Austrijski mediji: "Superiorni Tadić"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 10.10.2016.
13:32
Izvor: Sportske.net

Veliki broj austrijskih novinara izveštavao je u nedelju sa meča odigranog u Beogradu, a evo kako su kolege videle poraz od Srbije i kakvim superlativima su opisale partiju Dušana Tadića.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u nedelju selekciju Austrije u okviru 3. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a o meču odiranom u Beogradu izveštavali su i strani mediji.

Veliki broj novinara koji prati selekciju Austrije doputovao je u srpsku prestonicu kako bi izveštavali o susretu sa Srbijom koji se na njihovu žalost završio nepovoljno po izabranike Marsela Kolera.

Učesnik prethodnog Evropskog prvenstva u Francuskoj poražen je rezultatom 3:2 (2:1) pa ne čudi što je među kolegama iz Austrije vladalo nezadovoljstvo posle utakmice.

Na osnovu izveštaja sa utakmice i analiza koje su usledile posle meča može se zaključiti da austrijski novinari osnovni uzrok poraza vide u jako slaboj odbrani i činjenici da je Srbija u svojim redovima imala Dušana Tadića.

"Austrijska reprezentacija poražena je od Srbije u okviru 3. kola kvalifikacija za Mundijal, a najlošiji utisak ostavila je defanzivna linija" piše "sportnet.at".

Dusan Tadic
Screenshot: sportnet.at

Pomenuti portal proglasio je Dušana Tadića igračem utakmice uz konstataciju da se radi o "jako kvalitetnom igraču koji je lako izašao na kraj sa austrijskom odbranom". Svoje konstatacije ovaj austrijski portal potkrepljuje informacijom da je Dušan Tadić u tekućem ciklusu već upisao tri gola i pet asistencija.

Austrijski "Kurir" prenosi da su tri greške u odbrani omogućile Srbiji da stigne do tri pogotka, a konstatuje se da tehnički i igrački potkovaniji rival nije imao problema da iskoristi sve propuste austrijskog tima.

Portal "Laola1.at" posebnu pažnju posvećuje partiji Dušana Tadića uz čije ime stavlja epitet "Superioran"!

"Prvotimac Sautemptona učestvovao je kod svakog od osam golova Srbije u tekućim kvalifikacijama i najzaslužniji je za prvi poraz Austrije na gostovanjima još od 11. oktobra 2013. godine" navodi pomenuti izvor.

Pomenućemo i to da su austrijski novinari bili potpuno korektni i objektivni što se tiče izveštavanja sa sinoćne utakmice, pa su tako mnogi skrenuli pažnju na drugi gol gostujuće selekcije uz konstataciju da je "najverovatnije postignut iz ofsajda".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gaucho10
Monday, 10.10.2016
15:56

Po meni Rukavina blage veze nema, ali se trudio mnogo.To postujem

avatar
NeWave86
Monday, 10.10.2016
16:23

Tacno...zabije glavu dole i spartaj,ni jednom nije podigao glavu da pogleda gde centrira.Generalno ocajna odbrana.

avatar
ruud gullit
Monday, 10.10.2016
16:39

Rukavina- jedno apsolutno nista. Tihi ocaj, blaga jeza.

avatar
Petar Pan
Monday, 10.10.2016
14:39

Odbrana kao da su se skupili iz neke opstinske lige , S.Mitovic ocajan covek ne zna nista :D

avatar
disqus_n6oU6Gbe9n
Monday, 10.10.2016
14:05

Vazno je da ste vi bili superiorni i majstorski dali dva pogodtka, nasa odbrana je bila na nivou, pogotovo Ivanovic i S.Mitrovic.

avatar
ludjak
Monday, 10.10.2016
14:53

slazem se mitrovic tragican.... staviti 4-2-3-1i to je to.... i katai da igra pre andrije, lazara i ljajica je sramota....

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 10.10.2016
23:51

Mislim da je cilj plasman na SP bez obzira na sve drugo kao npr uigravanje mladih itd i igraju samo oni najspremniji i koji mogu trenutno pruziti najvise. Zato ne igra ni Zivkovic, nitt brani Rajkovic itd. Kao zvezdas moram priznati da je Stojkovic odlicno branioi izvukao nas nekoliko puta, jeste da ga malo zeza ispucavanje lopte ali sta se moze. Katai je trenutno spremniji od Zivkovica i Markovica