AZ Alkmar - Partizan 1-2 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.11.2015.
18:57
Izvor: Sportske.net

Veliki preokret Partizana u Holandiji! Pobeda!!!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Partizan večeras nastupa sa oporavljenim Darkom Brašancem u startnoj postavi, ali Drulović ponovo nije mogao da računa na sve igrače, posebno one iz defanzivne linije koji imaju problema sa povredama.

PRVO POLUVREME

Miran početak utakmice, bez većih uzbuđenja na obe strane, a Partizan se može pohvaliti podrškom velike grupe svojih navijača koji su doputovali na ovaj meč.

U devetom minutu prvi opasniji napad ekipe Partizana, Vulićević je nadirao sa desne strane, ali nije uspeo da uputi precizan završni pas ka svojim saigračima pred golom domaćih.

Tri minuta kasnije, domaći uzvraćaju preko Dos Santosa, koji je šutirao sa dvadesetak metara, ali pravo u ruke golmana crno-belih Filipa Kljajića.

Ipak, Partizan deluje sve razigranije, u 15. minutu Živković je imao dosta prostora na sredini terena, šutirao je sa dvadesetak metara, ali je uspeo samo da iznudi korner.

Minut kasnije, Babović je tražio slobodan udarac ispred kaznenog prostora posle duela sa Guveluom, ali se sudija nije oglasio. Kapiten Partizana je protestovao, ali bez efekta.

Međutim, domaći pojačavaju pritisak, potpuno su preuzeli inicijativu u narednim minutima, a u 18. je pokušao i Brežančić iskosa sa leve strane, ali ponovo je Kljajić siguran na golu.

Najbolja prilika za AZ Alkmar viđena je u 32. minutu, kada je posle akcije po levoj strani, Jansen uposlio usamljenog Jahanbakša na suprotnoj, ovaj je snažno šutirao u bliži ugao, ali lopta na sreću crno-belih odlazi iznad prečke.

Samo dva minuta kasnije, najbolja prilika za Partizan, u kojoj se našao i koju je upropastio Oumaru neverovatno lošim pokušajem asistencije ka Ninkoviću!

Već u 36. minutu novi opasan napad Partizana. započeo ga je Brašanac, nastavio Živković, koji je obišao Brežančića, onda centrirao ka Oumaruu, koji pokušava makazicama, ali neuspešno.

Kako se bliži finiš poluvremena, Partizan sve opasniji, a u 41. minutu sjajna prilika za Stefana Babovića posle greške Brežančića. Kapiten Partizana je iskosa sa leve strane, sa desetak metara, šutirao pored gola.

Do kraja prvog dela još jedan odličan napad Partizana, Nikola Ninković je sa leve strane lepo centrirao ka Oumaruu, ali napadač crno-belih ipak nije uspeo da zahvati tu loptu. Bez golova posle prvog poluvremena - 0:0.

Po okončanju prvog poluvremena, fudbaleri Partizana su najpre otišli da pozdrave svoje navijače i zahvale im na velikoj podršci, pa tek onda se uputili ka svlačionici.

DRUGO POLUVREME

Partizan je u istom stilu započeo drugi deo igre, bar je tako bilo u prva dva minuta drugog poluvremena, a onda 49. minut i šok za crno-bele - 1:0 za AZ!

Rajko Brežančić je sa leve strane odlično centrirao za Souzu, ovaj je idealno prihvatio tu loptu, a onda pored Ćirkovića šutirao u levu stranu Kljajićevog gola...

Taj pogodak možete da pogledate OVDE.

Partizan se polako oporavlja od šoka, a u 55. minutu Lazar Ćirković je imao odlučnu priliku posle kornera sa leve strane, ali je njegov udarac glavom zaustavio golman Kutinjo.

Kratak je to bljesak crno-belih bio, naredni minuti protiču u ofanzivnijoj igri domaćina, koji su u 62. minutu imali novu priliku preko Jansena, on je iskosa sa leve strane gađao bliži ugao, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Ali, konačno, 66. minut, Partizan dolazi do izjednačenja - 1:1, Abu Oumaru! Izvanredan centaršut Nikole Ninkovića ka Oumaruu, koji udarcem glavom šalje loptu u donji levi ugao gola domaćih - 1:1!

I samo par minuta kasnije Partizan je mogao do potpunog preokreta! Sjajna kontra crno-belih, koju je započeo Babović, nastavio Oumaru koji pravovremeno upošljava Ninkovića, a ovaj u situaciji jedan na jedan ne uspeva dasavlada golmana domaćih!

U 76. minutu na teren ulazi kapiten Saša Ilić umesto Babovića, a deset minuta kasnije je i Božinov na terenu umesto Ninkovića.

Sam finiš meča...

I kada se činilo da će se rezultatom 1-1 završiti ovaj meč, Andrija Živković koristi sjajnu asistenciju Oumarua i dovodi partizan na prag velike pobede, treće u Ligi Evrope ove sezone - 1:2!!!

AZ Alkmar: Kutinjo, Johanson, Guvelou, Brežančić, Lukasen, Ortiz, van Overem, Henriksen, Dabni Souza, Jahanbakš, Jansen.

Klupa: Roše, Rienstra, Haje, Huperts, Tanković, Miren.

Partizan: Kljajić, Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Subić, Brašanac, Jevtović, Babović (Ilić od 76.), Ninković (Božinov od 85.), A. Živković, Oumaru.

Klupa: Ž. Živković, Leković, N. Petrović, Grbić, Ilić, Šaponjić, Božinov.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PLAYBOY
Thursday, 26.11.2015
22:23

Kljajic- vidi se da ima tremu i nije iskusan al je dobro branio, Vulicevic- jadan, Bandalovski-dobar, Cirkovic- kikno kod gola, Subic- odlican, Jevtovic-nije se video, Babovic-katastrofa, Brasanac-dobar, Ninkovic- dobar(nisam mislio da cu ikad ovo reci za njega), Zivkovic- nije se video celu utakmicu a onda gol, Abu- car, majstor, klasa! Trebao je Ilic igrati od pocetka utakmice...Napred Partizan, vratite mi veru u vas!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 27.11.2015
15:03

Šta je falilo Baboviću, na momente je pokazao odličnu tehniku.

avatar
PLAYBOY
Friday, 27.11.2015
15:23

Mare brate, covek da bi igrao za Partizan mora da bude dobar celu utakmicu a ne samo na momente! Babovic konstantno usporava igru tako sto gnjavi loptu, pa dok je namesti na njegovu levu nogu i onda je obicno i izgubi, NAma treba prednji vezni koji je brz i zna da posalje loptu u prostor.

avatar
Stefano Emilio
Thursday, 26.11.2015
21:14

bicemo mi zadnji na tabeli

avatar
Stefano Emilio
Thursday, 26.11.2015
21:13

pa ovaj Partizan veze nema , pravicemo mi Milinkovica od blata covjek je znao da napadne

avatar
mileta
Thursday, 26.11.2015
20:54

Ljudi bre pa ovaj Drulovic nema blage veze sa fudbalom.Zar nije trebalo da pocne sa timom koji je dobio Novi Pazar.Umesto toga njemu igra Jevtovic upitnog zdravstvenog stanja i Brasanac koji nije igrao mesecima.

avatar
pjer
Thursday, 26.11.2015
22:03
avatar
Thursday, 26.11.2015
20:53

Sa ovim Kljakicem necemo daleko dogurati