilike za gol, koje su, uz nedostatak sreće, ali i koncentracije propustili Nikola Ninković, Darko Brašanac i Andrija Živković.

"I trener nam je zamerio taj detalj, to što smo promašili veliki broj prilika u drugom delu", rekao je Babović i dodao:

"Džabe smo bitke bili kada smo na kraju ispali i kada one tri pobede iz ranije faze gube na značaju. Plan igre je bio da oni imaju posed, a mi da pretimo iz kontri. U prvom poluvremenu smo kontrolisali, ali onda u nastavku kao da se uvukao strah u noge, pa smo kažnjeni za malo oprezniju igru", rekao je on.

Novinare je zanimalo kako će se crno-beli uzdići posle eliminicaje i loše pozicije u Super ligi Srbije.

"Ne pamtim da mi je teže bilo rezultatski nego ove godine. Nikada nisam bio u ovakvoj situaciji. Prosto ne znam da se ponašam u ovim momentima. Partizan se nikada neće ugasiti, uprkos teškom momentu. Kao što sam rekao, sada bi trebalo dobro da se razmisli i da se donesu prave odluke", rekao je Babović.

Krilni fubaler Partizana Andrija Živković rekao je da mu je poraz od Augsburga najteži u karijeri.

"Ne znam šta bih rekao u ovom tenutku, nisam pametan. Teško nam je svima... Imali smo neverovatnu priliku koju smo morali da iskoristimo. Loše smo branili prekide i po ko zna koji put ove sezone smo iz njega kažnjeni. Donekle smo odigrali dobru utakmicu, ali smo primili naivne golove. Ovo je sigurno najteži poraz u mojoj karijeri",
rekao je Živković.

Mladi fudbaler Partizana je u 79. minutu dobio crveni karton, odnosno drugi žuti, jer je na polovini Augsburga u jednom duelu igrao rukom.

"Prvi karton sam dobio zbog faula koji nije postojao, jer je na loptu startovao i (Ivan) Bandalovski, koji je i zakačio protivnika. Drugi sam dobio jer sam mahinalno odigrao rukom koja je ostala u vazduhu. Nisam hteo da igram rukom, ali pravila su takva", kazao je Živković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord of Nottingham
Friday, 11.12.2015
16:58

Stvarno ja mislim da ovaj Babovic bas voli Partizan, i da vam je jedan od boljih igraca.. A vas grobare nikako ne razumijem

avatar
Luka Samardzic
Friday, 11.12.2015
15:45

ajde ostavite babovic na miru borio se covek lavovski, kao i brasanac oumaru,i svi na kraju..drulovic je jedini krivac, subic nije trebao napolje, jer je jaci u odbrani 3 puta od petrovica, sto se i pokazalo kod treceg gola.. bice bolje drugi put.. stanoje za trenera ili stranac

avatar
savo ODJEBI!
Friday, 11.12.2015
15:40

mnogo smo jadni i sto je jos gore od svih igraca javlja se da li da ga uopste i nazovem igracem koji se nije video na terenu. deca partizana nas i sahranise!

avatar
Ribar sa Save
Friday, 11.12.2015
13:19

Prvo gde god smo se branili bili smo donji. Nakon prvog poluvremena sa kolegama sam se raspravljao oko toga kako Ninkovića treba izvesti zbog žutog kartona kako nebi dobio crveni (mali ima kratak fitilj) i to je to lagano idemo dalje jer ovi nemaju šta da traže po prikazanoj igri a nismo ni pomišljali o sramnoj taktici u drugom poluvremenu i porazu koji nemoguće boli. nPre sam pominjao da više volim svake druge godine proleće u Evropi nego titulu svake godine a u Evropi smo kanta za nabijanje. Klub se finansijski konsoliduje (nema Đure da krade), svake dve godine prodamo dva-tri igrača za ukupno cca 10-tak miliona i to je to ali nakon ove sramote shvatam da mi ustvari nemamo ni trenera ni igrače

avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Friday, 11.12.2015
16:25

Taktika je bila sramna tokom cele utakmice, ne samo u 2. poluvremenu:-/

avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Friday, 11.12.2015
10:40

E, da, jos nesto- Zivkovicu, ne izmisljaj da je mahinalno jer nismo slepi...

avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Friday, 11.12.2015
10:37

Pet proleca (u Evropi), pet dana. Ovoga puta ce biti bolji golub na grani...

avatar
Vladanton
Friday, 11.12.2015
10:31

... јесте... ови горе и да размисле да ли вреди плаћање твога тате да играш у партизану... синоћ, и не само синоћ ниси НИШТА играо.

avatar
ACACHELSEA
Friday, 11.12.2015
10:26

Uprava snosi krivicu ali nisu oni igrali vec vi.Trener bira taktiku bunkerisanja koje niko skoro ne igra kod kuce u evropi.Bunkerisanje je rak rana naseg fudbala godinama,igramo taj fudbal 25 godina unazad,svi nasi klubovi a to u 90 % ne dodnosi rezultat.Donosi kada se iskoriste sanse a ne dva suta na odbitak prazan gol a Zivkovic i ne znam ko jos promasi odbijenu loptu.I vrhunac Brasanac koji ne zna da sutne da padne a ni da trci 20 metara.U evropi se promasaji i kukavicluk kaznjava.

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 11.12.2015
13:07

Da ste Radnicki i da imate nasu odbranu, a vas napad vi bi sinoc pobedili ovaj auzburg sa 2:0 garant, ali vi ste samo mali crni bg blizanac...

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 11.12.2015
10:20

Babovicu jos uvek nije sve gotovo jer ima jos da se igra. 13.12 Rad - partizan i 16.12 partizan-Borac.

avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Friday, 11.12.2015
09:57

Babovicu, ne znam kakav si kao covek mada sigurno ne bismo pili kafu, ali ti si jedan odvratan igrac! Sram te bilo da kritikujes Fabrisija, covek je uradio ono sto ste svi vi trebali, neko je morao da pokrije taj izlazak! Drulovica treba da bude sramota sto nije iskoristio tri izmene, sinoc su nedostajali i iskusan veznjak kao sto je Ilic, i krilo kao sto je Stevanovic, i napadaci kao sto su Bozinov i/ili Saponjic jer je Umaru ocigledno bio preumoran! Zbog cega Lekovic nije bio ni na klupi?! i zasto je prisutno uporno forsiranje Cirkovica i Petrovica samo da bi bili prodati- zasto u nastavcima radite na stetu Partizana?! Na kraju, verovatno je i to sto je Drulovic (odmah danas mora da podnese ostavku, to je moralan cin jer je pokazao da je jos gori od Milinkovica osim ako nema neke planove u rangu Morijartija) vratio Zivkovica na gol (i ja sam to predlagao, iskreno to kazem) bilo pogresno, neki bi rekli i sto posto iako je odbranio nesto sto mnogi i ne bi, ali je zato manje ili vise kriv za sva tri gola, a narocito za prvi i drugi! P.S. Sram bilo sve vas koji kritikujete Brasanca, decko je svoj posao odradio, a da ima i realizaciju, odavno ga ne bismo gledali i oslanjali se na njega u Partizanu! Cirkovic, Jevtovic, dno dna od igraca...

avatar
Danijel Sturridge
Friday, 11.12.2015
13:16

Jevtovic sam igrao sredini zile imao crveni babovic mrtvak ne moze da sacuva igraca i Jevtovic svaki napad 1 na 3

avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Friday, 11.12.2015
16:21

A Brasanac, njega ne konstatujes? Zivkovic je dobio crveni tek deset minuta pre kraja, pre toga je igrao, a Jevtovic u napadu gotovo nicime ne doprinosi, a ni u odbrani nije ono sto treba Partizanu...

avatar
bora majstor
Friday, 11.12.2015
14:59

da tako je da je drulovic sinoc zmenio babovica i abubakara i zivkovica verujem da bi drugaciji ishod bio normalno i zivka nije smeo da stavlja u tim a i fabrisija je trebalo drzati na klupi .

avatar
lakipfc
Friday, 11.12.2015
09:56

A realno,da razmisljaju sigurno da Babovic ne bi bio okosnica sredine terena,neka im je rekao

avatar
sundjer bob
Friday, 11.12.2015
09:48

Cuj Babinja?! Ovi gore??? Pa zar to nisu tvoji?!

avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Friday, 11.12.2015
12:12