'Baba Marta' ukočila prvoligaše

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.03.2015.
12:22
Izvor: Sportske.net

Nastavak takmičenja u Prvoj ligi Srbije odložen je za naredni vikend usled vremenskih nepogoda u većem delu naše zemlje.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Prolećni deo sezone u Prvoj ligi Srbije odložen je za 14. mart nakon što je najveći deo zemlje pogođen vremenskim nepogodama u vidu jake kiše i snega.

Komesar za takmičnje Prve lige Srbije Branko Stojaković odlagao je odluku o pomeranju prvog prolećnog kola do poslednjeg trenutka ali je na kraju u interesu klubova i igrača "presečeno" da se ovog vikenda bubamara ne zakotrlja na prvoligaškim terenima.

"Situacija se menjala iz sata u sat, a u pojedinim krajevima je tokom noći intenzitet padavina pojačan i zaista u ovom trenutku nije mogla da bude doneta drugačija odluka" rekao je Stojaković za "Sport".

U subotu je trebalo da bude odigrano kompletno 16. kolo i to na terenima u Surdulici, Petrovcu na Mlavi, Borči, Kraljevu, Mrštanu, Užicu, Lazarevcu i Beogradu. Stadioni Radnika, Moravca i Slobode u potpunosti su prekriveni snegom a odlučeno je da čišćenje ne bi pomoglo jer bi se od terena napravila blatišta.

"Klubovi su se složili, svesni su i oni da bi zbog tih 90 minuta rizikovali i uništavanje terena, eventualne povrede, a sigurno je da bi i poseta bila slaba. Ovako je najbolje" dodao je Stojaković.

Tako će utakmice koje je trebalo da budu odigrane 7. marta biti odložene za nedelju dana, a već 18. marta biće odigrano vanredno kolo kako bi od 21. marta takmičenje bilo nastavljeno po ranije utvrđenom planu.

Parovi 16. kola PLS:
Surdulica: Radnik - Proleter
Petrovac na Mlavi: Sloga - Jedinstvo
Beograd: Bežanija - Sinđelić
Borča: BSK - Mačva
Kraljevo: Sloga - Javor Matis
Mrštane: Moravac Orion - Bačka
Užice: Sloboda - Inđija
Lazarevac: Kolubara - Metalac

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 07.03.2015
13:58

Jadno, tuzno, zalosno, ... sta drugo reci. Po Beogradu imate koliko hocete fizikalaca koji rade za dnevnicu od 20e (mnogo teze poslove od sredjivanje jednog terena) i FSS ne moze da izdvoji 100 radnika x 20e (2000e po vikendu) da ciste terene?? Tvrd teren ne pije vodu, to su price za malu decu i balerine, za fudbalere stigurno ne, u to moze da poveruje samo neko ko se fudbalom nije bavio pa nije osetio mnoge evropske terene. Zato i postoje razne vrste krampona da bi se fudbaler prilagodio terenu i tu nema mek teren/tvrd teren. Igrace nam pretvarate u biljke koje uvenu cim predju nase granice. Osim Mitrovica koji je poslednji igrac izasao iz nase lige da lici na coveka?? To bre slabo, lomljivo, nije ni cudo sto im smeta i vetar i visoka trava i kisa i sneg!nnNeka se celice bre, neka igraju po blatu, barama, snegu. Zivot nije med i mleko. Da bi zasluzio kartu ali onu pravu, bez povratka, koja vredi, za bundesligu, primeru, moras prvo blata da se najedes, da pokazes da si musko, u suprotnom brzo ces se vratiti u Srbiju ili cete pojesti mrak kao vecinu nasih igraca za koje vise niko ni ne zna.